Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Marius Urzică, impresionat de Larisa Iordache. „A avut tărie! Îi ţinem pumnii în finală!” Ce a spus despre prestaţia lui Marian Drăgulescu la Tokyo 2020

Reclamă

Mihai Ispas Publicat: 29 iulie 2021, 11:16

Marius Urzică, impresionat de Larisa Iordache. „A avut tărie! Îi ţinem pumnii în finală! Ce a spus despre prestaţia lui Marian Drăgulescu la Tokyo 2020

Marius Urzică, la AS.ro LIVE

as.ro

Marius Urzică a vorbit cu regret la AS.ro LIVE despre situaţia gimnasticii româneşti masculine, pentru care el a adus prima medalie de aur din istoria Jocurilor Olimpice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marius Urzică îi laudă pe gimnaştii români de la Jocurile Olimpice 2020

Marius Urzică îl admiră însă pe Marian Drăgulescu pentru că la 40 de ani a ajuns la Tokyo.

„Urmărim ce a fost cândva gimnastică. Îndurerat că nu avem mai mulţi participanţi acolo. L-am avut doar pe Marian. Din păcate, acel vis pe care l-a avut, de a obţine aurul olimpic care i-a lipsit din palmares, nu a reuşit să şi-l îndeplinească.

Dar este de apreciat pentru că a ajuns la o vârstă atât de înaintată să reprezinte România la încă o Olimpiadă.

Din păcate, istoria s-a scris şi de asta la Jocurile Olimpice. Să sperăm pentru un nou ciclu olimpic, chiar dacă mai sunt trei ani, nu patru, să se mai găsească sportivi români din cei care au mai rămas, pentru că baza de selecţie este foarte mică”, a spus Marius Urzică la AS.ro LIVE.

Reclamă

Marius Urzică, impresionat de tăria Larisei Iordache

În afara lui Drăgulescu, România a fost reprezentată şi de gimnastele Maria Holbură şi Larisa Iordache. Doar aceasta din urmă a reuşit să intre în finala de la bârnă, cu preţul unei accidentări. Marius Urzică este impresionat de puterea Larisei.

„Maria Holbură termină competiţia doar la individual compus şi fără mari pretenţii, dar este de admirat pentru că a ajuns la Olimpiadă.

A rămas Larisa, care în ciuda faptului că a fost foarte ghinionistă şi a avut foarte multe probleme în ultima perioadă, atât cu mama ei, cât şi probleme de sănătate, cu operaţii, nu ştia dacă va mai reveni în gimnastică, uitaţi că a avut tărie!

Reclamă 4 / 0/3

A revenit, le-a demonstrat multora care au crezut că nu va mai reuşit să ajungă la Olimpiadă. Mai mult decât atât, este finalistă la bârnă. Nu rămâne decât să-i ţinem pumnii. Să sperăm că se va întoarce cu medalie acasă”, a mai spus Marius Urzică.

Acesta a subliniat cât de mare este sacrificiul făcut de Larisa Iordache pentru a concura la JO 2020.

„Are şi un chist acolo, se pare, care îi presează exact pe articulaţie. Are dureri în permanenţă”, a mai spus Marius Urzică.

Marius Urizică, la AS.ro LIVE

În vârstă de 45 de ani, Marius Urzică este campion olimpic, mondial şi european în proba de cal cu mânere. Născut la Topliţa, acesta a absolvit cursurile Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport.

În 1994 a participat la Campionatul European, unde a câştigat medalia de aur şi titlul continental la cal cu mânere. În acelaşi an a cucerit şi titlul suprem la Campionatul Mondial din Australia.

La Jocurile Olimpice din 1996 a cucerit medalia de argint, iar la Cupa Mondială de Gimnastică din 1998, a câştigat o nouă medalie de aur.

În 2001, la Grand Prix-ul de la Glasgow, Marius Urzică a primit nota maximă, 10. În 2000, la Campionatul European din Germania, a cucerit titlul de campion european la proba cal cu mânere. În 2001 a cucerit şi titlul mondial, în Belgia.

Reclamă

În 2002 a obţinut medalia de aur la Campionatul European din Grecia. Marius Urzică s-a retras în 2005.

Recomandări
  • Marius Urzică, la AS.ro LIVE
  • Emisiunea este de luni până vineri de la 10:30, pe www.as.ro/live

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și