În bucătăria echipei naționale cu chef Voica. Calificarea la EURO le-ar aduce un meniu și mai strict jucătorilor
De Antena Sport
Publicat: 17.11.2023, 10:12
Actualizat: 27.11.2023, 10:17
Chef Andrei Voica este omul care se asigură ca jucătorii naţionalei sunt mereu fresh şi plini de energie la partidele din preliminariile EURO. Jucătorii lui Edi Iordănescu sunt aproape de cea mai mare performanţă a naţionalei din ultimii 8 ani: calificarea la EURO 2024 din Germania.
Antena Sport a pătruns în bucătăria naţionalei de la Mogoşoaia, acolo unde jucătorii lui Edi Iordănescu primesc o dietă pe bază de carne de vită şi somon.
Meniul tricolorilor de bazat pe carne de vită şi somon
„În primul rând, nu lipseşte carnea roşie şi aici mă refer la vită. Pentru că au nevoie de proteină, au nevoie de carne roşie, nu le lipsteşte somonul.
Niciodată din lista mea de cumpărături nu lipsesc carnea de vită şi somonul pentru că avem nevoie de omega trei. Cel mai des mă puteţi găsi la raftul de carne şi peşte.
Vorbim de proteină, de carbohidraţi. Încerc mereu ca orezeul să fie brun, ca pastele să fie brune, pentru că se digeră mult mai uşor”, povesteşte bucătarul naţionalei, chef Andrei Voica, pentru Antena Sport.
Calificarea la EURO le aduce o dietă mai strictă jucătorilor!
Meniul jucătorilor va deveni mai strict dacă se vor califica la EURO. Acolo se duelează cu cei mai buni de pe continent şi trebuie să fie în formă maximă, spune chef Voica.
„Dacă ne calificăm la EURO, asta nu înseamnă că trebuie să le gătesc ceva special. Trebuie să ţinem acelaşi ritm de a avea grijă de ei, de a avea proteină, de a avea carbohidraţi.
Dacă ne vom califica, ne vom duce şi vom juca cu cele mai bune echipe din Europa şi atunci trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce manâncă. Nu, nu-i voi rasfăţa, va fi poate, repet, ceva mai strict!”.
Totuşi, un desert cu pară confiată îi aşteaptă pe elevii lui Edi Iordănescu la masa de sărbătoare, dacă naţionala va reuşi să se califice după 8 ani la EURO.
„O pară confiată, chiar dacă este un vin alb, pentru că o confiez într-un vin alb. Dar îmi place la para confiată să fac o cremă de mascarpone aromatizată cu fructul pasiunii.”
Jucătorii de la naţională sunt profesionişti şi atenţi cu dieta lor şi se abţin de la preferatele lor, clătitele cu ciocolată. Maseurul este cel mai pofticios dintre „tricolori”.
“Cel mai pofricios tricolor este maseurul!”
„Toţi sunt atenţi cu dieta lor, să ştii, toţi jucătorii de la naţională sunt atenţi la dieta lor. Cel mai pofticios de a naţională, dacă este să o luăm aşa, să ştiţi că este maseurul. Fotbaliştii iubesc clătitele cu ciocolată, dar evităm, evitam cât mai mult”
Trei legume care fac jucătorii mai puternici:
Nu ştiu dacă sunt neapărat trei legume, dar sunt legume foarte bogate în proteine. Folosesc foarte mult năutul în humus, în supe creme, în mancăruri, spanacul proaspăt îl introduc şi aici. Un alliment care mie îmi place foarte mult şi este foarte versatuil: lintea.
Sfaturi pentru un mic dejun de campion
Omleta să fie doar din albuşuri de ou, pentru că acolo găsim proteina
Ce fructe recomandă
Folosim banana foarte mult, dar în special kiwi-ul, pentru că este un antioxidant foarte bun
Articol susţinut de PENNY, livrator de produse proaspete şi sponsor al tuturor echipelor naţionale de fotbal ale României.
- În bucătăria echipei naționale cu chef Voica
- Calificarea la EURO le-ar aduce un meniu și mai strict jucătorilor
- Panaitolikos - PAOK e duminică, de la ora 17:00, exclusiv în AntenaPLAY
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt live exclusiv în AntenaPLAY