Închide meniul

Carlos Alcaraz, eliminat surprinzător la Paris! Spaniolul, neputincios în turul secund: „Nu m-am simţit bine”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 1 noiembrie 2023, 9:09

Carlos Alcaraz, eliminat surprinzător la Paris! Spaniolul, neputincios în turul secund: „Nu m-am simţit bine

Carlos Alcaraz, eliminat surprinzător la Paris

Carlos Alcaraz, în meciul cu Roman Safiullin de la Paris-Bercy / Profimedia

Carlos Alcaraz a fost eliminat surprinzător la Paris! Numărul 2 ATP a pierdut fără drept de apel partda din turul al doilea al ultimului turneu Masters 1000 în faţa lui Roman Safiullin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rusul de pe locul 45 ATP a obţinut cea mai importantă victorie a carierei de până acum, după ce s-a impus cu 6-3, 6-4, după o oră şi 39 de minute de joc.

Carlos Alcaraz, eliminat surprinzător la Paris

Carlos Alcaraz nu se regăseşte în acest final de an. Campionul de la Wimbledon a fost eliminat prematur de la ultimul turneu ATP Masters 1000 de la Paris, după ce a fost învins de numărul 45 ATP, Roman Safiullin. Rusul s-a impus fără prea mari emoţii, cu 6-3, 6-4, după o oră şi 39 de minute de joc.

La finalul partidei cu Roman Safiullin, spaniolul a fost extrem de fair-play, declarând că nu l-a surprins deloc prestaţia foarte bună a rusului. Fostul număr 1 mondial a mai declarat că nu are probleme fizice, ci pur şi simplu trebuie să îşi îmbunătăţeascp jocul:

„Nu m-a surprins deloc. Ştiam că joacă la un nivel ridicat de câteva luni, câştigând meciuri importante şi ajungând în finale. Ştiam că va fi la un nivel ridicat.

Reclamă

(n.r. dacă are probleme fizice) Deloc. Pur şi simplu nu m-am simţit bine pe teren. Am multe lucruri de îmbunătăţit, de antrenat. Nu m-am simţit bine în legătură cu jocul meu, nu m-am deplasat bine pe teren. În ceea ce priveşte loviturile, cred că am avut calitate. Din punct de vedere fizic, în ceea ce priveşte deplasarea în teren, trebuie să cresc nivelul”, a declarat Carlos Alcaraz, potrivit puntodebreak.com.

Cu mai puţin de două săptămâni până la Turneul Campionilor de la Torino, jocul lui Alcaraz nu arată grozav. Cu toate acestea, spaniolul nu îşi face griji şi este convins că zilele libere în plus îl vor ajuta să se pregătească mai bine pentru ultimul turneu important al sezonului:

Reclamă 4 / 0/3

„(n.r. poţi ajunge la 100% la Turneul Campionilor?) Nu ştiu. Am timp înainte de Turneul Campionilor, multe zile cu antrenamente, pentru a putea ajunge la nivelul dorit. Nu sunt aici să vorbesc despre asta. Sincer, după înfrângere am nevoie de ceva timp înainte de a mă gândi la zilele următoare. Evident, avem destul timp înainte de Turneul Campionilor”, a mai spus Carlos Alcaraz.

Roman Safiullin, calificat în optimile de finală, îl va întâlni pe Karen Khachanov. Rusul de pe locul 15 mondial a trecut în două seturi de Laslo Djere, scor 6-4, 7-5, în turul anterior. Novak Djokovic, numărul 1 mondial, va debuta în turneul de la Paris-Bercy miercuri, cu Tomas Martin Etchverry.

Novak Djokovic nu se gândeşte la retragere

Novak Djokovic nu se gândeşte la retragere, în ciuda faptului că a ajuns la 36 de ani. Sârbul a declarat că încă se simte tânăr, şi are în continuare foame de trofee. Acesta a dezvăluit că Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor, sunt un obiectiv pentru el.

Novak Djokovic se pregăteşte să ia startul la turneul Masters de la Paris. Înaintea competiţiei, sârbul a oferit declaraţii despre sezonul pe care l-a avut, declarându-se mândru de faptul că a reuşit să-şi atingă obiectivele.

„Am mereu obiective, să câștig un alt Grand Slam, să fiu numărul unu, să termin anul pe primul loc în clasament… Acestea sunt marile mele obiective. Bineînțeles, anul viitor avem Jocurile Olimpice, vreau să îmi reprezint țara cu mândrie. Cupa Davis mă inspiră, de asemenea, foarte mult. Vreau să câștig fiecare turneu pe care îl joc, asta e sigur. Este important să ai obiective și ambiția de a le urmări.

Mă simt tânăr chiar dacă am 36 de ani. Există diferențe față de alți jucători din trecut. Unii preferă să renunțe atunci când sunt în vârf. Eu prefer să mă las când nu mai pot câștiga cele mai importante turnee, când pierd de mai multe ori în fața tinerilor. Atâta timp cât sunt principalul candidat la Grand Slam-uri, nu voi pleca. Doar dacă nu se întâmplă ceva din punct de vedere mental și nu mai am motivație, ceea ce nu este cazul deocamdată”, a mai spus Djokovic.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul Vezi toate știrile
Citește și