Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | Decizie radicală luată cu o zi înainte de ceremonia de deschidere

Antena Sport Publicat: 22 iulie 2021, 12:52

Jocurile Olimpice 2020 | Decizie radicală luată cu o zi înainte de ceremonia de deschidere

Jocurile Olimpice 2020

Profimediaimages

  • Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice ale loc vineri
  • Jocurile Olimpice se desfăşoară în perioada 23 iulie – 8 august

Demiterea sa avenit după apariţia unor imagini în care, aparent, îşi bate joc de Holocaust. „Hai să jucăm Holocaust”, a spus el în sceneta de atunci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jocurile Olimpice 2020 | Decizie radicală luată în Japonia

„Am aflat că, într-un spectacol artistic trecut, Kentaro Kobayashi a folosit un limbaj batjocoritor despre un fapt istoric tragic. Comitetul de organizare a decis să îl îndepărteze pe domnul Kobayashi din funcţia sa”, a declarat preşedintele Tokyo-2020, Seiko Hashimoto.

Într-un scheci din 1998, Kobayashi şi un alt comediant au imitat un celebru duet gazdă al unui program japonez de televiziune pentru copii.

Reclamă

Prefăcându-şi că îşi imaginează o activitate de bricolaj, în care erau create păpuşi mici de hârtie, Kobayashi i-a spus partenerului său, referindu-se la decupajele realizate drept „cele de atunci, când spuneai <hai să jucăm Holocaust>”.

Apoi, cei doi au glumit imaginându-şi furia producătorului emisiunii din cauza referirii la Holocaust.

Reclamă

Jocurile Olimpice 2020 | Scandal în Japonia

„Divertismentul nu ar trebui să-i facă pe oameni să se simtă inconfortabil. Înţeleg că alegerea mea stupidă a cuvintelor din acel moment a fost greşită şi regret acest lucru”, s-a scuzat Kobayashi, o personalitate a divertismentului din Japonia.

„Orice persoană, oricât de creativă, nu are dreptul să batjocorească victimele genocidului nazist. Regimul nazist i-a gazat şi pe germanii cu dizabilităţi. Orice asociere a acestei persoane cu Jocurile Olimpice de la Tokyo ar insulta memoria a şase milioane de evrei şi ar fi o batjocură crudă la adresa paralimpicilor”, a declarat rabinul Abraham Cooper, decan asociat al Simon Wiesenthal Center.

Această demitere vine la doar câteva zile după demisia lui Keigo Oyamada, compozitor al uneia dintre temele muzicale ale ceremoniei de deschidere, după ce au apărut interviuri pe care le-a acordat în anii 1990, în care a povestea fără remuşcări cum şi-a persecutat colegii de clasă cu dizabilităţi, în tinereţe.

Reclamă 4 / 0/3

În martie, un alt director artistic al ceremoniilor de deschidere şi de închidere a Jocurilor Olimpice, Hiroshi Sasaki, a demisionat, de asemenea, pentru că spus despre comediana şi vedeta în social media, Naomi Watanabe, că ar putea apărea ca un porc olimpic (n.r. – olympig, în engleză).

În februarie, preşedintele Tokyo-2020, fostul prim-ministru japonez Yoshiro Mori, a fost, de asemenea, obligat să renunţe la funcţie, după observaţii sexiste care au provocat furie la nivel mondial.

Mori a spus că femeile vorbesc prea mult şi că întâlnirile cu numeroasele femei din conducerea consiliului de administraţie ar dura mult timp. Aceste scandaluri în cascadă au pătat şi mai mult imaginea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, deja nepopulare, deoarece o mare parte a populaţiei japoneze se teme că evenimentul va înrăutăţi criza sanitară din ţară.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
România - Japonia, meciul pentru o medalie mondială
AntenaPLAY • 22 feb., 10:00
România – Japonia, meciul pentru o medalie mondială! Viorel Filimon: „Facem tot posibilul să ne apropiem de acest zid asiatic”
Cazul incredibil al unui japonez care a jucat 2 meciuri în 24 de ore
AntenaPLAY • 4 feb., 16:41
Cazul incredibil al unui japonez care a jucat 2 meciuri în 24 de ore. A plecat de la Cupa Asiei direct la meciul echipei de club
Qatar şi Iran sunt în semifinalele Cupei Asiei!
AntenaPLAY • 3 feb., 20:30
Qatar şi Iran sunt în semifinalele Cupei Asiei! Victorii dramatice pentru cele două echipe în sferturi, LIVE în AntenaPLAY
Imagini memorabile la Cupa Asiei: jucătorii Iranului au plâns în hohote după ce au eliminat miraculos Japonia
Cupa Asiei • 3 feb., 16:34
FOTO
Imagini memorabile la Cupa Asiei: jucătorii Iranului au plâns în hohote după ce au eliminat miraculos Japonia
Surpriză uriaşă la Cupa Asiei: Japonia, eliminată dramatic de Iran
Cupa Asiei • 3 feb., 16:13
Surpriză uriaşă la Cupa Asiei: Japonia, eliminată dramatic de Iran, după un penalty transformat în minutul 90+6