Chef Andrei Voica este omul care se asigură ca jucătorii naţionalei sunt mereu fresh şi plini de energie la partidele din preliminariile EURO. Jucătorii lui Edi Iordănescu sunt aproape de cea mai mare performanţă a naţionalei din ultimii 8 ani: calificarea la EURO 2024 din Germania.
Antena Sport a pătruns în bucătăria naţionalei de la Mogoşoaia, acolo unde jucătorii lui Edi Iordănescu primesc o dietă pe bază de carne de vită şi somon.
Meniul tricolorilor de bazat pe carne de vită şi somon
“În primul rând, nu lipseşte carnea roşie şi aici mă refer la vită. Pentru că au nevoie de proteină, au nevoie de carne roşie, nu le lipsteşte somonul.
Niciodată din lista mea de cumpărături nu lipsesc carnea de vită şi somonul pentru că avem nevoie de omega trei. Cel mai des mă puteţi găsi la raftul de carne şi peşte.
Vorbim de proteină, de carbohidraţi. Încerc mereu ca orezeul să fie brun, ca pastele să fie brune, pentru că se digeră mult mai uşor”, povesteşte bucătarul naţionalei, chef Andrei Voica, pentru Antena Sport.

Calificarea la EURO le aduce o dietă mai strictă jucătorilor!
Meniul jucătorilor va deveni mai strict dacă se vor califica la EURO. Acolo se duelează cu cei mai buni de pe continent şi trebuie să fie în formă maximă, spune chef Voica.
“Dacă ne calificăm la EURO, asta nu înseamnă că trebuie să le gătesc ceva special. Trebuie să ţinem acelaşi ritm de a avea grijă de ei, de a avea proteină, de a avea carbohidraţi.
Dacă ne vom califica, ne vom duce şi vom juca cu cele mai bune echipe din Europa şi atunci trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce manâncă. Nu, nu-i voi rasfăţa, va fi poate, repet, ceva mai strict!”.
