Închide meniul

Novak Djokovic a câştigat Turneul Campionilor! L-a învins în finală pe Casper Ruud şi va primi cel mai mare premiu din istoria tenisului

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 noiembrie 2022, 23:26

Novak Djokovic a câştigat Turneul Campionilor! L-a învins în finală pe Casper Ruud şi va primi cel mai mare premiu din istoria tenisului

Novak Djokovic a câştigat Turneul Campionilor! L-a învins în finală pe Casper Ruud

Novak Djokovic, cu trofeul campionilor / Profimediaimages

Novak Djokovic a scris o nouă pagină de istorie după ce a câştigat Turneul Campionilor. A avut nevoie de numai o oră şi 33 de minute pentru a-l învinge pe Casper Ruud, norvegianul de 23 de ani de pe locul 4 ATP. „Nole” s-a impus fără mari emoţii, cu 7-5, 6-3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic a triumfat pentru a 6-a oară la Turneul Campionilor şi l-a egalat pe Roger Federer. A obţinut victorii pe linie la această ediţie, aşa cum a mai făcut-o în 2012, 2013 şi 2014. Această performanţă îi va aduce cel mai mare premiu din istoria tenisului. În conturile lui vor intra 4.600.000 de euro.

Novak Djokovic a câştigat Turneul Campionilor

Djokovic va face un salt important în clasamentul ATP. De pe locul 8 va urca până pe poziţia a 5-a ân ierarhia mondială. Casper Ruud va urca pe locul 3 ATP.

E o finală și în general astfel de meciuri sunt decise de margini fine. Un break a fost suficient în fiecare set. L-am făcut să alerge, mă bucur că am reușit să fiu foarte agresiv. Totul a mers din plin, sunt foarte fericit că am jucat astfel.

Reclamă

Au fost multe emoții, în special la 30-30 în ultimul game. Trebuie să fii concentrat pe toată durata meciului, altfel echilibrul se poate duce în altă direcție. Am simțit presiune, pentru că au fost 7 ani de când nu am mai câștigat acest turneu. Dar această pauză face victoria și mai dulce, mai ales că vine în contextul anului acesta.

E o mare ușurare și abia aștept pauza acum. Am stat ca pe ace tot anul, să văd unde și dacă pot merge, dar am terminat într-o notă bună„, a declarat Novak Djokovic la finalul meciului, potrivit eurosport.ro.

Reacţia emoţionantă a lui Novak Djokovic, după ce a câştigat aproape 5 milioane de dolari într-o săptămână

Novak Djokovic a avut o reacţie emoţionantă, după ce a câştigat aproape 5 milioane de dolari într-o săptămână, la Turneul Campionilor. Sârbul a mărturisit că fiecare dolar câştigat a venit ca urmare a unei munci extraordinare depuse de-a lungul carierei.

Reclamă 4 / 0/3

„Nole” a trecut în penultimul act de americanul Taylor Fritz. Înaintea finalei, sârbul a fost întreba despre premiul uriaş care îi putea intra în conturi, cel mai mare din istoria tenisului masculin.

Acesta a mărturisit că a trecut prin clipe extrem de dificile, până să ajungă să deţină o avere impresionantă. Mai mult decât atât, sârbul susţine că oamenii privesc doar sumele pe care un tenismen le câştigă la un turneu, fără să ştie ce taxe se plătesc în urma acestora.

Toate sunt informaţii publice. Desigur, oamenii pot vedea doar cât de mult câştigăm. Dar despre taxe şi celelalte cheltuieli nimeni nu vorbeşte. Am fost foarte norocos. Asta vine ca o consecinţă a tenisului meu, precum şi a succesului pe care l-am avut, alături de familie şi echipă.

Cred că fiecare euro pe care l-am câştigat, l-am câştigat cu multă transpiraţie, şi cu multe lacrimi. Nu i-au nimic de bun pentru că ştiu cum este să nu ai nimic pe masă, să vii dintr-o familie cu cinci membrii, să trăieşti perioada războiului şi a sancţiunilor…Să nu uităm de unde vin şi în ce perioadă am crescut.

Ştiu perfect cealaltă parte a vieţii, ceea ce mă ajută este faptul că apreciez mult mai mult ce câştig”, a declarat Novak Djokovic.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” Vezi toate știrile
Citește și