Închide meniul
VIDEO & FOTO

Jocurile Olimpice 2020 | Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică. Ceremonie de 4 ore la Tokyo cu tribunele goale

Publicat: 23 iulie 2021, 18:53

Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică la Jocurile Olimpice 2020 / Profimedia

Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică la Jocurile Olimpice 2020 / Profimedia

Profimedia

  • Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică la Tokyo 2020
  • Ceremonia de deschidere a avut loc fără spectatori

Naomi Osaka a fost ultimul atlet care a purtat torţa olimpică în drumul de la Atena la Tokyo. Jucătoarea de tenis născută în Japonia, dar care locuieşte în SUA, a aprins flacăra olimpică la finalul ceremoniei de deschidere care a avut loc pe stadionul Naţional din Tokyo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jocurile Olimpice 2020 | Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică

Osaka a urcat treptele până la vasul olimpic într-un moment grandios pregătit de organizatori, care au vrut să simbolizeze muntele Fuji. În stadion, înainte ca torţa să ajungă la Osaka a fost purtată de mai mulţi campioni, un sportiv paralimpic, şase copii dar şi de un medic şi o asistentă medicală, ca simbol al lupte contra pandemiei de coronavirus.

Reclamă

Înainte de aprinderea torţei olimpice, a fost ridicat pe catarg drapelul olimpic. Flacăra olimpică va rămâne aprinsă la Stadionul National până la 8 august.

Simona Radiş şi înotătorul Robert Glinţă au purtat drapelul României

Canotoarea Simona Radiş şi înotătorul Robert Glinţă au purtat drapelul în fruntea delegaţiei României. În total, au defilat sportivi din 208 de ţări. La festivitate au putut asista doar 950 de persoane.

Reclamă

Împăratul japonez Naruhito a declarat deschisă cea de-a XXXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, iar preşedintele CIO, Thomas Bach, a declarat că „este un moment al speranţei şi trebuie să ne bucurăm cu toţii de puterea unificatoare a sportului”.

Organizatorii au pregătit şi un moment care a devenit viral, cu aproape 2.000 de drone.

Sute de persoane au protestat în afara arenei de la Tokyo împotriva organizării Jocurilor Olimpice. Din cauza creşeterii cazurilor de Covid-19 din Tokyo, organizatorii au decis ca niciuna dintre întreceri să nu se desfăşoare în prezenţa fanilor.

Reclamă 4 / 0/3

„Mergem înainte” va fi tema ceremoniei. Japonia speră ca întreaga competiţie să fie privită ca un simbol al speranţei în perioada pandemiei

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţul făcut de Simona Halep despre participarea la Jocurile Olimpice!
Tenis • 25 mart., 16:19
Anunţul făcut de Simona Halep despre participarea la Jocurile Olimpice!
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Bernadette Szocs dă totul pentru o medalie olimpică la Paris
Tenis de masă • 14 mart., 11:58
Bernadette Szocs dă totul pentru o medalie olimpică la Paris: „Totul merge perfect. Mă pregătesc din greu”
Emma Răducanu, victorie categorică în primul tur de la Indian Wells
WTA • 8 mart., 9:41
Emma Răducanu, victorie categorică în primul tur de la Indian Wells! Venus Williams, eliminată
Bernadette Szocs a avut prima reacţie după calificarea la Jocurile Olimpice
Alte sporturi • 21 feb., 21:36
Bernadette Szocs, după calificarea la Jocurile Olimpice: „Nu vrem să ne oprim aici!”. România face show LIVE VIDEO în AntenaPLAY