Închide meniul

Novak Djokovic, dezvăluiri superbe despre rivalitatea cu Roger Federer şi Rafael Nadal: „Ei m-au făcut mai puternic!”

Viviana Moraru Publicat: 24 martie 2023, 13:32

Reclamă
Novak Djokovic, dezvăluiri superbe despre rivalitatea cu Roger Federer şi Rafael Nadal: „Ei m-au făcut mai puternic!

Novak Djokovic, dezvăluiri despre rivalitatea cu Rafael Nadal şi Roger Federer

Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în timpul unui meci/ Profimedia

Novak Djokovic a făcut dezvăluiri superbe despre rivalitatea cu Roger Federer şi Rafael Nadal, rivalitate care a dominat circuitul ATP mai bine de un deceniu. Sârbul susţine că cei doi coloşi ai tenisului mondial l-au determinat să devină mai bun, din toate punctele de vedere, pentru a-i putea astfel învinge.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic nu a putut participa la cele două turnee Masters 1000, care s-au desfăşurat în SUA. Fostul număr 1 ATP a ratat prezenţa la Indian Wells şi Miami din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Novak Djokovic, dezvăluiri superbe despre rivalitatea cu Roger Federer şi Rafael Nadal

Novak Djokovic a declarat că la un moment dat, faptul că făcea parte dn aceeaşi generaţie cu Roger Federer şi Rafael Nadal, îl deranja. Însă ulterior, rivalitatea cu spaniolul şi elveţianul l-au determinat pe Nole să fie din ce în ce mai bun, pentru a se putea duela cu cei doi pentru marile trofee din tenis.

Djokovic mărturiseşte că victoriile, dar mai ales înfrângerile în faţa lui Nadal şi Federer, l-au transformat într-un jucător mai puternic.

„Trebuie să recunosc că, uneori, faptul că eram din aceeași generație cu Roger Federer sau Rafael Nadal m-a enervat foarte tare, m-a înfuriat.

Reclamă

Dar apoi am realizat că ei m-au făcut mai puternic, mental, fizic, jocul meu s-a îmbunătățit datorită tuturor meciurilor pe care le-am jucat unul împotriva celuilalt.

Mai ales datorită meciurilor pe care le-am pierdut împotriva lor, meciuri importante”, a declarat Novak Djokovic, într-un interviu pentru cnn.com.

Novak Djokovic, după ce a ratat turneele de la Indian Wells şi Miami

Novak Djokovic a oferit declaraţii după ce a ratat turneele de la Indian Wells şi Miami. Locul 2 ATP susţine că nu regretă că a ratat cele două competiţii pentru că nu este vaccinat împotriva coronavirusului, însă a precizat că speră că i se va permite mai târziu în acest an accesul în Statele Unite, astfel încât să participe la US Open, informează Reuters.

Reclamă 4 / 0/3

Djokovic a solicitat o derogare pentru a participa la turneele de la Miami şi Indian Wells, însă fără succes.

„Nu regret. Am învăţat de-a lungul vieţii că regretele te împiedică să mergi înainte şi practiic te fac să trăieşti în trecut. Nu vreau să fac asta. De asemenea, nu vreau să trăiesc prea mult în viitor. Vreau să trăiesc prezentul, dar evident şi să mă gândesc la viitor, să creez un viitor mai bun”, a declarat sportivul sârb.

Djokovic l-a felicitat pe Carlos Alcaraz pentru revenirea pe primul loc ATP. „Merită revenirea pe primul loc”.

El a menţionat că nu şi-a pierdut motivaţia după controversele legate de statutul său de vaccinare. „Dimpotrivă, sunt dornic şi motivat să joc tenis, motivat pentru familia mea, pentru fundaţia mea, pentru toate proiectele şi tot ce fac în afara terenului. Demnitatea mea, integritatea, ceea ce cred şi drepturile mele sunt mai presus de orice”, a explicat Djokovic.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții 0:40 VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi 0:17 Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!” 0:04 „Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2! 5
mai
23:49
Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!”
5
mai
23:22
CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă
5
mai
23:07
„E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid!
5
mai
23:05
VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului
5
mai
22:31
„Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte
5
mai
22:24
Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt
Vezi toate știrile
Citește și