Închide meniul

Premii record la Turneul Campionilor! Câştigătorul încasează o sumă colosală

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 11 noiembrie 2023, 12:49

Premii record la Turneul Campionilor! Câştigătorul încasează o sumă colosală

Premii record la Turneul Campionilor

Novak Djokovic, în timpul unui meci/ Profimedia

Vor fi acordate premii record la ediţia din acest an de la Turneul Campionilor. Câştigătorul poate încasa o sumă colosală, de peste 4,5 milioane de dolari, însă cu o condiţie. Premiile sunt chiar mai mari decât cele acordate la turneele de Grand Slam.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Turneul Campionilor se va desfăşura în perioada 12-19 noiembrie, la Torino, iar marele favorit este Novak Djokovic.

Premii record la Turneul Campionilor

Nu mai puţin de 15 milioane de dolari vor fi acordate la Turneul Campionilor, competiţie care reuneşte cei mai buni opt sportivi ai anului 2023. Premiile au fost mărite considerabil faţă de anul trecut, atunci când Novak Djokovic a câştigat marele trofeu.

La momentul respectiv, liderul mondial a încasat un cec în valoare de 4.740.300 dolari, pentru că nu a pierdut niciun meci. Anul acesta, dacă va repeta performanţa de anul treuct, va încasa 4.801.500 dolari.

Pentru o singură victorie în grupe, un jucător va încasa suma de 715.000 de dolari, iar pentru simpla participare, fără să câştige vreunul dintre cele trei meciuri din grupe, se va acorda un premiu de 325.000 de dolari.

Reclamă

Cum sunt repartizate premiile la Turneul Campionilor:

Totodată, spotivul care va câştiga Turneul Campionilor, fără nicio înfrângere, va acumula şi 1500 de puncte ATP, notează site-ul oficial al competiţiei. Pentru o victorie în grupe, un tenismen va primi 200 de puncte, iar pentru calificarea în finală va fi recompensat cu 500 de puncte.

Spre deosebire de un turneu de Grand Slam, premiile de la Turneul Campionilor sunt mult mai mari. De exemplu, câştigătorul de la US Open a fost răsplătit cu 3 milioane de euro, mult mai puţin faţă de cele 4,5 milioane de euro pe care le încasează câştigătorul Turneului Campionilor.

Reclamă 4 / 0/3

S-au stabilit grupele de la Turneul Campionilor

S-au stabilit grupele de la Turneul Campionilor. Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz au fost distribuiţi în grupe diferite, şi vor avea parte de dueluri „de foc” pentru a obţine calificarea în semifinalele competiţiei.

Numărul 1 mondial Novak Djokovic va fi în Grupa Roşie la Turneul Campionilor care începe duminică la Torino (Italia) şi va juca împotriva italianului Jannik Siner, grecului Stefanos Tsitsipas şi danezului Holger Rune, potrivit tragerii la sorţi.

Djokovic, campion en titre, este marele favorit, după ce a câştigat duminică trecută Masters 1.000 de la Paris, al şaselea său titlu în 2023.

Sârbul, în vârstă de 36 de ani, va urmări o a şaptea încoronare, sinonimă cu un nou record, în turneul care îi opune pe cei mai buni opt jucători ai anului din clasamentul ATP.

Grupele la Turneul Campionilor:

Grupa Roşie:

  • Novak Djokovic (Serbia)
  • Jannik Sinner (Italia)
  • Stefanos Tsitsipas (Grecia)
  • Holger Rune (Danemarca)

Grupa Verde:

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul Vezi toate știrile
Citește și