Închide meniul

În bucătăria echipei naționale cu chef Voica. Calificarea la EURO le-ar aduce un meniu și mai strict jucătorilor

Reclamă

Antena Sport Publicat: 17 noiembrie 2023, 10:12 / Actualizat: 27 noiembrie 2023, 10:17

În bucătăria echipei naționale cu chef Voica. Calificarea la EURO le-ar aduce un meniu și mai strict jucătorilor

În bucătăria echipei naționale cu chef Voica

În bucătăria echipei naționale cu chef Voica

Chef Andrei Voica este omul care se asigură ca jucătorii naţionalei sunt mereu fresh şi plini de energie la partidele din preliminariile EURO. Jucătorii lui Edi Iordănescu sunt aproape de cea mai mare performanţă a naţionalei din ultimii 8 ani: calificarea la EURO 2024 din Germania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antena Sport a pătruns în bucătăria naţionalei de la Mogoşoaia, acolo unde jucătorii lui Edi Iordănescu primesc o dietă pe bază de carne de vită şi somon.

Meniul tricolorilor de bazat pe carne de vită şi somon

„În primul rând, nu lipseşte carnea roşie şi aici mă refer la vită. Pentru că au nevoie de proteină, au nevoie de carne roşie, nu le lipsteşte somonul.

Niciodată din lista mea de cumpărături nu lipsesc carnea de vită şi somonul pentru că avem nevoie de omega trei. Cel mai des mă puteţi găsi la raftul de carne şi peşte.

Vorbim de proteină, de carbohidraţi. Încerc mereu ca orezeul să fie brun, ca pastele să fie brune, pentru că se digeră mult mai uşor”, povesteşte bucătarul naţionalei, chef Andrei Voica, pentru Antena Sport.

Reclamă
Chef Voica şi Nicolae Stanciu. FOTO Instagram Chef Andrei Voica
Chef Voica şi Nicolae Stanciu. FOTO Instagram Chef Andrei Voica

Calificarea la EURO le aduce o dietă mai strictă jucătorilor!

Meniul jucătorilor va deveni mai strict dacă se vor califica la EURO. Acolo se duelează cu cei mai buni de pe continent şi trebuie să fie în formă maximă, spune chef Voica.

„Dacă ne calificăm la EURO, asta nu înseamnă că trebuie să le gătesc ceva special. Trebuie să ţinem acelaşi ritm de a avea grijă de ei, de a avea proteină, de a avea carbohidraţi.

Dacă ne vom califica, ne vom duce şi vom juca cu cele mai bune echipe din Europa şi atunci trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce manâncă. Nu, nu-i voi rasfăţa, va fi poate, repet, ceva mai strict!”.

Reclamă 4 / 0/3

Totuşi, un desert cu pară confiată îi aşteaptă pe elevii lui Edi Iordănescu la masa de sărbătoare, dacă naţionala va reuşi să se califice după 8 ani la EURO.

„O pară confiată, chiar dacă este un vin alb, pentru că o confiez într-un vin alb. Dar îmi place la para confiată să fac o cremă de mascarpone aromatizată cu fructul pasiunii.”

Jucătorii de la naţională sunt profesionişti şi atenţi cu dieta lor şi se abţin de la preferatele lor, clătitele cu ciocolată. Maseurul este cel mai pofticios dintre „tricolori”.

Chef Voica în timp ce le găteşte jucătorilor în cantonamentul de la Mogoşoaia
Chef Voica în timp ce le găteşte jucătorilor în cantonamentul de la Mogoşoaia

“Cel mai pofricios tricolor este maseurul!”

„Toţi sunt atenţi cu dieta lor, să ştii, toţi jucătorii de la naţională sunt atenţi la dieta lor. Cel mai pofticios de a naţională, dacă este să o luăm aşa, să ştiţi că este maseurul. Fotbaliştii iubesc clătitele cu ciocolată, dar evităm, evitam cât mai mult”

Trei legume care fac jucătorii mai puternici:

Nu ştiu dacă sunt neapărat trei legume, dar sunt legume foarte bogate în proteine. Folosesc foarte mult năutul în humus, în supe creme, în mancăruri, spanacul proaspăt îl introduc şi aici. Un alliment care mie îmi place foarte mult şi este foarte versatuil: lintea.

Sfaturi pentru un mic dejun de campion

Reclamă

Omleta să fie doar din albuşuri de ou, pentru că acolo găsim proteina

Ce fructe recomandă

Folosim banana foarte mult, dar în special kiwi-ul, pentru că este un antioxidant foarte bun

Articol susţinut de PENNY, livrator de produse proaspete şi sponsor al tuturor echipelor naţionale de fotbal ale României.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
Vezi toate știrile
Citește și