Închide meniul

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka luptă pentru primul loc WTA! Cum se poate schimba clasamentul

Alex Masgras Publicat: 2 iulie 2023, 14:17

Reclamă
Wimbledon 2023 | Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka luptă pentru primul loc WTA! Cum se poate schimba clasamentul

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka luptă pentru primul loc WTA

Aryna Sabalenka şi Iga Swiatek, după finala de la Madrid / Profimedia

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka luptă pentru primul loc WTA. Al treilea turneu de Grand Slam al anului începe luni, iar tabloul feminin le are în centrul atenţiei pe primele două jucătoare ale lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iga Swiatek vine după succesul de Roland Garros, în timp ce Aryna Sabalenka este câştigătoarea primului turneu de Grand Slam din 2023, Australian Open. Jucătoarea din Belarus are şanse să ajungă pe primul loc WTA, după turneul de la Wimbledon.

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka luptă pentru primul loc WTA! Cum se poate schimba clasamentul

Iga Swiatek are în acest moment un avans de 984 de puncte în clasamentul WTA în faţa jucătoarei din Belarus. În condiţiile în care anul acesta nu se vor apăra puncte, după ce organizatorii au decis să nu le acorde la ediţia din 2022, calculele în ceea ce priveşte primul loc WTA sunt şi mai simple.

Aryna Sabalenka poate deveni numărul 1 mondial după Wimbledon dacă va câştiga turneul de pe iarba londoneză, cu condiţia ca Iga Swiatek să nu ajungă în ultimul act. Pentru Sabalenka există şi posibilitatea de a deveni prima jucătoare a lumii dacă va pierde finala, cu condiţia ca poloneza să nu ajungă în sferturile de finală.

De partea cealaltă, Iga Swiatek va rămâne pe primul loc în clasamentul WTA dacă va câştiga turneul, dacă Sabalenka nu ajunge în finală sau dacă va ajunge cel puţin în aceeaşi fază a competiţiei cu jucătoarea din Belarus.

Reclamă

Iga Swiatek nu a trecut niciodată de optimi la Wimbledon

Iga Swiatek va juca în primul tur de la Wimbledon împotriva chinezoaicei Lin Zhu (33 WTA). În cazul unei victorii, poloneza va juca împotriva câştigătoarei duelului dintre Martina Trevisan (62 WTA) şi Sarra Sorribes Tormo (84 WTA).

În ceea ce o priveşte pe Aryna Sabalenka, ea va debuta la ediţia din 2023 a turneului de la Wimbledon împotriva numărului 82 WTA, Panna Udvardy din Ungaria. În turul al doilea, Sabalenka poate juca cu câştigătoarea partidei dintre Varvara Gracheva (43 WTA), cea care a ales recent să reprezinte Franţa, şi Camila Giorgi (67 WTA) din Italia.

Pentru Iga Swiatek, cea mai bună performanţă a sa la Wimbledon este o optime de finală în 2021. În urmă cu un an, jucătoarea din Polonia a fost eliminată încă din turul al treilea de Alize Cornet, cea care i-a încheiat la vremea respectivă seria de 37 de victorii consecutive.

Reclamă 4 / 0/3

În ceea ce o priveşte pe Sabalenka, cea mai bună performanţă a sa la Wimbledon a avut loc în 2021, atunci când a ajuns până în semifinale. În penultimul act din urmă cu doi ani a fost învinsă de Karolina Pliskova.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară Vezi toate știrile
Citește și