Închide meniul

Jocurile Olimpice ar putea fi anulate! Anunţul făcut de şeful Comitetului de organizare Tokyo 2020 după ce cazurile de COVID-19 au crescut în Japonia

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 20 iulie 2021, 17:01

Jocurile Olimpice ar putea fi anulate! Anunţul făcut de şeful Comitetului de organizare Tokyo 2020 după ce cazurile de COVID-19 au crescut în Japonia

101 de sportivi va avea România la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Profimedia

Cazurile de coronavirus cresc în Japonia, informează lesoir.be, care citează agenţia Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jocurile Olimpice pot fi din nou anulate! Anunţul făcut de şeful Comitetului de organizare Tokyo 2020

Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă jocurile, care încep vineri, mai pot fi anulate, Toshiro Muto a spus că va urmări numărul infecţiilor şi va vorbi cu toate părţile interesate, dacă este necesar.

„Nu putem prevedea ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Aşadar, vom continua discuţiile, dacă există o creştere a cazurilor. Am convenit că, în funcţie de situaţia pandemică, vom convoca o întâlnire a celor cinci părţi (n.r. – cu CIO, Comitetul Paralimpic Internaţional, guvernul japonez şi guvernul metropolitan din Tokyo).

În acest moment, cazurile de coronavirus pot creşte sau scădea. Deci, ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situaţia”, a spus Muto.

Pe de altă parte, Muto a spus că sportivii cu un test negativ efectuat cu şase ore înainte de începerea competiţiei lor vor putea participa la întreceri.

Reclamă

Marţi, Comitetului de organizare a raportat 67 de cazuri pozitive în rândul delegaţiilor sosite de la 1 iulie.

Amânate pentru un an, Jocurile Olimpice vor începe, vineri, cu ceremonia de deschidere. Competiţiile se vor disputa fără spectatori, pentru a minimiza riscul de apariţie a unor noi infecţii.

Jocurile Olimpice 2021 | Primii sportivi infectați cu Covid-19 în Satul Olimpic! Măsura radicală luată de organizatori

Panică la Tokyo! Potrivit organizatorilor japonezi, au fost testate pozitiv zece persoane venite din afara Japoniei în legătură cu Jocurile Olimpice, între care se numără şi doi sportivi din satul olimpic.

Reclamă 4 / 0/3

Cazurile de Covid-19 din satul olimpic au fost depistate la doi fotbaliști din naționala Africii de Sud. De asemenea, a fost infectat și un membru din staff-ul echipei. Întreaga națională sud-africană a fost plasată în carantină și așteaptă rezultatele următoarelor teste. Africa de Sud urmează să joace cu naționala Japoniei pe Tokyo Stadium, joi.

„Testarea este modalitatea de a reduce orice formă de răspândire. Când avem un caz pozitiv, luăm măsuri imediate. Știm că nu putem reduce riscul la zero, dar în același timp am limitat amestecul și încrucișarea populațiilor. Cu toate măsurile existente, menținem riscul la un nivel minim absolut.

De când au apărut cazuri la aeroportul din satul olimpic ne-am asigurat că acestea sunt îngrădite, testate și nu prezintă vreun risc”, a declarat Christophe Dubi, directorul executiv al Jocurilor Olimpice, citat de The Guardian.

Recomandări
  • Jocurile Olimpice ar putea fi anulate
  • Anunţul făcut de şeful Comitetului de organizare Tokyo 2020

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și