Închide meniul

Alex De Minaur a câştigat turneul de la Acapulco. Victorie fantastică în finala contra norvegianului Casper Ruud

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 3 martie 2024, 12:50

Alex De Minaur a câştigat turneul de la Acapulco. Victorie fantastică în finala contra norvegianului Casper Ruud

Alex De Minaur a câştigat turneul de la Acapulco. Victorie fantastică în finala contra norvegianului Casper Ruud

Alex De Minaur, cu trofeul de la Acapulco / Profimedia Images

Alex De Minaur a câştigat turneul de la Acapulco. Este a doua victorie consecutivă a australianului la turneul din Acapulco.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De Minaur l-a învins pe Casper Ruud cu 6-4, 6-4. De Minaur se află pe locul 9 mondial şi era cap de serie numărul 3 la Acapulco.

Alex De Minaur a câştigat turneul de la Acapulco. Victorie fantastică în finala contra norvegianului Casper Ruud

De o oră şi 57 de minute a avut nevoie De Minaur pentru a-l învinge pe norvegianul Casper Ruud. Ruud era cap de serie numărul 6 la Acapulco, el ocupând locul 11 mondial.

De Minaur a obţinut al optulea său titlu în 16 finale jucate în circuitul ATP.

De Minaur l-a învins în acest an şi pe Novak Djokovic

Alex De Minaur i-a administrat prima înfrângere din acest an lui Novak Djokovic, la Perth, în sferturile de finală ale competiţiei pe echipe mixte United Cup.

Reclamă

În victoria obţinută de Serbia în faţa Cehiei, evoluţia lui Djokovic a fost îngreunată de o problemă la încheietura mâinii drepte, iar „Nole” a avut nevoie din nou de îngrijiri din partea fizioterapeutului, înainte ca De Minaur să reuşească break-ul şi să câştige primul set.

Campion en titre la Australian Open, Djokovic a pierdut un nou ghem pe serviciul său, în setul secund, oferindu-i australianului şansa să preia conducerea (4-3), iar apoi a salvat trei puncte de meci, dar nu a putut evita o înfrângere surprinzătoare, înaintea primului turneu de Grand Slam al anului.

„Este extrem de special”, a declarat Alex De Minaur, după cea mai mare victorie din cariera sa. „Novak este un competitor incredibil şi ceea ce a făcut pentru acest sport este destul de special. În cele din urmă, când joci împotriva lui Novak, trebuie doar să intri pe teren, să încerci să te bucuri, să te încurajezi şi, orice ar fi, să continui să lupţi până la sfârşit. Astăzi a fost ziua mea. Sunt fericit că am reuşit să câştig. Asta înseamnă foarte mult”, adăuga australianul.

Reclamă 4 / 0/3

Kim Clijsters, semnal de alarmă după cazul Simonei Halep: „E manipulare. Sunt curioasă ce se va întâmpla cu tenisul feminin”

Kim Clijsters a tras un semnal de alarmă după cazul Simonei Halep. De patru ori câştigătoare de Grand Slam, fosta jucătoare din Belgia a vorbit despre cazul de dopaj al româncei.

Clijsters înţelege cu greu cum nu există consecinţe pentru cei din echipa Simonei Halep, în condiţiile în care românca a avut încredere totală în oamenii din jurul ei.

Mai mult, ceea ce i s-a întâmplat Simonei Halep trebuie să fie un „semnal de alarmă imens”, susţine fosta jucătoare. Clijters consideră că este vorba despre manipulare atunci când o echipă controlează fiecare acţiune a unei jucătoare şi se întreabă ce se va întâmpla cu tenisul feminin dacă nu se vor lua măsuri.

„Pentru mine, cel mai mare semnal de alarmă este legat de echipă. Îmi este foarte greu să văd că nu există nicio consecință pentru echipă, că este doar sportivul. Echipa Simonei i-a propus să ia ceva și ea a luat fără nicio ezitare. Ca sportiv, tu doar ai încredere în echipa ta, în oamenii din jurul tău. Crezi că ei știu că fac ceea ce trebuie și apoi ți se întâmplă asta.

O situație ca asta, mai ales în cazul femeilor, când ai antrenori care îți conduc echipa, eu o numesc manipulare. Nu găsesc alt cuvânt pentru asta, pentru că e vorba de a controla tot ce se întâmplă în preajma unui atlet. Sunt doar curioasă ce se va întâmpla cu viitorul tenisului feminin. Acest lucru se poate întâmpla iar și iar.

Am văzut și în trecut antrenori care vin și preiau controlul total al vieții unei jucătoroare. Vor să controleze totul, inclusiv pe toți cei care vorbesc cu sportivul. Este cu siguranță un semnal de alarmă imens”, a declarat Kim Clijters în podcastul lui Andy Roddick, citată de tennis.com.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 19:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:44 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Oaspeții fac spectacol în repriza secundă 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis 18:07 Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj 17:52 Nota primită de Valentin Mihăilă, după ce a marcat în Parma – Lecco 4-0! Specialiștii, dați pe spate de prestația românului Vezi toate știrile
Citește și