Închide meniul

Andy Murray a debutat cu dreptul la Wimbledon. Britanicul a cedat doar 4 game-uri în primul tur!

Bogdan Stănescu Publicat: 5 iulie 2023, 9:25

Reclamă
Andy Murray a debutat cu dreptul la Wimbledon. Britanicul a cedat doar 4 game-uri în primul tur!

Andy Murray a debutat cu dreptul la Wimbledon

Andy Murray, după victoria din turul 1 la Wimbledon / Profimedia Images

Tenismanul britanic Andy Murray, fostul lider al clasamentului ATP, a debutat cu dreptul la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, învingându-l în trei seturi, 6-3, 6-0, 6-1, pe compatriotul său Ryan Peniston, într-o partidă disputată marţi. pe terenul central de la All England Club.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Murray, în vârstă de 36 de ani, dublu câştigător al trofeului pe iarba londoneză, în 2013 şi 2016, îl va înfrunta în turul secund pe învingătorul partidei dintre grecul Stefanos Tsitsipas, favoritul numărul 5, şi austriacul Dominic Thiem, campion la US Open în 2020.

Andy Murray a debutat cu dreptul la Wimbledon

Într-un alt meci, britanicul Cameron Norrie, cap de serie numărul 12, a dispus cu 6-3, 4-6, 6-1, 6-4 de cehul Tomas Machac. Următorul său adversar va fi americanul Christopher Eubanks sau brazilianul Thiago Monteiro, relatează agerpres.ro.

Norrie a ajuns anul trecut până în semifinale la Wimbledon, fiind învins de sârbul Novak Djokovic, care a cucerit ulterior trofeul. Majoritatea meciurilor programate marţi la competiţia din capitala Marii Britanii au fost amânate din cauza ploii.

Rezultate Wimbledon – turul 1:

Carlos Alcaraz (Spania/N.1) – Jéremy Chardy (Franţa) 6-0, 6-2, 7-5
Cameron Norrie (Marea Britanie/N.12) – Tomas Machac (Cehia) 6-3, 4-6, 6-1, 6-4
Andy Murray (Scoţia) – Ryan Peniston (Maera Britanie) 6-3, 6-0, 6-1
Quentin Halys (Franţa) – Daniel Evans (Marea Britanie/N.27) 6-2, 6-3, 6-7 (5/7), 6-4
Tomas Etcheverry (Argentina/N.29) – Bernabe Zapata (Spania) 6-7 (5/7), 5-7, 6-3, 6-4, 7-5

Reclamă

Aryna Sabalenka e în turul 2 la Wimbledon

Aryna Sabalenka e în turul 2 la Wimbledon. Sportiva din Belarus s-a calificat în turul secund al turneului de Grand Slam, după ce s-a impus în două seturi, 6-3, 6-1, în faţa unguroaicei Panna Udvardy, marţi la All England Club.

Sabalenka, favorita numărul doi a competiţiei londoneze, la care a atins semifinalele în 2021, a avut nevoie de doar 61 de minute pentru a o învinge pe Udvardy.

În turul următor, Aryna Sabalenka o va înfrunta pe câştigătoarea partidei dintre Camila Giorgi şi Varvara Gracheva. Din cauza ploii, doar trei meciuri de simplu feminin s-au putut disputa marţi la Wimbledon.

Reclamă 4 / 0/3

Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka luptă pentru primul loc WTA. Al treilea turneu de Grand Slam al anului a început luni, iar tabloul feminin le are în centrul atenţiei pe primele două jucătoare ale lumii.

Iga Swiatek a venit la Wimbledon după ce a cucerit Roland Garros

Iga Swiatek vine după succesul de Roland Garros, în timp ce Aryna Sabalenka este câştigătoarea primului turneu de Grand Slam din 2023, Australian Open. Jucătoarea din Belarus are şanse să ajungă pe primul loc WTA, după turneul de la Wimbledon.

Iga Swiatek are în acest moment un avans de 984 de puncte în clasamentul WTA în faţa jucătoarei din Belarus. În condiţiile în care anul acesta nu se vor apăra puncte, după ce organizatorii au decis să nu le acorde la ediţia din 2022, calculele în ceea ce priveşte primul loc WTA sunt şi mai simple.

Aryna Sabalenka poate deveni numărul 1 mondial după Wimbledon dacă va câştiga turneul de pe iarba londoneză, cu condiţia ca Iga Swiatek să nu ajungă în ultimul act. Pentru Sabalenka există şi posibilitatea de a deveni prima jucătoare a lumii dacă va pierde finala, cu condiţia ca poloneza să nu ajungă în sferturile de finală.

De partea cealaltă, Iga Swiatek va rămâne pe primul loc în clasamentul WTA dacă va câştiga turneul, dacă Sabalenka nu ajunge în finală sau dacă va ajunge cel puţin în aceeaşi fază a competiţiei cu jucătoarea din Belarus.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:43 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 20:32 FotoAverea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români! 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! 19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și