Închide meniul
Foto

Câţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice

Viviana Moraru Publicat: 2 august 2024, 10:21

Reclamă
Câţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice

Câţi bani a primit solistul din momentul controversat al "Cinei cea de Taină", de la deschiderea Jocurilor Olimpice

Philippe Katerine, în timpul momentului controversat din deschiderea Jocurilor Olimpice/ Profimedia

La o săptămâna după deschiderea Jocurilor Olimpice, s-a aflat câţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”. Philippe Katerine a dezvăluit că a fost plătit cu doar 200 de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spectacolul cântăreţului Philippe Katerine, deghizat în zeul Dionysos în timp ce interpreta single-ul său „Nu”, continuă să stârnească controverse, o săptămână mai târziu, din cauza presupusei sale apropieri de „Cina cea de Taină”, ultima masă a lui Iisus Hristos.

Câţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice

La scurt timp după ceremonie, Philippe Katerine şi-a cerut scuze, în special celor de credinţă creştină care au fost jigniţi de prestaţia sa. „Îmi pare rău dacă este posibil să fi şocat (…) nu a fost deloc intenţia”, a declarat el pentru CNN France în 30 iulie, citat de news.ro. „Am fost educat în religia creştină. Iar lucrul frumos la religia creştină este iertarea. Aşa că îmi cer iertare dacă am jignit”.

După ce şi-a cerut scuze, cântăreţul a dezvăluit că a fost plătit cu 200 de euro pentru prestaţia sa. „M-am interesat (…) pentru că nu prea ştiam, aşa că am fost plătit cu 200 de euro”, a declarat el pentru Libération. „Mi se pare mult, dar îi iau. Îi voi pune în buzunar. Asta e problema. Dar ştiţi, aş fi plătit 200 de euro pentru a putea să o fac”.

Philippe Katerine a confirmat din nou suma, de data aceasta pentru Konbini. „Am fost plătit cu 200 de euro. Nu ştiu cât au fost plătiţi ceilalţi, sper că este la fel”, a spus el. „Şi în acelaşi timp nu-mi pasă. Ideea nu a fost să fac bani. Ideea a fost să fac ceva foarte interesant, să transmit un mesaj de pace”.

Reclamă
Reclamă 4

Această declaraţie ridică semne de întrebare, deoarece artiştii care au cântat la ceremonia de deschidere nu trebuiau să primească niciun onorariu. „Fie că sunt de renume naţional sau internaţional, cântăreţii-vedetă care vor cânta la ceremonia de deschidere nu vor primi niciun onorariu pentru prestaţia lor”, a asigurat Comitetul de organizare a Jocurilor (Cojo) pentru Check News în 25 iulie.

Care a fost, de fapt, inspiraţia scenei „Cina cea de Taină” de la deschiderea Jocurilor Olimpice

Istoricii de artă au dezvăluit care a fost, de fapt, inspiraţia scenei „Cina cea de Taină” de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Un tablou controversat din cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, denunţat de criticii creştini şi conservatori drept o parodie ofensatoare a operei „Cina cea de Taină” de Leonardo da Vinci, a fost, de fapt, inspirat de o pictură olandeză din secolul al XVII-lea reprezentând zeii olimpici greci, au declarat istoricii de artă.

Reclamă

„Acest tablou vă aminteşte de ceva?”, a întrebat pe X Muzeul Magnin din oraşul francez Dijon, invitând oamenii să „vină şi să admire The Feast of the Gods„, pictat de artistul Jan van Bijlert între 1635 şi 1640.

Comitetul de organizare JO – Paris 2024 a prezentat duminică scuze catolicilor şi altor grupuri creştine în cazul în care au fost jigniţi de această scenă, care a prezentat travestiţi, un model transsexual şi o cântăreaţă semi-dezbrăcată aşezată într-un castron de fructe.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:14

„Regreţi că a fost ales Mircea Lucescu şi nu tu?” Adrian Mutu, răspuns clar după ce a fost pe lista oficialilor FRF

12:09

Dezvăluirea incredibilă făcută de David Popovici despre părinţii săi. Ce s-a întâmplat la Paris

11:50

LIVE TEXTTeam Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 7 | Trei echipaje la canotaj luptă pentru medalie. Atleţii români intră în concurs

11:20

Foto„Incompetenţi şi furioşi!” Reacţii fără precedent, după scandalul de dopaj din finala de 100 m liber de la Jocurile Olimpice

11:11

Ce urmează la Universitatea Craiova, după eliminarea din Conference League! Mihai Rotaru i-a stabilit viitorul lui Costel Gâlcă

11:11

Antrenorul lui Rijeka, ironic după victoria cu Corvinul Hunedoara: „A fost un miracol. Au fost de 10 ori mai buni”

1 FotoAnunţul fiului lui Ion Ţiriac după ce David Popovici a cerut noi bazine de înot şi investiţii mult mai mari în sportul românesc! 2 AUR pentru România la Jocurile Olimpice! Performanţă uriaşă pentru Andrei Cornea şi Marian Enache! 3 UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 6 | Două medalii la canotaj! Bărbosu şi Ghigoarţă s-au clasat pe locurile 17 şi 22 4 Ion Ţiriac l-a caracterizat cu un singur cuvânt pe David Popovici, după ce a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber 5 EXCLUSIVDarius Olaru, mesaj războinic înaintea dublei FCSB – Sparta Praga: „Încercăm să-i lovim”. Ce a spus despre accidentare 6 Reacţia de mare campion a lui David Popovici în faţa lui Pan Zhanle. Chinezul a demolat vechiul record mondial
Citește și