Închide meniul

Novak Djokovic a revenit pe locul 1 ATP! Ce loc ocupă Daniil Medvedev, după succesul de la Miami

Viviana Moraru Publicat: 3 aprilie 2023, 10:17

Novak Djokovic a revenit pe locul 1 ATP! Ce loc ocupă Daniil Medvedev, după succesul de la Miami

Novak Djokovic a revenit pe locul 1 ATP

Profimedia

  • Novak Djokovic este din nou lider mondial
  • Ce loc ocupă Daniil Medvedev, după succesul de la Miami

Novak Djokovic a revenit pe locul 1 ATP, din această săptămână. Tenismenul sârb l-a devansat pe spaniolul Carlos Alcaraz. Nole are în prezent 7160 de puncte în ierarhia masculină de tenis, în timp ce Alcaraz are 6780.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic se pregătește de revenirea în circuit, după ce nu a putut participa la turneele Masters 1000 de la Indian Wells și Miami. Sârbul va lua startul la turneul de la Monte Carlo.

Novak Djokovic a revenit pe locul 1 ATP

Carlos Alcaraz nu a olcupat prea mult timp prima poziție din lume. Spaniolul redevenise lider mondial după succesul înregistrat la Indian Wells, acolo unde reușise să câștige trofeul, după o finală cu Daniile Medvedev.

Reclamă

Novak Djokovic nu a avut de apărat niciun punct la Indian Wells și Miami, deoarece nu a participat la aceste două competiții nici în anul precedent. Astfel, Nole a urcat din nou pe primul loc ATP, după ultimele rezultate înregistrate de către ceilalți adversari, la Miami.

Locul trei este ocupat de grecul Stefanos Tsitsipas, cu 5.770 puncte, iar pe patru a urcat rusul Daniil Medvedev, câştgător la Miami Open, cu 5.150 puncte.

Reclamă

Pe locul cinci se clasează norvegianul Casper Ruud, cu 5.005 puncte. Finalistul de la Miami Open, italianul Jannik Sinner, a urcat două locuri şi se află pe 9, cu 3.345 puncte.

Cel mai bine clasat jucător român este Nicholas David Ionel, aflat pe locul 240, cu 236 puncte. În top 300 se mai află şi Filip Cristian Jianu, aflat pe locul 289, cu 181 puncte.

Daniil Medvedev a câştigat Miami Open! Victorie clară pentru rus în finala cu Jannik Sinner

Daniil Medvedev a câştigat turneul de 1000 de puncte Miami Open! Rusul nu i-a dat nicio şansă în finală lui Jannik Sinner, şi s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3. Meciul a durat puţin peste o oră şi jumătate.

Reclamă 4 / 0/3

Daniil Medvedev, numărul 5 ATP, a controlat pe deplin finala de la Miami. Deşi Jannik Sinner a reuşt break-ul în primele game-uri ale meciului, rusul a revenit şi s-a impus cu scorul de 7-5, în prima manşă a duelului final.

Ulterior, în setul secund, Daniil Medvedev a reuşit să se impună cu 6-3. Jannik Sinner şi-a pierdut serviciul încă din startul setului, şi nu a mai avut puterea să întoarcă soarta meciului.

Este al patrulea titlu cucerit de Daniil Medvedev în acest an, după cele cucerite la Dubai, Doha şi Rotterdam. Rusul a bifat finala şi la Indian Wells, însă a pierdut-o în faţa liderului mondial, Carlos Alcaraz. De asemenea, este al şaselea turneu de 1000 de puncte pe care Medvedev îl câştigă.

Medvedev şi-a asigurat un premiu uriaş, de 1.262.220 de dolari. Va primi şi 1000 de puncte ATP. În schimb, pentru prezenţa în finală Sinner va fi recompensat cu 662.360 de dolari şi 600 de puncte ATP.

După meci, Daniil Medvedev s-a declarat extrem de bucuros de faptul că şi-a mai trecut în cont un trofeu de categorie Masters 1000.

„Sunt fericit pentru rezultat, a fost un meci dificil. A fost cred că cea mai călduroasă zi, l-am văzut și pe Jannik având mici probleme. Nu am mai câștigat un turneu Masters de ceva timp, dar nu mi-a fost teamă de victorie”, a declarat Daniile Medvedev, conform eurosport.ro.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:40, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: "Te iubesc"
ATP • 27 mart., 11:25
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: „Te iubesc”
Andy Murray şi-a anunţat retragerea după ce a fost eliminat de la Miami Open!
Tenis • 26 mart., 11:40
Andy Murray şi-a anunţat retragerea după ce a fost eliminat de la Miami Open! Când pune capăt unei cariere uriaşe
Sorana Cîrstea - Danielle Collins LIVE SCORE
Tenis • 26 mart., 0:40
Sorana Cîrstea – Danielle Collins 3-6, 2-6. „Sori” a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Miami
Simona Halep, răspuns savuros la revenirea în ţară de la Miami. Mesajul transmis de jucătoarea din Constanța.
Tenis • 25 mart., 14:44
„La ce simţi că mai ai de lucrat?” Simona Halep, răspuns savuros la revenirea în ţară de la Miami. Ce a spus despre noul antrenor
Cine a ajutat-o pe Sorana Cîrstea să se califice în optimile de la Miami
Tenis • 25 mart., 8:43
Cine a ajutat-o pe Sorana Cîrstea să se califice în optimile de la Miami. Dezvăluirea româncei: „A intervenit de două ori!”