Închide meniul

OFICIAL | Cine va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice, în absența Simonei Halep

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 1 iulie 2021, 13:05

OFICIAL | Cine va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice, în absența Simonei Halep

Cine va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice

Profimedia

În absența lui Halep, drapelul României va fi purtat de înotătorul Robert Glință și canotoarea Mădălina Bereș. Anunțul a fost făcut de Comitelul Olimpic și Sportiv Român, pe contul oficial de Facebook.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cine va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice

„Mădălina Bereș și Robert Glință au fost desemnați Purtători de Drapel pentru Team Romania la JO Tokyo 2020! Ce poate fi mai înălțător decât să porți drapelul țării tale la cea mai importantă competiție sportivă a planetei? Să conduci Echipa Olimpică ”Team Romania ” în arenă și să transmiți onoare și mândrie națională.

Noi, Team Romania, suntem mândri să-l purtăm în arena olimpică.

Mari campioni ai sportului românesc au avut onoarea de a purta drapelul la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice de Vară. Simbolul național, drapelul tricolor, a fost de fiecare dată cinstit prin victoriile olimpice. Imaginile stau mărturie eforturilor pe care campionii Team Romania le-au depus pentru a câștiga, pentru a urca pe podiumul olimpic.

Desemnarea celor care au purat drapelul la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice a ținut mereu cont de palmaresul sportivilor, de sportul pe care îl reprezintă, de prestanță și de respect pentru valorile olimpice.
Comitetul Executiv al COSR a decis azi prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor de la Tokyo”, se arată în comunicatul emis de COSR.

Reclamă

Mădălina Bereș este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 și campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Ea este reprezentantul celei mai numeroase delegații din Team Romania. Canotajul a calificat 36 de sportivi la JO Tokyo 2020.

Mădălina este al treilea reprezentant al acestei discipline care va purta steagul după Iulică Ruican – Atlanta 1996 și Elisabeta Lipă – Sydney 2000, Atena 2004.

Reclamă 4 / 0/3

Robert Glință este primul înotător din România care a reușit să câștige aur la Campionatele Europene și a fost primul sportiv calificat la JO Tokyo 2020. El este multimplu medaliat european și va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară.

Todată, Robert Glință a fost și primul sportiv din delegația României care a primit echipamentul pentru Jocurile Olimpice. El a fost și primul român care a obținut biletele pentru Tokyo.

 

Simona Halep trebuia să fie portdrapelul României la Tokyo

Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Marea noastră campioană nu s-a refăcut după accidentarea de la Roma, din cauza căreia s-a retras de la Roland Garros şi Wimbledon. Halep trebuia să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice.

„Nimic nu mă face mai mândră decât să reprezint România, dar din păcate recuperarea după accidentarea la gleznă durează mai mult şi am decis să mă retrag de la Jocurile Olimpice. După dezmăgirile de a nu participa la French Open şi Wimbledon, să fiu nevoită să renunţ la JO este un lucru extrem de dificil, dar sunt determinată să revin şi mai puternică. Îi voi urmări şi îi voi încuraja pe sportivii români de acasă„, a transmis Simona Halep după ce s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Recomandări
  • Cine va fi portdrapelul României
  • Simona Halep nu poate participa

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și