Închide meniul
Foto

Pan Zhanle, o nouă performanţă uriaşă după ce a luat aurul la 100 de metri liber cu record mondial!

Bogdan Stănescu Publicat: 4 august 2024, 22:45

Reclamă
Pan Zhanle, o nouă performanţă uriaşă după ce a luat aurul la 100 de metri liber cu record mondial!

Pan Zhanle, o nouă performanţă uriaşă după ce a luat aurul la 100 de metri liber cu record mondial!

Pan Zhanle a dus-o pe China către un aur la Jocurile Olimpice, în ştafeta de 4x100 metri mixt / Profimedia Images

Pan Zhanle a reuşit o nouă performanţă uriaşă după ce a luat aurul la 100 de metri liber cu record mondial! Înotătorul chinez a înotat suta, la ştafetă, în 45 de secunde şi 92 de sutimi!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Timpul de 45:92 ar fi reprezentat un nou record mondial, dar el nu va fi omologat ca record mondial. Regulamentul prevede ca recordurile să fie stabilite la ştafetă doar de către primul înotător, iar condiţia este să nu fie o ştafetă mixtă.

Pan Zhanle, o nouă performanţă uriaşă după ce a luat aurul la 100 de metri liber cu record mondial!

În acest caz, finala a fost la ştafetă mixtă, iar Pan Zhanle a înotat ultimul. Pan Zhanle i-a dus pe chinezi către medalia de aur în ştafeta de 4 x 100 metri mixt de la Jocurile Olimpice.

Pe locul 2 s-au clasat americanii, care păreau că vor cuceri aurul până în momentul în care Pan Zhanle a intrat în bazin. Medalia de bronz i-a revenit Franţei.

Pan Zhanle este singurul înotător din istorie care a reuşit să coboare sub 46 de secunde la 100 de metri liber!

Reclamă
Reclamă 4

În finala din proba „regină” de la Jocurile Olimpice de la Paris, Pan Zhanle a cucerit aurul cu un nou record mondial: 46:40. Pe locul 2 s-a clasat australianul Kyle Chalmers, cu 47:48, iar pe 3 David Popovici, cu 47:49.

„Am vrut să șterg acea umilință!” Pan Zhanle, acuzaţii dure după ce l-a învins pe David Popovici în finala de la 100 de metri

Pan Zhanle a lansat acuzaţii dure după ce i-a învins pe Kyle Chalmers şi pe David Popovici în finala de la 100 de metri liber. Atacurile noului campion olimpic de la 100 de metri nu l-au vizat pe David Popovici, ci pe alţi doi rivali.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat chineze, Pan Zhanle a lansat atacuri dure la adresa lui Kyle Chalmers şi a lui Jack Alexy, doi dintre rivalii săi.

Reclamă

Am vrut să șterg acea umilință! După finala de la ștafetă, l-am salutat pe Chalmers, dar m-a ignorat complet. Alexy, din echipa SUA, a stropit cu apă în direcția antrenorului nostru. Mi s-a părut că ne privesc de sus. Am voie să spun asta?Acum i-am bătut pe toți. Am reușit să stabilesc și un nou record mondial, într-un bazin unde e greu de înotat. Nu m-aș fi gândit vreodată la asta. Am simțit toți oamenii de acasă, din China, iar asta m-a ajutat enorm”, a spus Pan Zhanle, noul campion olimpic de la 100 de metri liber.

Pan Zhanle, reacţie imediată după scandalul de dopaj din jurul echipei Chinei

Pan Zhanle a avut o reacţie imediată după scandalul de dopaj din jurul echipei Chinei, prezentă la Jocurile Olimpice 2024. Acesta susţine că nu este afectat de acuzele aduse.

Echipa de înot a Chinei face obiectul unei supravegheri intense după dezvăluirile făcute în aprilie, conform cărora 23 de înotători din această ţară au fost testaţi pozitiv la un medicament cardiac interzis în 2021, dar au fost autorizaţi să concureze la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Anul trecut am efectuat 29 de teste şi nu am avut niciodată unul pozitiv. Din mai până în iulie am avut 21 de teste, niciun pozitiv. Astăzi am efectuat deja un al doilea test.

Nu cred că a existat vreun impact (asupra mea), deoarece toate testele au fost făcute în procedura normală… Deci nu este o problemă mare. Este o performanţă perfectă şi revigorantă pentru toată lumea din echipa chineză, astfel încât să putem performa”, a spus Pan Zhanle.

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a acceptat concluziile unei investigaţii chineze, conform căreia rezultatele testelor s-au datorat contaminării din bucătăria unui hotel, iar o analiză independentă a susţinut modul de gestionare a cazului de către WADA. Un audit al World Aquatics a concluzionat că nu a existat nicio gestionare defectuoasă sau muşamalizare din partea organismului de conducere.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:44 5 aug.

Dan Petrescu, devastat după înfrângerea cu U Cluj: „Nu îmi vine să cred”! Ce a spus despre Louis Munteanu, care a debutat la CFR

0:24 5 aug.

Ovidiu Popescu, prima reacție după ce a marcat în CFR Cluj – U Cluj 2-3: „Putem face o figură frumoasă!”

0:22 5 aug.

Dan Nistor nu l-a uitat pe finul Nicuşor Bancu după victoria cu CFR Cluj! Mesajul jucătorului lui U Cluj pentru finul său

0:15 5 aug.

Ioan Ovidiu Sabău, cu picioarele pe pământ după victoria cu CFR Cluj: „Încă nu am realizat nimic”

0:14 5 aug.

Răzvan Sava nu i-a menajat pe fundaşii lui CFR după înfrângerea cu U Cluj: „E frustrant”! Ce a spus despre transfer

0:05 5 aug.

Sara Errani şi Jasmine Paolini, campioane olimpice la dublu! Victorie dramatică în finală

1 FotoNovak Djokovic a devenit campion olimpic! Sârbul a izbucnit în lacrimi după ce a cucerit singurul trofeu care îi mai lipsea! 2 FotoSuma pe care o va primi lunar, pentru tot restul vieţii, Novak Djokovic de la statul sârb, după ce a devenit campion olimpic! 3 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 9 | Speranţe tricolore la atletism. Bianca Ghelber s-a calificat în finală 4 FotoSchimbare radicală anunţată de Ion Ţiriac, la cinci zile după ce miliardarul i-a promis un cadou uriaş lui David Popovici 5 CFR Cluj – U Cluj 2-3! Derby „nebun” în Gruia! Dan Nistor, gol şi pasă de gol! Ovidiu Popescu, primul gol pentru U Cluj 6 FotoCele mai frumoase imagini după ce Novak Djokovic a devenit campion olimpic! Sârbul şi-a încununat cariera cu un trofeu uriaş!
Citește și