Închide meniul

Carlos Alcaraz – Alexander Zverev 6-3, 6-1. Puştiul minune, noul campion de la Madrid. Performanţă fabuloasă + pe ce loc va urca în clasamentul ATP

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 mai 2022, 23:10 / Actualizat: 9 mai 2022, 12:06

Carlos Alcaraz – Alexander Zverev 6-3, 6-1. Puştiul minune, noul campion de la Madrid. Performanţă fabuloasă + pe ce loc va urca în clasamentul ATP

Carlos Alcaraz este noul campion de la Madrid Open

Carlos Alcaraz - Alexander Zverev 6-3, 6-1 / Profimediaimages

Carlos Alcaraz – Alexander Zverev 6-3, 6-1, în finala Madrid Open 2022. Spaniolul în vârstă de 19 ani, aflat pe locul 9 ATP şi cap de serie numărul 7, a câştigat, duminică, turneul de categorie Masters 1.000.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alcaraz l-a învins în finală, cu scorul de 6-3, 6-1, pe cel care era deţinătorul trofeului, germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 2. Meciul a durat o oră şi două minute, anunţă news.ro.

Carlos Alcaraz – Alexander Zverev 6-3, 6-1. Performanţă fabuloasă a tânărului de 19 ani

Carlos Alcaraz a avut o săptămână de vis! I-a eliminat în sferturi şi în semifinale pe Rafael Nadal, locul 4 ATP şi cap de serie numărul 3, şi pe liderul ATP, Novak Djokovic.

Este grozav să reuşeşti să-i învingi pe aceşti jucători. Am eliminat doi dintre cei mai buni sportivi din istorie şi apoi am câştigat cu Zverev, numărul 3 ATP, care este un mare jucător. Aş spune că este cea mai bună săptămână din viaţa mea.

Reclamă

Am 19 ani şi asta cred că este cheia pentru a putea juca meciuri lungi şi grele la rând. Mă simt grozav din punct de vedere fizic„, a declarat Carlos Alcaraz pentru ATP.

Spaniolul de 19 ani a câştigat un cec de 1.041.570 de dolari şi 1.000 de puncte ATP, în timp ce Zverev va primi 568.790 de dolari şi 600 de puncte ATP.

Alcaraz, care a jucat a doua finală de Masters 1.000 din acest an, după cea câştigată la Miami, va urca pe locul 6 ATP, cel mai bun din carieră. În urmă cu 12 luni, el se afla pe locul 120.

Reclamă 4 / 0/3

Spaniolul este al doilea în topul celor mai tineri jucători care câştigă două trofee Masters 1000, după Rafael Nadal, care a reuşit performanţa la Monte Carlo şi Roma în 2005, când avea 18 ani.

Cine este iubita lui Carlos Alcaraz. Maria Gonzalez Gimenez are 22 de ani și este superbă

Alcaraz, în istoria tenisului după victoria cu Djokovic

Carlos Alcaraz a devenit, la Madrid Open, cel mai jucător care îi învinge pe Rafael Nadal și pe Novak Djokovic, în meciuri consecutive, pe zgură.

Puștiul de 19 ani a devenit primul adolescent din istorie care îl învinge pe Nadal pe zgură, suprafața favorită a fostului lider mondial! Marele Nadal e idolul copilăriei lui Alcaraz.

Înseamnă foarte mult pentru mine! Toată muncă grea pe care o depun zi de zi începe să dea rezultate!”, a spus Alcaraz, după meciul cu Rafa.

În acest sezon, Carlos Alcaraz a mai câștigat turneele de la Rio de Janeiro, Miami și Barcelona.

Rafael Nadal: „Alcaraz e unul dintre jucătorii cu cel mai bun fizic din lume!”

Nadal a avut doar cuvinte de laudă la finalul meciului pentru Carlos Alcaraz. „Rafa” l-a lăudat pe puștiul de 19 ani pentru fizicul său impresionant.

Reclamă

Este un turneu în care am jucat trei meciuri, în condiţiile în care am venit aici fără niciun fel de pregătire. Asta este realitate. Am spus încă de înainte de a veni aici că va fi o săptămână grea. Am avut şansele mele împotriva unuia dintre jucătorii cu cel mai bun fizic din lume. Chiar am avut oportunităţi de a câştiga.

Am jucat două ore şi jumătate şi este un rezultat pozitiv. Aştept cu optimist ceea ce va urma şi sunt foarte entuziasmat. Vom vedea ce se va întâmpla, trebuie să crezi”, a declarat Rafael Nadal la finalul meciului.

La vârsta lui Alcaraz, Nadal câștiga primul său Grand Slam. „Rafa” avea doar 19 ani când devenea campion la Roland Garros 2005, după o finală cu Mariano Puerta.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:55 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan Vezi toate știrile
Citește și