Închide meniul

Iulian Cristea și Denis Alibec, out din lotul României pentru meciurile cu Finlanda și Muntenegru! FRF a confirmat accidentările

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 9 iunie 2022, 17:11

Iulian Cristea și Denis Alibec, out din lotul României pentru meciurile cu Finlanda și Muntenegru! FRF a confirmat accidentările

Denis Alibec, luat la ţintă de Cornel Dinu

Denis Alibec, într-o partidă pentru echipa naţională/ Profimediaimages

Iulian Cristea și Denis Alibec au fost excluși din lotul României pentru meciurile cu Finlanda (11 iunie) și Muntenegru (14 iunie), din cauza accidentărilor suferite în primele două partide din Nations League. FRF a confirmat că Edi Iordănescu nu se va putea baza pe cei doi jucători în următoarea perioadă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România – Finlanda va fi sâmbătă, 11 iunie, în direct la Antena 1 şi Antena Play, şi în format LIVE VIDEO pe www.as.ro.

Iulian Cristea și Denis Alibec, out din lotul României pentru meciurile cu Finlanda și Muntenegru

FRF a anunțat că Edi Iordănescu nu va putea miza nici pe serviciile lui Denis Alibec, după ce îl pierduse deja pe Iulian Cristea.

Cristea a suferit o accidentare gravă la ligamentele genunchiului în primul meci din grupa de Nations League, cu Muntenegru, scor 0-2. De cealaltă parte, Alibec a suferit o leziune musculară la coapsa stângă spre finalul partidei cu Bosnia, scor 0-1.

Prin urmare, cei doi au fost excluși din lotul „tricolorilor”. În prezent, Iordănescu Jr. mai are la dispoziție 28 de jucători.

Reclamă

„După ce l-a pierdut pe Iulian Cristea în meciul de la Podgorica, selecționerul Edward Iordănescu nu se va putea baza nici pe Denis Alibec în următoarele două jocuri.

În urma examenului RMN efectuat în această dimineață, s-a constatat faptul că, în timpul partidei de la Zenica, atacantul de 31 de ani a suferit o leziune musculară la nivelul coapsei stângi, devenind și el indisponibil pentru jocurile cu Finlanda (11 iunie) și Muntenegru (14 iunie).

În lotul lui Edward Iordănescu au rămas 28 de jucători.”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Reclamă 4 / 0/3

Video cu rezumatul partidei Bosnia – România 1-0

Edi Iordănescu, mesaj pentru FCSB după accidentarea gravă suferită de Iulian Cristea

Iulian Cristea a suferit o accidentare horror la ligamentele genunchiului încă din primul minut al meciului pierdut de naționala României pe terenul celor din Muntenegru, scor 0-2, la debutul în Nations League.

„Din păcate, Iulică… am văzut că s-a comentat decizia nostră de a îl păstra cu noi şi aia a fost interpretată. Recunosc că nu am avut timp să fac revista presei, dar am profesionişti lângă mine care îmi aduc la cunoştinţă măcar lucrurile esenţiale şi am văzut că a fost şi asta interpretată în fel şi fel… de ce Iulică este cu noi aici.

Pentru simplul motiv că, deşi avem un doctor foarte competent, cu un staff medical extrem de competent şi de implicat, şi doctorul, după primul contact cu jucătorul, a pus un anumit diagnostic, dar ca orice profesionist trebuia să facă investigaţii suplimentare. Şi după cum ştiţi, la astfel de accidentări, recomandarea este să nu se facă acele investigaţii decât după un anumit timp, ceea ce s-a şi întâmplat.

Iulian Cristea a făcut deplasarea la meciul Bosnia – România: „Nu era normal să îl trimitem la București”

Am luat jucătorul cu noi ca să facem acele investigaţii, să avem un diagnostic final, să înştiinţăm clubul, după care am cerut oficial clubului să ne spună ce doreşte, cum să procedăm, dacă să vină la Bucureşti, dacă să meargă direct în străinătate pentru operaţie. Cred că a fost o manieră foarte profesionistă şi cred că aşa era normal, nu să îl aruncăm într-un avion şi să îl trimitem la Bucureşti.

Din păcate, vorbim de la şase luni în sus. Şi la Iulică Cristea a fost şi foarte multă neşansă, pentru că atunci când a sărit la un duel aerian, a aterizat exact într-o gaură de la aspersorul care stropeşte terenul.

I-a sărit genunchiul şi, din păcate… el a mai avut problemă cu celălalt genunchi, deci nu e acelaşi genunchi, este efectiv… s-a întâmplat la acest joc, cu foarte mult ghinion. Mai sunt şi alte probleme medicale, dar nimic foarte grav”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă premergătoare meciului Bosnia – România.

Reclamă

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și