Închide meniul

Darren Cahill a fost desemnat antrenorul anului în tenis. L-a învins pe Goran Ivanisevic

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 13 decembrie 2023, 22:16

Darren Cahill a fost desemnat antrenorul anului în tenis. L-a învins pe Goran Ivanisevic

Darren Cahill a fost desemnat antrenorul anului în tenis. Fostul antrenor al Simonei Halep a împărţit premiul cu Simone Vagnozzi.

Darren Cahill, în timpul unui turneu / Profimedia

Darren Cahill a fost desemnat antrenorul anului în tenis. Fostul antrenor al Simonei Halep a împărţit premiul cu Simone Vagnozzi. Cei doi au obţinut premiul pentru antrenorul anului în cadrul ediţiei 2023 a Premiilor ATP, pentru colaborarea lor cu italianul Jannik Sinner.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 2023, Sinner, în vârstă de 22 de ani, a cucerit primul său titlu ATP Masters 1000, la Toronto, a ajuns în finală la Nitto ATP Finals şi a devenit primul italian care a încheiat un sezon în Top 5 al clasamentului Pepperstone ATP.

Darren Cahill a fost desemnat antrenorul anului în tenis

Numărul 4 mondial, care a încheiat anul cu un bilanţ de 64-15, a ajuns, de asemenea, în prima sa semifinală la un turneu major, la Wimbledon, sub îndrumarea lui Cahill şi Vagnozzi. Sinner a câştigat patru trofee în 2023 şi a primit Fans’ Favourite Award la începutul acestei săptămâni.

Vagnozzi colaborează cu Sinner din februarie 2022, dar a fost conştient de potenţialul lui Sinner de mult mai mult timp.

„Îl cunosc pe Jannik de când avea 14 ani. A jucat împotriva unuia dintre jucătorii mei juniori, aşa că l-am văzut pentru prima dată acolo”, a declarat Vagnozzi pentru atptour.com la începutul acestui an. „Este foarte plăcut să îl antrenez, pentru că este un tip foarte amuzant. Are un caracter foarte bun. Este uşor să îl antrenezi pe Jannik, de asemenea, pentru că el vrea să se îmbunătăţească foarte mult şi intră pe teren mereu cu zâmbetul pe buze şi cu totul, aşa că pentru un antrenor este foarte bine.”

Reclamă
Cahill, care i-a antrenat pe foştii nr. 1 mondial Andre Agassi şi Lleyton Hewitt şi a fost şi antrenorul Simonei Halep, s-a alăturat echipei Sinner în iunie 2022. Australianul s-a concentrat pe dezvoltarea laturii mentale a italianului.

Rolul meu se referă mai mult la experienţă şi la cum să-l ajut mental în aceste momente importante şi să mă asigur că lucrăm la lucrurile corecte care, în cele din urmă, îl vor duce în locul în care ne dorim să fie„, a declarat Cahill mai devreme în acest sezon, scrie news.ro.

Cahill şi Vagnozzi au fost nominalizaţi pentru premiul de antrenorul anului, alături de Craig Boynton (Hubert Hurkacz), Juan Carlos Ferrero (Carlos Alcaraz), câştigătorul din 2022, Goran Ivanisevic (Novak Djokovic) şi Bryan Shelton (Ben Shelton). Colegii antrenori votează nominalizaţii şi câştigătorul la această categorie.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:39 CFR Cluj – Sepsi LIVE TEXT (21:00). Luptă infernală pentru locul 2. Echipele probabile 15:24 „Să ne dea stadionul pentru Liga Campionilor!” Gigi Becali cere desfiinţarea lui CSA Steaua, după titlul câştigat de FCSB 14:45 Lovitura de 100 de milioane de euro pregătită de Ferrari pentru a opri supremaţia Red Bull, după ce a bătut palma cu Hamilton 13:42 „Prima dată în viaţa mea!” Ce mesaj a primit Gigi Becali de la Dan Şucu, la miezul nopţii, după ce FCSB a devenit campioană 13:23 „Plec la Liverpool. Merg în locul lui Klopp!” Gigi Becali a făcut show după ce FCSB a cucerit titlul din Liga 1 13:11 FotoCum a fost surprinsă fiica lui Gică Popescu, după ce FCSB a învins-o pe Farul şi a câştigat titlul în Liga 1 13:06 PAOK – AEK LIVE VIDEO (19:30) în AntenaPLAY! Răzvan Lucescu, ultima şansă la titlul din Grecia 12:15 VIDEOLionel Messi, un nou meci fabulos în MLS! Argentinianul a făcut spectacol în faţa a 65.000 de oameni 12:08 Gigi Becali îl umple de bani pe Elias Charalambous, după ce FCSB a devenit campioana României: „E atât de credincios!” 11:56 FC Porto – Sporting LIVE VIDEO (22:30) în AntenaPLAY! Meciul zilei din Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și