Închide meniul
Video

ROMÂNII DE AUR! Cu unt și gem! Așa a cucerit Alina Dumitru aurul olimpic

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 2 august 2021, 22:16

Alina Dumitru, campioană olimpică

AS.ro

Alina Dumitru a adus două medalii olimpice la judo, pentru România. În 2008, la Beijing, a luat aurul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu-mi venea să cred că sunt campioană olimpică, mă uitam la medalie, plângeam și nu-mi venea să cred că eu sunt campioana olimpică”, a spus Alina Dumitru.

Alina Dumitru, campioană olimpică la judo

Patru ani mai târziu, la Londra, ea a fost în finală, dar a rămas cu argintul.

„Țin minte că la Londra am dormit doar 2 ore. Dormeam mai puțin, emoțiile deveneau din ce în ce mai puternice și știu că gândul meu era numai la medalie”, a mai spus fosta sportivă.

Micul dejun e secretul olimpic al campioanei de la judo.

Reclamă

„Untul și gemul erau pentru mine must, poate că îmi dădeau putere. Nu mâncam crenvurști pentru că nu-mi picau bine, nu mâncam ouă prajite sau omletă”, a încheiat Dumitru.

În 9 august 2008, Dumitru devenea prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc, învingând-o în semifinală pe dubla campioană olimpică en-titre Ryoko Tani (Japonia) și, în finală, pe Yanet Bermoy (Cuba), în doar 80 de secunde.

Performanța lui Dumitru este memorabilă și pentru că era prima oară când Dumitru reușea să o învingă pe marea sa rivală Ryoko Tani, de altfel neînvinsă într-o competiție oficială din 1996.

Reclamă 4 / 0/3

Peste trei ani avea să cucerească medalia de aur la campionatele europene de la Istanbul. La Jocurile Olimpice de la Londra 2012 a luat argintul.

 

Recomandări
  • Alina Dumitru, campionă olimpică în 2018
  • Secretul luptătoarei de judo

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât fără vină…” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar Vezi toate știrile
Citește și