Închide meniul

Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells! Liderul ATP, învins de un italian de 20 de ani. Eşec fără precedent

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 martie 2024, 9:34

Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells! Liderul ATP, învins de un italian de 20 de ani. Eşec fără precedent

Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells

Novak Djokovic şi Luca Nardi, la finalul meciului / Profimediaimages

Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells de italianul Luca Nardi, locul 123 mondial, ajuns pe tabloul principal ca lucky loser. A fost pentru prima dată când „Nole” pierde cu un jucător atât de slab cotat într-un turneu ATP Masters 1000 sau de Grand Slam. A fost un eşec fără precedent pentru sârbul de 26 de ani, în faţa unui lucky loser.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost eliminat în turul al treilea al turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (Statele Unite), fiind învins în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-3, de italianul Luca Nardi, într-o partidă disputată luni seară.

Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells

Nardi (20 de ani), numărul 123 mondial, a produs astfel marea surpriză a competiţiei californiene, la care Djokovic a participat pentru prima oară din 2019. Italianul a devenit al patrulea jucător cel mai slab clasat care învinge un număr 1 mondial într-un Masters 1000, după Francisco Clavet (locul 178 împotriva lui Lleyton Hewitt), Thanasi Kokkinakis (locul 175 împotriva lui Roger Federer) şi Vasek Pospisil (locul 129 împotriva lui Andy Murray).

Am visat asta ieri„, a spus Nardi la microfonul stadionului, la finalul meciului, potrivit agerpres.ro. Italianul a fost învins în calificări de belgianul David Goffin, înainte de a accede direct în turul al doilea la Indian Wells, din postura de „lucky loser”, pentru a-l înlocui pe argentinianul Tomas Martin Etcheverry, care a declarat forfait.

Este un sentiment incredibil. Nici nu îmi puteam imagina că voi juca împotriva lui, iar acum l-am învins. Este un vis devenit realitate„, a precizat italianul, care va intra în Top 100 mondial după participarea la acest turneu.

Reclamă

Nardi l-a învins sâmbătă pe chinezul Zhizhen Zhang pentru a accede în turul al treilea, în care a evoluat fără complexe împotriva celui mai titrat jucător din tenisul profesionist, cu 24 de trofee de Mare Şlem în palmares.

Ce a declarat Novak Djokovic după eşecul cu Luca Nardi

În optimile de finală, Luca Nardi îl va avea avea ca adversar pe americanul Tommy Paul, meciul fiind programat miercuri.

Djokovic (36 ani) l-a felicitat la final pe tânărul său adversar. „Bravo lui, mai ales în setul al treilea a jucat un tenis foarte bun. Nu îl cunoşteam bine, dar am urmărit câteva videoclipuri şi am văzut că are un tenis de calitate„, a comentat „Nole”, evident dezamăgit, la conferinţa de presă.

Reclamă 4 / 0/3

Am fost destul de surprins de nivelul meu, foarte rău. Acesta este un rezultat negativ pentru mine. L-am ajutat să joace bine, am făcut erori neforţate oribile, am jucat un tenis defensiv, am lovit prost mingea în setul al treilea. A fost mai agresiv decât mine„, a adăugat sârbul.

Sunt într-un ciclu negativ de trei sau patru turnee în care nu am jucat la cel mai bun nivel al meu„, a recunoscut Djokovic, enervat în timpul meciului de mai multe incidente de joc.

Novak Djokovic nu riscă să cedeze primul loc mondial după acest eşec, în condiţiile în care nu avea de apărat puncte la Indian Wells, unde nu mai jucase de cinci ani, ratând mai multe ediţii din cauza refuzului său de a se vaccina Covid-19.

Disput mai puţine turnee, sunt mai selectiv, aşa că nu este deloc un sentiment bun să pierzi atât de devreme. Nu am câştigat încă un titlu anul acesta, nu sunt obişnuit, dar asta este, voi trece la altceva„, a mai spus experimentatul jucător sârb, care urmează să ia parte săptămâna viitoare la turneul ATP Masters 1.000 de la Miami (Florida).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și