Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | Ana Maria Popescu l-a făcut praf pe Eduard Novak: „Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 27 iulie 2021, 14:16

Jocurile Olimpice 2020 | Ana Maria Popescu l-a făcut praf pe Eduard Novak: „Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane

Jocurile Olimpice 2020 | Ana Maria Popescu l-a făcut praf pe Eduard Novak

Profimediaimages

„Domnule ministru, am avut ca sparing partner sportivi de 43 de ani, pentru că nu au fost alții de calitate. Sper să ajungeți dumneavoastră la Tokyo, sper să veniți cu aurul. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane. Sper să facem o sală nouă”, a spus Ana Maria Popescu, la revenirea în ţară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jocurile Olimpice 2020 | Ana Maria Popescu, singura medalie a României

Deocamdată, medalia de argint cucerită de Ana Maria Popescu la scrimă este singura a delegaţiei noastre. Cu atât mai mult, oamenii din sport au considerat nepotrivită declaraţia lui Novak.

„După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a afirmat Eduard Novak.

Ana Maria Popescu, prima medalie a României la Jocurile Olimpice 2020

Ana Maria Popescu a cucerit, sâmbătă, medalia de argint în proba de spadă. Aceasta este prima medalie pentru România la JO de la Tokyo. Popescu a fost învinsă în finală de sportiva chineză Yiwen Sun, scor 11-10, cu tuşa de aur.

Reclamă

La Tokyo, Ana a trecut de Tikanah Abdul Rahman, din Singapore, scor 15-10, apoi de sportiva coreeană Sera Song, scor 15-6, în sferturi de Julia Beljajeva, din Estonia, scor 15-8, iar în semifinale de o altă estonă, Katrina Lehis, scor 15-11.

Sportiva de 36 de ani a fost desemnată de trei ori cea mai bună spadasină din lume, în 2008, 2009 şi 2013. A câştigat 20 de medalii la campionatele europene şi mondiale, dar şi medalia de aur cu echipa la Jocurile Olimpice de la Rio (2016) şi medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008).

În 2020, Ana Maria Brânză a câştigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială de spadă, performanţă ce nu a mai fost atinsă de niciun sportiv.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și