Închide meniul

Stella Rutto s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024. Echipa României are 91 de sportivi pentru Paris

Dan Roșu Publicat: 10 iunie 2024, 9:16

Reclamă
Stella Rutto s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024. Echipa României are 91 de sportivi pentru Paris

Stella Rutto s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024

Stella Rutto s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024

Stella Rutto s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024. Aceasta şi-a îndeplinit baremul olimpic al probei de 3000 de metri obstacole, după ce a terminat pe locul 4 la Campionatele Europene de Atletism de la Roma.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iniţial, Rutto prinsese medalia de bronz după descalificarea câştigătoarei. După 30 de minute, atleta de la CS Dinamo a revenit pe locul 4, Finot a pos repusă în poziţia de medaliată cu aur.

Stella Rutto s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024

„Atleta Stella Rutto a reușit aseară la Campionatele Europene de Atletism de la Roma să îndeplinească baremul olimpic în proba de 3000 m obstacole. Eleva lui Carol Șanta a terminat proba pe locul 4, cu timpul de 9:22,36 min, record personal și barem olimpic îndeplinit.

Cursa a avut istorie pentru că oficialii au descalifica-o inițial pe câștigătoare, franțuzoaica Alice Finot. În acele condiții, pentru o scurtă perioadă de timp, Stella Rutto a fost în posesia medaliei de bronz, iar pentru o jumătate de oră atleta de la CS Dinamo s-a bucurat de performanță.

Delegația Franței a depus contestație, și la ora 23.38, clasamentul a fost schimbat, Finot, lider european al probei, a fost repusă în poziție de aur. Gesa Krause (Germania) a luat argint și Elizabeth Bird (Marea Britanie) a câștigat bronzul.

Reclamă
Reclamă 4

Pentru Team Romania este al 91 sportiv calificat la JO Paris 2024, a 6-a atletă din delegație. Felicitări, Stella! Ție și antrenorului Carol Șanta! Succes la Jocurile Olimpice!”, se arată pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Reclamă

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:57

VideoVezi aici cursa fabuloasă reușită de David Popovici în finala probei de 200m liber de la CE de natație de la Belgrad

19:38

VIDEODavid Popovici a cucerit medalia de aur la 200m liber, la Campionatele Europene de înot! O nouă cursă colosală

19:25

Polonia – Austria 1-1 LIVE TEXT. Continuă lupta pentru calificarea în „optimi”

19:13

România – Belgia, la EURO 2024 | Radu Drăguşin: „Belgia e o echipă mult mai valoroasă decât Ucraina, dar avem încredere”

19:00

VIDEOLewis Hamilton, cel mai rapid pilot în FP2, în MP al Spaniei! Calificările sunt sâmbătă (17:00, Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)

18:32

”Nici Slovacia nu se aștepta la asta” Reacţia presei din Ucraina după ce jucătorii lui Rebrov au reuşit o remontada fantastică!

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și