Închide meniul

Presiune pe David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice 2024

Dan Roșu Publicat: 26 iulie 2024, 8:59

Reclamă
Presiune pe David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice 2024

Presiune pe David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice 2024

David Popovici, înaintea unei probe - Profimedia Images

Camelia Potec pune presiune pe David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice 2024, care vor începe vineri. Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern anunţă că e cazul ca o medalie să fie adusă de înotul românesc, după 20 de ani de secetă la JO.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest an se împlinesc 20 de ani de la ultimele medalii cucerite de înotul românesc la Jocurile Olimpice, prin Camelia Potec (aur la 200 m liber) şi Răzvan Ionuţ Florea (bronz la 200 m spate), ambele la JO 2004, de la Atena.

Presiune pe David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice 2024

La JO 2024, România va fi reprezentată de înotătorii David Popovici (100 şi 200 m liber), Vlad Stancu (800 şi 1.500 m liber) şi Rebecca Aimee Diaconescu (200 m liber), vicecampioană europeană de juniori, care a primit un loc cotă de universalitate din partea Federaţiei Internaţionale de Nataţie (World Aquatics).

„Este o nouă ocazie de mândrie naţională, vorbim de o competiţie de obiectiv. E o ediţie de Jocuri Olimpice în care avem speranţe să întrerupem anii lungi în care înotul românesc nu a mai adus medalie de la Jocurile Olimpice şi sperăm ca David să fie bine şi să arate ceea ce a pregătit.

Încercăm să lăsăm deoparte emoţiile sau să le transformăm în emoţii constructive. Presiunea este firească, pentru că înotul românesc a crescut de la an la an. Iată că David Popovici, campion mondial, dublu campion european şi care la fiecare ediţie la care a participat a fost cam cel mai rapid înotător, acum s-a apropiat din nou de actualul record mondial la 100 m liber.

Reclamă
Reclamă 4

Este normal să existe şi aşteptări, dar fiecare dintre noi încercăm să le gestionăm cât mai bine. David Popovici este însă deja expert în aceste lucruri. Sperăm să ne îndeplinim obiectivul. Este ediţia la care David Popovici poate surprinde din nou. Dar cel mai important este ca el să fie sănătos. S-a acomodat bine până acum, toţi trei s-au acomodat bine în bazinul olimpic în care vor înota, sperăm să înoate şi repede.

În primul rând mizăm pe prima probă, cea de 200 m liber. Şi cel mai important este să se califice, pentru că există serii, apoi semifinală şi după aceea calificarea în finală. Acesta este primul pas valabil pentru toţi sportivii calificaţi la această probă de 200 m liber, după care, bineînţeles, aşteptăm finala şi apoi facem strategia ne gândim la 100 m liber, după ce se încheie această probă”, a declarat Potec.

La înot, bilanţul olimpic este de nouă medalii, trei de aur, două de argint şi patru de bronz. Ultimii medaliaţi sunt Camelia Potec, actuala preşedintă a FRNPM (aur la 200 m liber) şi Răzvan Ionuţ Florea (bronz la 200 m spate), ambii la JO 2004 de la Atena.

Reclamă

Ce rezultat va fi la Maribor - Universitatea Craiova?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:53

Scena supremă a Formulei 1, descrisă de Adrian Georgescu

10:50

LIVE VIDEOAntrenamentele din etapa de Formula 3 a Marelui Premiu al Belgiei sunt ACUM în AntenaPLAY

10:45

Cornel Dinu ştie ce transfer trebuie să facă Gigi Becali la FCSB: „Are nevoie de el”

10:20

Tot ce trebuie să ştii despre Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Începe show-ul la Paris

10:01

Suedia – Norvegia 32-28. Prima surpriză la Jocurile Olimpice 2024

10:00

Naţionala României de fotbal, mesaj pentru tricolorii de la Jocurile Olimpice 2024: „Să aveţi şi voi parte de momente de neuitat”

1 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 2 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 3 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 4 Adrian Mutu l-a sfătuit pe Gigi Becali să transfere un jucător, înainte de Maccabi Tel Aviv – FCSB: „Ar fi un mare plus” 5 Cum ar putea arăta primul 11 al Universităţii Craiova în duelul cu Maribor (Antena Stars şi AntenaPLAY, 21:15) 6 Dosar penal pentru Gică Craioveanu după ce a fost prins la volan cu permisul suspendat
Citește și