Închide meniul

Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells! Posibil duel „de foc” cu Rafael Nadal

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 23 martie 2024, 21:52

Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells! Posibil duel „de foc cu Rafael Nadal

Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells

Novak Djokovic, în timpul unui meci/ Profimedia

S-a aflat primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea surprinzătoare suferită la Indian Wells. Liderul mondial va lua startul în turneul de 1000 de puncte de la Monte Carlo, acolo unde s-ar putea duela cu Rafael Nadal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic nu a mai disputat niciun meci, după ce a fost învins de ocupantul locului 123 ATP, Luca Nardi, în turul trei de la Indian Wells. Sârbul s-a retras de la turneul de 1000 de puncte ATP de la Miami.

Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells

Conform paginii tennis365.com, Novak Djokovic va începe pregătirile pentru sezonul de zgură la turneul de la Monte Carlo. Competiţia se va disputa în perioada 7-14 aprilie. Şi Rafael Nadal se află pe lista participanţilor, ibericul sperând să fie într-o formă bună pentru a participa la Roland Garros.

Novak Djokovic a câştigat de două ori turneul de la Monte Carlo, în 2015 şi în 2013, mai disputând alte două finale, în 2009 şi 2012. Totuşi, sârbul nu a mai trecut de sferturi din 2015, anul trecut fiind eliminat de Musetti, în turul al treilea, după un meci de trei seturi.

Până la participarea la Roland Garros, Novak Djokovic ar mai putea lua startul la turneele de 1000 de puncte ATP de la Madrid şi Roma. Grand Slam-ul parizian se va disputa în perioada 26 mai – 9 iunie.

Reclamă

În acest an, Novak Djokovic nu a câştigat niciun turneu. Sârbul a fost învins în finala de la Australian Open de către Janick Sinner, şi a pierdut în turul trei de la Indian Wells, cu Luca Nardi.

Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells! Liderul ATP, învins de un italian de 20 de ani

Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells de italianul Luca Nardi, locul 123 mondial, ajuns pe tabloul principal ca lucky loser. A fost pentru prima dată când „Nole” pierde cu un jucător atât de slab cotat într-un turneu ATP Masters 1000 sau de Grand Slam. A fost un eşec fără precedent pentru sârbul de 26 de ani, în faţa unui lucky loser.

Nardi (20 de ani), numărul 123 mondial, a produs astfel marea surpriză a competiţiei californiene, la care Djokovic a participat pentru prima oară din 2019. Italianul a devenit al patrulea jucător cel mai slab clasat care învinge un număr 1 mondial într-un Masters 1000, după Francisco Clavet (locul 178 împotriva lui Lleyton Hewitt), Thanasi Kokkinakis (locul 175 împotriva lui Roger Federer) şi Vasek Pospisil (locul 129 împotriva lui Andy Murray).

Reclamă 4 / 0/3

„Am visat asta ieri„, a spus Nardi la microfonul stadionului, la finalul meciului, potrivit agerpres.ro. Italianul a fost învins în calificări de belgianul David Goffin, înainte de a accede direct în turul al doilea la Indian Wells, din postura de „lucky loser”, pentru a-l înlocui pe argentinianul Tomas Martin Etcheverry, care a declarat forfait.

„Este un sentiment incredibil. Nici nu îmi puteam imagina că voi juca împotriva lui, iar acum l-am învins. Este un vis devenit realitate„, a precizat italianul, care va intra în Top 100 mondial după participarea la acest turneu.

Nardi l-a învins în primul tur pe chinezul Zhizhen Zhang pentru a accede în turul al treilea, în care a evoluat fără complexe împotriva celui mai titrat jucător din tenisul profesionist, cu 24 de trofee de Mare Şlem în palmares.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și