Închide meniul

OFICIAL! Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat că Ana Bărbosu va primi medalia de bronz

Valentin Pîrcălabu Publicat: 10 august 2024, 23:33

Reclamă
OFICIAL! Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat că Ana Bărbosu va primi medalia de bronz

OFICIAL! Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat că Ana Bărbosu va primi medalia de bronz

Profimedia

OFICIAL! Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat că Ana Bărbosu va primi medalia de bronz. România ajunge la 9 medalii câştigate la jocurile Olimpice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ana Bărbosu a câştigat medalia de bronz, după decizia luată de TAS. Federaţia Internaţională de gimnastică a confirmat noul clasament.

OFICIAL Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat că Ana Bărbosu va primi medalia de bronz

„Ca urmare a publicării deciziei TAS OG 24/15 de către Divizia Ad Hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), FIG confirmă că rezultatele finalei feminine de gimnastică artistică la sol de luni, 5 august 2024, sunt modificate în conformitate cu această decizie după cum urmează:

Scorul iniţial de 13,666 acordat lui Jordan Chiles (SUA) este restabilit.

Clasamentul finalei feminine de gimnastică artistică la sol a fost modificat în consecinţă, Ana Bărbosu (ROU) clasându-se pe locul al treilea, cu un punctaj de 13,700„, a anunţat Federaţia Internaţională de Gimnastică.

TAS a decis, sâmbătă, că Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina Maneca Voinea încheie competiţia pe locul 4. TAS a admis doar contestaţia gimnastei Ana Maria Bărbosu, nu şi a Sabrinei Voinea. Ambele contestaţii au fost depus de FRG împotriva FIG şi a Donatellei Sacchi, preşedintele Comitetului tehnic feminin şi preşedintele Superior Jury, care a judecat toate contestaţiile depuse în timpul concursului.

Reclamă
Reclamă 4

Decizia TAS din 10 august, după audieri maraton de peste 8 ore în care partea română a propus inclusiv ca toate cele trei sportive să primească medalia de bronz, trebuie ratificată însă de forul internaţional de gimnastică (FIG), cu informarea Comitetului Olimpic Internaţional (CIO).

Clasamentul primelor 5 locuri devine următorul, ca urmare a deciziei de sâmbătă: 1. Rebeca Andrade (Brazilia) – nota 14.166, 2. Simone Biles (SUA) – 14.133, 3. Ana Maria Bărbosu (România) – 13.700, 4. Sabrina Voinea (România) – 13.700 şi 5. Jordan Chiles (SUA) – 13.666 (nota dinaintea contestaţiei admise de arbitre).

În consecinţă, România adună 9 medalii – 3 de aur, 4 de argint şi 2 de bronz.

Reclamă

Ana Bărbosu, prima reacţie după verdictul TAS: „Nici nu ştiu ce să zic. Abia aştept să intru în posesia medaliei”

Ana Bărbosu a oferit prima reacţie după verdictul TAS. După contestaţia depusă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, românca a avut câştig de cauză. Nota americancei Jordan Chiles a revenit la 13.666, potrivit anunţului făcut de Federaţia Română de Gimnastică, iar medalia de bronz în revine gimnastei din România.

Vestea a luat-o prin surprindere pe Ana Bărbosu, care şi-a găsit cu greu cuvintele. Ea le-a mulţumit celor care au susţinut-o şi care au fost alături de ea în această luptă la TAS şi a spus că abia aşteaptă să intre în posesia medaliei:

„Wow! Nici nu ştiu ce să zic. M-aţi luat atât de repede… Ce pot să spun e că le mulţumesc din suflet antrenorilor, celor din Federaţie pentru că au fost alături de mine şi pentru că au continuat această luptă la nivelul TAS. Sunt foarte fericită. Le mulţumesc părinţilor mei, prietenilor mei şi tuturor apropiaţilor.

Eu n-am făcut nimic altceva la acest concurs decât să-mi fac cât mai bine treaba şi pot spune că abia aştept să intru în posesia medaliei!”, a declarat Ana Bărbosu, potrivit orangesport.ro.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:41

Neil Lennon nu ia în calcul să plece de la Rapid: „Cum să plec după patru etape?! Sunt aici să rămân pe termen lung!”

0:28

Scene şocante la Buzău! Jucătorii Rapidului, înjuraţi şi scuipaţi de propriii fani: „Afară din Giuleşti!”

0:22

VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY

0:09

„E dureros! Nici noi nu înţelegem ce se întâmplă!” Claudiu Petrila, dărâmat după ce Rapid a rămas singura echipă fără victorie

23:55 10 aug.

Constantin Budescu, primul gol a sezonului! Atacantul de 35 de ani a marcat din penalty-ul comis de Borza în Gloria Buzău – Rapid

23:36 10 aug.

Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty

1 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 2 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 3 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu 4 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 5 Manchester City – Manchester United 1-1 (7-6 d.l.d.d). „Cetăţenii” au câştigat dramatic Supercupa Angliei! Nebunie la penalty-uri 6 FotoCătălina Axente, scoasă pe targă după un procedeu greu de privit al adversarei. Imaginile durerii la Jocurile Olimpice 2024!
Citește și