Închide meniul

Alexander Zverev riscă să fie suspendat două luni din tenis, după ieșirea incredibilă de la Acapulco! Anunțul ATP

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 8 martie 2022, 10:39

Alexander Zverev riscă să fie suspendat două luni din tenis, după ieșirea incredibilă de la Acapulco! Anunțul ATP

Alexander Zverev riscă să fie suspendat două luni din tenis

Getty Images

Alexander Zverev a primit noi sancțiuni din partea ATP după reacția necontrolată de la Acapulco

„Vicepreşedintele responsabil cu regulamentul competiţiilor ATP, Miro Bratoev, şi-a încheiat ancheta privind comportamentul nesportiv a lui Alexander Zverev la Acapulco şi a apreciat că a existat un comportament agravant, conform codului disciplinar.”, anunţă ATP, citat de news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, Zverev a primit o amendă suplimentară de 25.000 de dolari (23.000 de euro) şi o suspendare de opt săptămâni din toate competiţiile organizate de ATP. Acestea sunt condiţionate de o perioadă de probaţiune ce se va încheia pe 22 februarie 2023 (un an după incident).

Dacă va evita orice nou comportament nesportiv – „comportament lipsit de respect sau agresiv, abuz verbal sau fizic, la adresa unui oficial, adversar, spectator sau oricare altă persoană în timpul sau la finalul unui meci” -, Zverev va beneficia oficial de ridicarea sancţiunilor, iar în caz contrar acestea se vor pune în aplicare după epuizarea oricărei proceduri în apel.

Iniţial, Zverev a fost amendat cu 40.000 de dolari şi a pierdut premiul de peste 30.000 de dolari. La decizia de luni, el poate face apel până vineri.

Alexander Zverez, ieșire incredibilă la turneul de la Acapulco

La finalul lunii februarie, Alexander Zverev a fost exclus de la turneul de la Acapulco, după o ieşire nervoasă, în care a lovit cu racheta scaunul arbitrului, nimerindu-l şi pe oficial în picior, la meciul de dublu pe care l-a disputat, marţi, alături de brazilianul Marcelo Melo.

Reclamă

Alexander Zverev şi Marcelo Melo au fost învinşi, cu scorul de 6-2, 4-6, 10-6, de echipa Lloyd Glasspool/Harri Heliovaara (Marea Britanie/Finlanda), în primul tur al probei de dublu.

Nemulţumit de o decizie a arbitrului, tenismenul german l-a înjurat şi l-a făcut „idiot” pe arbitru. Apoi, nervos că a pierdut meciul, Zverev a lovit cu racheta scaunul arbitrului de trei ori, o dată nimerind şi piciorul oficialului.

Alexander Zverev, prima reacție după incidentul grav de la Acapulco

Alexander Zverev a oferit prima reacție după ieșirea golănească de la Acapulco. Superstarul german a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, în care și-a cerut scuze pentru comportamentul său.

Reclamă 4 / 0/3

Este dificil să exprim în cuvinte cât de mult regret comportamentul meu din timpul şi de după meciul de dublu de ieri. I-am cerut iertare în privat arbitrului de scaun pentru că ieşirea mea nervoasă către el a fost ceva greşit şi inacceptabil şi sunt dezamăgit de mine. Nu ar fi trebuit să se întâmple şi nu există scuze.

Le prezint scuze şi fanilor mei, organizatorilor turneului şi sportului pe care îl iubesc. După cum ştiţi, eu las totul pe teren. Ieri am lăsat prea mult. Zilele care vin voi reflecta la comportamentul meu şi la cum mă pot asigura că nu se va mai întâmpla. Îmi pare rău că v-am dezamăgit”, a transmis Zverev pe Instagram.

Citește și:
Recomandări
  • Alexander Zverev ar putea fi suspendat două luni
  • Anunțul ATP, după ieșirea necontrolată de la Acapulco

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și