Închide meniul

„Ai avut sau nu COVID?” Răspunsul lui David Popovici, după ce a cucerit aurul şi bronzul la Paris: „S-a răspândit la toată lumea”

Publicat: 1 august 2024, 19:04

Reclamă
„Ai avut sau nu COVID? Răspunsul lui David Popovici, după ce a cucerit aurul şi bronzul la Paris: „S-a răspândit la toată lumea

"Ai avut sau nu COVID?" Răspunsul lui David Popovici, după ce a cucerit aurul şi bronzul la Paris: "S-a răspândit la toată lumea"

David Popovici / AntenaSport

„Ai avut sau nu COVID?” Răspunsul lui David Popovici la întrebarea dacă a avut sau nu COVID 19 a venit la conferinţa de presă organizată astăzi la Ambasada României la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

David Popovici a mărturisit că nu ştie dacă a avut sau nu COVID 19, având în vedere că nu a făcut un test pentru COVID 19.

„Ai avut sau nu COVID?” Răspunsul lui David Popovici, după ce a cucerit aurul şi bronzul la Paris: „S-a răspândit la toată lumea”

Acum mă simt mult mai liniştit, m-am mai calmat, tot nu am reuşit să dorm bine aseară, dar asta de cât de entuziasmat eram. Am simţit că mi s-a ridicat un bolovan de pe suflet când am terminat cu acest concurs. A fost o călătorie foarte grea, nu au fost doar 4 zile sau 10 zile cât am fost la Paris, ci au fost nişte ani foarte grei. Deci da, m-am mai liniştit.

Nu ştiu dacă am avut COVID sau nu pentru că nu m-am testat. Am fost peste tot. Ok, nu am fost în satul olimpic, dar am reacţionat cu toată lumea care a stat în satul olimpic. În autobuze era aglomerat, la bazine se aduna multă lume. Camere mici, cu mulţi oameni.

S-a răspândit o răceală pe la toată lumea. Toată lumea, după o zi, începuse să poarte mască. Cam toată lumea a răcit.

Reclamă
Reclamă 4

Finalele au fost şi mai egale pentru că toată lumea tuşea, chiar unii au anunţat că au Covid. Unii s-au retras, unii au continuat, pentru că, spre deosebire de perioada pandemiei, acum nu mai eşti nevoit să te testezi. Deci nu ştiu dacă am avut Covid”, a declarat David Popovici.

Vlad Stancu a fost depistat cu COVID 19 la aceste Jocuri Olimpice. Înotătorul român a explicat că s-a simţit foarte rău

Vlad Stancu a fost primul sportiv român depistat cu COVID 19 în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris. Stancu a ocupat doar locul 30 în seriile de la 800 de metri liber. El a povestit ce a pătimit cu virusul COVID 19 înainte de a intra în competiţie.

Acum 3 zile m-au depistat cu COVID. Am stat la pat 2-3 zile, n-am mâncat deloc, doar am băut apă. Am stat foarte mult să mă gândesc dacă să renunț, dar nu s-a putut. Sunt foarte trist, dar nu am ce face.

Reclamă

E o arenă spectaculoasă, cu un public superb. Păcat că nu am putut să performez pe măsură, sunt foarte supărat”, declara Vlad Stancu după cursa de la 800 metri liber, potrivit gsp.ro.

Sper să-mi revin până la proba de 1.500 de metri. Respirator și muscular sunt la pământ. Dacă înotam probe de 100 sau 200 de metri ar fi fost mai bine, dar cum înot probe de 8, respectiv 15 minute, sunt foarte afectat respirator și muscular”, mai declara înotătorul român.

David Popovici, aur şi bronz la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris

David Popovici a avut un mesaj vehement către autorităţile române, după ce a devenit dublu medaliat olimpic, la Paris. Sportivul de doar 19 ani anunţă că va pune presiune pe cei care au promis că vor rezolva problemele sportului românesc şi care nu au făcut-o încă.

Campionul olimpic David Popovici îşi doreşte ca medaliile obţinute de el la Paris să aducă mai multă atenţie pentru sport. Popovici spune că trebuie mai multe investiţii pentru sport şi a adăugat că el îşi va face partea în acest sens.

Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general. Pentru că fără sport nu prea avem cum să evoluăm atât de mult. Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, iar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării.

Şi nu este de ajuns doar să vorbesc despre asta, pentru că sunt în lumina reflectoarelor şi toată lumea mă ascultă, pentru că oamenii de la conducere ştiu treaba asta, ci trebuie să punem şi presiune. Ok, e campion olimpic, medaliat cu bronz la Jocurile olimpice, dar eu în timpul iernii când e frig la Lia Manoliu se pune un balon în care în trei minute te sufoci. Eh, noi acolo ne antrenăm, pentru că bazinul din interior de la Lia Manoliu… Sunt promisiuni de atâta timp, de atâţia ani, cum e şi patinoarul acela, cum sunt şi alte bazine şi alte arene.

Ar trebui investit mai mult în sport şi investit cu cap”

Avem destule stadioane, dar bazine, săli pentru sporturi mai greu şi mi-ar plăcea să avem mai mulţi calificaţi la Jocurile olimpice în primul rând. Acum am venit trei oameni calificaţi cu înotul. Sunt cumva invidios pe delegaţiile ţărilor care au mai puţin locuitori decât noi şi sunt o tonă de inşi. Mi-ar plăcea şi mie, ne-ar plăcea tuturor De ce să nu avem mai mulţi olimpici?

Ar trebui investit mai mult în sport şi investit cu cap, chiar trebuie să facem ceva şi eu îmi voi face partea. Nu ştiu în momentul ăsta ce înseamnă asta, dar voi avea tot timpul să mă gândesc şi asta este o misiune mult mai importantă pentru mine şi pentru sport, decât să înot patru lungimi de bazin şi să bag mâna în faţă şi să iau aur. Sigur, e impresionant, tare, ne-am distrat, ne-am bucurat dar nu e vorba despre asta. Este vorba despre a face o diferenţă şi eu voi face tot posibilul”, a spus Popovici.

David Popovici a câştigat, miercuri, medalia de bronz în proba de 100 m liber din cadrul competiţiei de înot de la Jocurile Olimpice. Pentru Popovici este a doua medalie la Paris, după aurul de la 200 m liber.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:16

Tatăl lui Andrei Cornea a făcut dezvăluiri emoţionante: „Am plâns, muncea cu mine la gater. Palmele îi erau pline de aşchii”

21:15

LIVE TEXTAna Bărbosu şi Amalia Ghigoarţă, în finala la individual compus, la Jocurile Olimpice 2024. Simone Biles, marea favorită

21:12

LIVE SCOREUniversitatea Craiova – Maribor 1-0. Alex Mitriţă a deschis scorul, iar oltenii lui Gâlcă speră la o revenire fantastică

21:02

Neman Gordno – CFR Cluj 0-0. Dan Petrescu luptă pentru calificarea în turul 3 preliminar al Conference League

21:00

LIVE TEXTRijeka – Corvinul Hunedoara 1-0. Hunedorenii luptă pentru un nou rezultat istoric

21:00

LIVE TEXTTeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 6 | Două medalii la canotaj! Emoţii la gimnastică, în finala la individual compus

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 5 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și