Închide meniul

Daniil Medvedev a câştigat Miami Open! Victorie clară pentru rus în finala cu Jannik Sinner

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 2 aprilie 2023, 22:23

Daniil Medvedev a câştigat Miami Open! Victorie clară pentru rus în finala cu Jannik Sinner

Daniil Medvedev a câştigat Miami Open

Daniil Medvedev, în finala cu Jannik Sinner/ Profimedia

Daniil Medvedev a câştigat turneul de 1000 de puncte Miami Open! Rusul nu i-a dat nicio şansă în finală lui Jannik Sinner, şi s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3. Meciul a durat puţin peste o oră şi jumătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Daniil Medvedev şi-a trecut în cont al patrulea titlu din acest an.

Daniil Medvedev a câştigat Miami Open! Victorie clară pentru rus în finala cu Jannik Sinner

Daniil Medvedev, numărul 5 ATP, a controlat pe deplin finala de la Miami. Deşi Jannik Sinner a reuşt break-ul în primele game-uri ale meciului, rusul a revenit şi s-a impus cu scorul de 7-5, în prima manşă a duelului final.

Ulterior, în setul secund, Daniil Medvedev a reuşit să se impună cu 6-3. Jannik Sinner şi-a pierdut serviciul încă din startul setului, şi nu a mai avut puterea să întoarcă soarta meciului.

Este al patrulea titlu cucerit de Daniil Medvedev în acest an, după cele cucerite la Dubai, Doha şi Rotterdam. Rusul a bifat finala şi la Indian Wells, însă a pierdut-o în faţa liderului mondial, Carlos Alcaraz. De asemenea, este al şaselea turneu de 1000 de puncte pe care Medvedev îl câştigă.

Reclamă

Graţie succesului de la Miami, Daniil Medvedev va ocupa de luni locul 4 ATP. De cealaltă parte, Jannik Sinner va urca şi el două poziţii, până pe locul 9 ATP.

Medvedev şi-a asigurat un premiu uriaş, de 1.262.220 de dolari. Va primi şi 1000 de puncte ATP. În schimb, pentru prezenţa în finală Sinner va fi recompensat cu 662.360 de dolari şi 600 de puncte ATP.

După meci, Daniil Medvedev s-a declarat extrem de bucuros de faptul că şi-a mai trecut în cont un trofeu de categorie Masters 1000.

Reclamă 4 / 0/3

„Sunt fericit pentru rezultat, a fost un meci dificil. A fost cred că cea mai călduroasă zi, l-am văzut și pe Jannik având mici probleme. Nu am mai câștigat un turneu Masters de ceva timp, dar nu mi-a fost teamă de victorie”, a declarat Daniile Medvedev, conform eurosport.ro.

Daniil Medvedev a vorbit despre obiectivul pe care îl are în tenis

Medvedev susține că obiectivul său principal, în tenis, este acela de a nu avea regrete, atunci când își va încheia cariera.

„Cel mai important obiectiv al meu este să nu am regrete când îmi voi încheia cariera. În sensul meciului cu Rafa [în finala Openului Australiei din 2022], cu siguranță regret că nu l-am putut câștiga și că nu am câștigat al doilea Slam al meu. Am fost aproape, am luptat. Am luptat până la final. Poate că am ratat câteva lovituri, dar ăsta e sportul. Până acum, simt că îmi ating obiectivul, chiar și anul trecut, nu a fost cel mai bun an, dar am încercat.

Nu vreau ca atunci când voi avea 35 de ani sau orice altă vârstă și mă voi retrage, nu vreau să spun, așa cum am auzit alți jucători de tenis spunând: «dacă aș fi făcut asta diferit în cariera mea, poate cariera mea ar fi fost mai bună sau regret că am făcut asta». Vreau ca, atunci când îmi voi încheia cariera, indiferent de câte Slam-uri, turnee câștigate sau orice altceva, să știu doar că am dat tot ce am avut mai bun. Am încercat din greu și am făcut tot ce am putut, iar anul acesta a funcționat. Așa că acesta este cel mai mare obiectiv al meu”, a declarat Medvedev, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out Vezi toate știrile
Citește și