Închide meniul

Reacția presei internaționale după ce David Popovici a devenit campion olimpic la Jocurile Olimpice 2024: „Este vedeta înotului”

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 iulie 2024, 22:14

Reclamă
Reacția presei internaționale după ce David Popovici a devenit campion olimpic la Jocurile Olimpice 2024: „Este vedeta înotului

Reacția presei internaționale după ce David Popovici a devenit campion olimpic la Jocurile Olimpice 2024: "Este vedeta înotului"

David Popovici, după ce a câștigat medalia de aur la JO 2024 / Profimediaimages

A apărut reacția presei internaționale după ce David Popovici a devenit campion olimpic la Jocurile Olimpice 2024. Tânărul de 19 ani a câștigat finala probei de 200 de metri liber și a adus României prima medalie la această ediție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a adus natației românești prima medalie după două decenii. A reușit să se impună în finală după o revenire fabuloasă. A avut un avans de două miimi de secundă.

Reacția presei internaționale după ce David Popovici a devenit campion olimpic la Jocurile Olimpice 2024

Tânărul minune al României, în vârstă de 19 ani, David Popovici, vedeta înotului, a câștigat prima medalie olimpică din tânăra sa carieră, la proba de 200 m liber. Și este aur: i-a dominat pe britanicul Matthew Richards și pe americanul Luke Hobson.

Mai puțin senin decât de obicei, cel care știe să-și chinuie adversarii cu porniri ultrarapide, ceea ce spune totul despre formidabilul sprinter care este (fost deținător al recordului mondial la 100 m liber), a trebuit să se agațe pentru a reveni și a câștiga cu doar două sutimi de avantaj.

După câteva luni de îndoieli, care au urmat un început excepțional de carieră, a revenit la cel mai înalt nivel„, au transmis jurnaliștii de la L’Equipe.

Reclamă
Reclamă 4

Ce cursă! Matt Richards obține argintul la 200 de metri liber, iar David Popovici cucerește aurul în finală„, au scris britanicii de la BBC.

De neoprit. David Popovici domină și câștigă medalia de aur pentru România la 200 de metri liber„, a fost scris pe contul oficial al Jocurilor Olimpice 2024.

Reclamă

Câți bani va primi David Popovici, după ce a câștigat aurul olimpic la 200 de metri liber

David Popovici nu are rival și și-a asigurat un premiu uriaș. COSR îl va recompensa cu o mică „avere” la revenirea în țară. Pentru medalia de aur, fenomenul natației românești va fi recompensat cu 140.000 de euro.

Poate fi doar începutul! De marți, David Popovici începe cursa și spre aurul olimpic la 100 de metri liber. De la ora 12:15, campionul nostru va lupta pentru calificarea din serii.

Elisabeta Lipă a anunțat câți bani vor încasa sportivii români care se întorc cu medalii acasă.

140.000 de euro pentru o medalie de aur, 100.000 de euro pentru o medalie de argint și 60.000 de euro pentru o medalie de bronz.

Singurele premieri în euro sunt la Jocurile Olimpice. În rest, avem echivalentul în lei.

Banii sunt oferiți de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. (n.r. – Printre cele mai mari sume plătite la aceste Jocuri Olimpice per medalie) La noi, doar statul premiază campionii, medaliații olimpici. În alte țări există sponsori„, a dezvăluit Elisabeta Lipă pentru iamsport.ro.

Va câştiga David Popovici o medalie şi la 100 de metri liber?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:45 30 iul.

„Simțiți presiunea?” Neil Lennon nu s-a ferit de cuvinte după Petrolul – Rapid 1-0: „Sunt foarte frustrat! Nu există scuze!”

0:18 30 iul.

Cristi Săpunaru a dezvăluit ce discuție a purtat cu Neil Lennon: „Asta mi-a explicat!”. Ultimatum după Petrolul – Rapid 1-0

23:55

Petrolul – Rapid 1-0. Neil Lennon rămâne fără victorie în Liga 1. Start dezastruos pentru giuleşteni

23:55

Foto„Şi-a făcut datoria!” Ion Ţiriac s-a înclinat în faţa lui David Popovici, după medalia de aur de la Jocurile Olimpice

23:50

Pe ce loc a ajuns România în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice 2024, după AURUL cucerit de David Popovici

23:26

Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 4. Finala la gimnastică pe echipe şi David Popovici ia startul la 100 de metri

1 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 3. David Popovici a câştigat medalia de AUR! Samara şi Ionescu, eliminaţi 2 FotoPrimul sponsor care şi-a anunţat retragerea după controversa cu „Cina cea de Taină”: „Nu vrem să fim părtași la batjocură” 3 David Popovici e CAMPION OLIMPIC! A câştigat medalia de AUR la 200 de metri liber de Ziua Imnului Naţional. Fenomenală cursă 4 Russell, ce păcat! Opinia lui Adrian Georgescu după Marele Premiu al Belgiei 5 Jaqueline Cristian – Angelique Kerber 1-2! Înfrângere dramatică pentru româncă la Jocurile Olimpice 2024 6 Dan Petrescu a răbufnit după CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-2: „De asta am avut nervii la pauză! De ce doar pe el îl trimit?”
Citește și