Închide meniul
VIDEO

Jocurile Olimpice 2020 | Robert Glință a terminat pe locul 8 în finala de la 100 metri spate!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 iulie 2021, 5:06

Jocurile Olimpice 2020 | Robert Glință a terminat pe locul 8 în finala de la 100 metri spate!

Robert Glință, încă o finală la Europene

Profimediaimages

Glinţă, în vârstă de 24 de ani, a încheiat cursa în 52.95. Titlul olimpic a fost câştigat de rusul Evgeny Rylov (51.98), urmat de compatriotul său Kliment Kolesnikov (52.00) şi de americanul Ryan Murphy (52.19).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Robert Glință, pe ultimul loc în finala de la 100 metri spate

Medaliatul cu aur, Rylov, a obținut și un record european!

Clasamentul în finala de la 100 metri spate
Clasamentul în finala de la 100 metri spate

Robert Glință s-a luptat pentru medalii și în 2016. A fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor de la Jocurile Olimpice de la Rio. S-a clasat pe locul 8 în proba de 100 de metri spate, cu timpul de 53 de secunde și 50 de sutimi.

La Tokyo, Robert Glinţă a fost al patrulea în semifinala I, cu 53 de secunde şi 20 de sutimi. În faţa lui s-au clasat americanul Ryan Murphy, 52.524, australianul Mitch Larkin, cu 52.78, şi italianul Thomas Ceccon, cu 52.78.

Reclamă

Ce a declarat Robert Glință înaintea finalei de la 100 de metri spate

Robert Glinţă s-a calificat în finala 100 de metri spate, având doar o sutime peste următorii doi sportivi care au ratat ultimul act. Nu a fost mulțumit de timpul obținut.

Mă bucur că a fost o cursă mai bună decât în serii, că am îmbunătățit timpul și, m-a ajutat bunul Dumnezeu să intru în finală la o sutime de secundă față de locul 9. Mai am o șansă și încerc să profit la maxim de ea. În cele 24 de ore până la finală să mă concentrez pe recuperare și refacere. Vreau să-mi adun toate forțele ca să reușesc o cursă de care să fiu eu mulțumit.

Da, mă așteptam la asta, nu este nimic diferit, îi cunosc pe toți. Aceeași competiție a fost și până acum la Mondiale. În ultimii doi-trei ani de zile am dat tot ce am mai bun din mine, m-am antrenat numai cu gândul la medalia de aur, dar uitați cât de greu e de obținut. Am făcut tot posibilul să nu cedez, voi profita la maximum de a concura din nou într-o finală olimpică.

Reclamă 4 / 0/3

Cel mai mult și cel mai mult m-ar interesa să cobor sub timpul meu de referință, de record personal. Dacă voi reuși acest lucru, mă voi declara mulțumit indiferent de locul pe care mă voi clasa în finală.

Mă simțeam destul de binișor în apă, legat de simțul bazinului și atmosfera de care am avut parte în pregătire. Însă nu pot spune că mă aflu în cea mai grozavă formă, că mă simt foarte rapid, de aceea și performanțele sunt mai slabe. Nu sunt deloc mulțumit de felul în care am înotat la această ediție, mai am o șansă să-mi schimb părerea”, a spus Glinţă pentru gsp.ro.

Camelia Potec, mesaj emoţionant pentru Robert Glinţă și David Popovici

Camelia Potec a avut o reacție impresionantă înaintea finalelor în care au luat startul Robert Glință și David Popovici. Campioana olimpică din 2004, de la Atena, a ţinut să îi felicite public pe cei doi români care au dat recital la această ediție a Jocurilor Olimpice.

Mă bucur foarte mult pentru cei doi sportivi care au reuşit calificarea în finală, după ce au avut nişte rezultate extraordinare aici la Tokyo. Robert Glinţă a reuşit pentru a doua oară să se califice într-o finală olimpică şi, chiar dacă ne-a ţinut cu pulsul foarte ridicat până în ultima secundă, ne-a umplut sufletul de bucurie.

Sunt ferm convinsă că el îşi va folosi experienţa câştigată la Rio şi că o să ne surprindă plăcut şi la finala pe care o va desfăşura la 100 de metri spate.

În ceea ce-l priveşte pe David… la prima lui participare la o ediţie a Jocurilor Olimpice este în continuare în formă, reuşeşte să îi surprindă pe toţi adversarii lui. Bineînţeles că emoţiile sunt foarte foarte mari, dar sunt aşa pentru că David ştie să şi le stăpânească.

David, Robert, felicitări pentru tot parcursul vostru la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Înainte să se încheie cele două finale aş vrea să vă spun că sunt mândră că reprezentaţi ţara, aşa cum am făcut-o şi eu… sunt mândră că vă cunosc. Sunteţi un exemplu pentru noua generaţie de tineri. Bucuraţi-vă de finalele olimpice şi Doamne ajută să fiţi sănătoşi în continuare„, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Reclamă

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și