Închide meniul

Jocurile Olimpice | România trimite încă două echipaje la canotaj! Până acum avem 84 de sportivi calificați la Tokyo

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 16 mai 2021, 15:35

Jocurile Olimpice | România trimite încă două echipaje la canotaj! Până acum avem 84 de sportivi calificați la Tokyo

Federația Română de Canotaj

Echipele de 8+1 s-au calificat la JO

Echipajele României de 8+1 feminin şi masculin s-au calificat la JO de la Tokyo, după ce au încheiat pe locul 2 în finalele probei, la regata preolimpică de la Lucerna. Delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a mărit astfel la 84 de sportivi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

JO Tokyo | România trimte două echipaje la canotaj

Echipajul feminin de 8+1 (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea) a obţinut medalia de argint şi s-a calificat împreună cu China.

Echipajul masculin de 8+1 (Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin-Nicolae Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu) a fost tot pe locul secund, după Noua Zeelandă.

Tot duminică, Mihai Chiruţă a ratat calificarea la JO de la Tokyo, după ce s-a clasat pe locul 6 în finală la simplu vâsle.  Echipajul de patru vâsle (Adrian Damii, Andrei-Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu şi Marian-Florian Enache) a încheiat pe locul 4 şi a pierdut şansa de a participa JO de la Tokyo.

La Jocurile Olimpice obţineau calificarea echipajele clasate pe primele două locuri.

Reclamă

Anterior regatei de la Lucerna, România a calificat şapte echipaje la JO de la Tokyo, adică în probele de patru rame masculin şi feminin, dublu vâsle feminin (cat. uşoară), dublu vâsle masculin şi feminin, respectiv dublu rame feminin şi masculin.

„Team Romania 84! Creştem, creştem….. A noua ambarcaţiune românească şi-a obţinut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Canotajul românesc domină Team Romania, a ajuns la 36 de sportivi calificaţi cu nouă bărci, aproape jumătate din delegaţia pentru JO Tokyo 2020! Pentru performanţa lor îi felicităm pe sportivi şi antrenori! Totul e posibil când crezi în tine!”, a transmis COSR.

Și luptătorul Alin Alexuc merge la Jocurile Olimpice

Luptătorul român Alin Alexuc a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după o prestaţie de excepţie în turneul de calificare de la Sofia.

Reclamă 4 / 0/3

Alin Alexuc e “cel mai ”greu” membru al Team Romania calificat la Jocurile Olimpice. El luptă la categoria 130 kg. Alin bifează a treia prezenţă la Jocurile Olimpice. El a mai fost prezent la Londra în 2012 şi la Rio în 2016, a precizat COSR pe pagina de Facebook.

Recomandări
  • România trimite încă două echipaje de canotaj la Jocurile Olimpice
  • Avem 84 de sportivi calificați până acum la Tokyo

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 VIDEOMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 VIDEOMax Verstappen, victorie în cursa de sprint din China! Urmează calificările, de la ora 10:00, LIVE pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
Vezi toate știrile
Citește și