Închide meniul

Câți bani va primi David Popovici, după ce a câștigat aurul olimpic la 200 de metri liber! Lovitură dată de „Regele Natației”

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 iulie 2024, 21:46

Reclamă
Câți bani va primi David Popovici, după ce a câștigat aurul olimpic la 200 de metri liber! Lovitură dată de „Regele Natației

Câți bani va primi David Popovici, după ce a câștigat aurul olimpic la 200 de metri liber

David Popovici, la o festivitate de premiere / Profimediaimages

Elisabeta Lipă a anunțat câți bani va primi David Popovici, după ce a câștigat aurul olimpic la 200 de metri liber. La 19 ani, „Regele Natației” i-a adus României prima medalie la Jocurile Olimpice 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a fost la două sutimi de secundă de podim, la JO 2020. A „răzbunat” la Paris rezultatul de atunci și a reușit cea mai importantă performanță a carierei. Înotătorul român a dat recital și a pus mâna pe cea mai strălucitoare medalie și singura care îi lipsea!

Câți bani va primi David Popovici, după ce a câștigat aurul olimpic la 200 de metri liber

David Popovici nu are rival și și-a asigurat un premiu uriaș. COSR îl va recompensa cu o mică „avere” la revenirea în țară. Pentru medalia de aur, fenomenul natației românești va fi recompensat cu 140.000 de euro.

Poate fi doar începutul! De marți, David Popovici începe cursa și spre aurul olimpic la 100 de metri liber. De la ora 12:15, campionul nostru va lupta pentru calificarea din serii.

Elisabeta Lipă a anunțat câți bani vor încasa sportivii români care se întorc cu medalii acasă.

Reclamă
Reclamă 4

140.000 de euro pentru o medalie de aur, 100.000 de euro pentru o medalie de argint și 60.000 de euro pentru o medalie de bronz.

Singurele premieri în euro sunt la Jocurile Olimpice. În rest, avem echivalentul în lei.

Banii sunt oferiți de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. (n.r. – Printre cele mai mari sume plătite la aceste Jocuri Olimpice per medalie) La noi, doar statul premiază campionii, medaliații olimpici. În alte țări există sponsori„, a dezvăluit Elisabeta Lipă pentru iamsport.ro.

Reclamă

Nu este cel mai mare premiu obținut de David Popovici. În 2022, după ce a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, înotătorul care avea atunci 17 ani a primit un cec uriaș, de 200.000 de euro.

Gestul uriaş făcut de Ion Ţiriac şi Nadia Comăneci pentru David Popovici la Paris

Camelia Potec a dezvăluit că Nadia Comăneci şi Ion Ţiriac îi vor face galerie lui David Popovic în marea finală de la 200 de metri liber. Potec a anunţat că îl aşteaptă şi pe Ilie Năstase la cursa care poate aduce României prima medalie olimpică.

E clar că avem încredere în el, dar o medalie trebuie câştigată. Noi trebuie să fim lângă David, să îl încurajăm şi să îi arătăm că avem încredere în el. Nu am avut timp să mă bucur de ceea ce Parisul oferă. Noi le-am adus aici la Casa României pentru că au venit să îl susţină pe David şi am zis că e frumos să ne adunăm şi să bem un pahar cu apă înaintea finalei. Fiecare glorie a nataţiei înţelege bine ce simte David şi cât de important e să fim lângă el şi să îl încurajăm.

A fost ideea noastră, a Comitetului Olimpic român. Sunt şi părinţii lui David, sunt şi prieteni de-ai lui David şi prieteni ai fostelor glorii din nataţie. Mai devreme am vorbit cu Nadia şi a zis că îşi doreşte să vină să îl susţină pe David. Mă bucur că va ajunge la înot, voi ajunge şi eu la gimnastică zilele următoare. Domnul Ţiriac, nu ştiu dacă şi Ilie este la Paris. Cu siguranţă Nadia va veni la finală, domnul Tiriac şi Mihai Covaliu„, a spus Camelia Potec.

Va câştiga David Popovici o medalie şi la 100 de metri liber?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:45 30 iul.

„Simțiți presiunea?” Neil Lennon nu s-a ferit de cuvinte după Petrolul – Rapid 1-0: „Sunt foarte frustrat! Nu există scuze!”

0:18 30 iul.

Cristi Săpunaru a dezvăluit ce discuție a purtat cu Neil Lennon: „Asta mi-a explicat!”. Ultimatum după Petrolul – Rapid 1-0

23:55

Petrolul – Rapid 1-0. Neil Lennon rămâne fără victorie în Liga 1. Start dezastruos pentru giuleşteni

23:55

Foto„Şi-a făcut datoria!” Ion Ţiriac s-a înclinat în faţa lui David Popovici, după medalia de aur de la Jocurile Olimpice

23:50

Pe ce loc a ajuns România în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice 2024, după AURUL cucerit de David Popovici

23:26

Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 4. Finala la gimnastică pe echipe şi David Popovici ia startul la 100 de metri

1 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 3. David Popovici a câştigat medalia de AUR! Samara şi Ionescu, eliminaţi 2 FotoPrimul sponsor care şi-a anunţat retragerea după controversa cu „Cina cea de Taină”: „Nu vrem să fim părtași la batjocură” 3 David Popovici e CAMPION OLIMPIC! A câştigat medalia de AUR la 200 de metri liber de Ziua Imnului Naţional. Fenomenală cursă 4 Jaqueline Cristian – Angelique Kerber 1-2! Înfrângere dramatică pentru româncă la Jocurile Olimpice 2024 5 Dan Petrescu a răbufnit după CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-2: „De asta am avut nervii la pauză! De ce doar pe el îl trimit?” 6 Russell, ce păcat! Opinia lui Adrian Georgescu după Marele Premiu al Belgiei
Citește și