Închide meniul

Rafael Nadal, tot mai aproape de retragere? Care ar putea fi ultimul turneu din cariera campionului spaniol: „Va fi chinuit peste tot!”

Viviana Moraru Publicat: 19 ianuarie 2023, 8:43

Rafael Nadal, tot mai aproape de retragere? Care ar putea fi ultimul turneu din cariera campionului spaniol: Va fi chinuit peste tot!”

Rafael Nadal, înainte de revenirea în tenis după o pauză de aproape un an

Rafael Nadal, la conferinţa de presă / Profimediaimages

  • Rafael Nadal, tot mai aproape de retragere
  • Care ar putea fi ultimul turneu din cariera campionului spaniol

Rafael Nadal se pare că este tot mai aproape de retragere, după ce a fost măcinat de accidentări în ultima perioadă. Marion Bartoli, fostă campioană de Grand Slam, a anunțat care ar putea fi ultimul turneu din cariera ibericului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal a fost eliminat din turul doi de la Australian Open. Campionul en-titre de la Antipozi s-a accidentat și va lipsi de pe teren timp de peste 6 săptămâni.

Rafael Nadal, tot mai aproape de retragere

Marion Bartoli a comentat situația lui Rafael Nadal și este de părere că ibericul va încerca să câștige din nou un titlu la Roland Garros, iar după aceea se va gândi să pună stop carierei.

Reclamă

Bartoli susține că Nadal va da totul pentru a câștiga Grand Slam-ul parizian pentru a 15-a oară, record uluitor deținut de iberic.

El nu pare că este în negare, dar cred că și-a stabilit un obiectiv, acela de a merge să câștige un ultim titlu la Roland Garros. Titlul pe care l-a câștigat anul trecut la Paris, în 2022, nimeni nu credea că îl va câștiga. Ni s-a spus că abia putea să meargă și că piciorul său era într-o stare catastrofală.

Reclamă

Chiar dacă va fi chinuit peste tot, chiar dacă va fi dificil, pe această suprafață are rețeta și formula magică pentru a fi pregătit. Nu câștigi Roland Garros de 14 ori fără să știi cum să te pregătești.

Cred că va stabili acest ultim termen. Și dacă va vedea cu adevărat că nu funcționează, poate începe să se gândească la restul… Ce meci va dori să fie ultimul, unde va spune stop”, a declarat Marion Bartoli, într-un interviu pentru RMC Sport.

Rafael Nadal, la pământ după eliminarea-șoc de la Australian Open 2023

Rafael Nadal a fost la pământ după eliminarea-șoc de la Australian Open 2023, din turul 2. Campionul spaniol a fost învins de Mackenzie McDonald, numărul 65 mondial, în minimum de seturi, scor 4-6, 4-6, 5-7.

Reclamă 4 / 0/3

Nadal a pierdut duelul din turul 2 după două ore și 26 de minute, iar la final a dat cărțile pe față.

Rafa a recunoscut că este distrus psihic și că încearcă să facă față tuturor provocărilor care îi ies în cale. Rafael Nadal a spus că s-a săturat să vorbească despre accidentările care l-au chinuit în ultimii ani.

Nu pot să spun că nu sunt distrus psihic acum, pentru că sunt. Nu știu exact care e problema. Am un istoric cu șoldul, dar trebuie să investigăm ce s-a întâmplat. M-am săturat să vorbesc despre accidentări. Înțeleg, dar am pierdut și am încercat să lupt până la capăt.

Uneori e dificil să accepți și te simți epuizat de toate aceste accidentări. Acesta e un moment dur, pe care trebuie să îl accept și să continui. Nu mă pot plânge de viața mea. Nu pot să spun că nu sunt distrus psihic, pentru că aș minți. Sper însă să nu fie nimic prea serios.

E foarte simplu însă: iubesc ceea ce fac. Iubesc să joc și să știu că asta nu va dura la nesfârșit. Ador să mă simt competitiv. Iubesc să mă lupt așa cum am făcut-o mai mult de jumătate din viață. Când iubești ceea ce faci, acestea nu sunt sacrificii”, a spus Rafael Nadal, la conferința de presă.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells
ATP • 23 mart., 21:52
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells! Posibil duel „de foc” cu Rafael Nadal
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
ATP • 10 mart., 13:12
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
Rafael Nadal, OUT de la Indian Wells
Tenis • 7 mart., 8:46
Rafael Nadal, OUT de la Indian Wells: „Nu mă pot minţi pe mine şi nici pe miile de fani”
Rafael Nadal, învins de Carlos Alcaraz într-un meci demonstrativ de milioane
ATP • 4 mart., 9:35
Rafael Nadal, învins de Carlos Alcaraz într-un meci demonstrativ de milioane: „Mă bucur că nu îl voi mai întâlni de multe ori!”
Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în acelaşi avion spre Indian Wells
ATP • 24 feb., 10:29
Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în acelaşi avion spre Indian Wells! Reacţia genială a unui adversar din ATP când a văzut imaginea