Închide meniul

Se retrage Rafael Nadal din tenis? Răspunsul dat de spaniol, după ce a plâns alături de Roger Federer: „Ştiu că sunt în ultima parte a carierei”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 26 septembrie 2022, 8:55

Se retrage Rafael Nadal din tenis? Răspunsul dat de spaniol, după ce a plâns alături de Roger Federer: „Ştiu că sunt în ultima parte a carierei

Rafael Nadal şi Roger Federer

Roger Federer şi Rafael Nadal, momente emoționante / Profimedia

Rafael Nadal a oferit răspusul în privinţa retragerii din activitatea de jucător profesionist de tenis, după momentele emoţionante la care a luat parte alături de Roger Federer. Spaniolul a dezvăluit că este deşi este conştient de aptul că se află în ultima parte a carierei, nu se gândeşte la retragere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal a plâns cot la cot cu Roger Federer, după ultimul meci din cariera elveţianului. Cei doi au oferit un moment greu de privit, în ciuda rivalităţii de pe terenul de tenis.

Se retrage Rafael Nadal din tenis? Rspunsul dat de spaniol, după ce a plâns alături de Roger Federer

Rafael Nadal a oferit declaraţii, după ce a plâns alături de Roger Federer. Spaniolul a declarat că acest moment a fost unul emoţionant, şi nu are legătură cu retragerea sa din activitate. Totodată, „Matadorul” este conştient că va veni şi acest moment, având în vedere faptul că a ajuns la 36 de ani.

„Nu, nicio legătură! Zero! Știu că acel moment va veni în X sau Y ani. La 36 de ani și jumătate, știu că sunt în ultima parte a carierei mele, dar nu mă gândesc la asta. Nu am fost deloc măcinat de grija asta, a fost totul legat doar de moment și de persoana specială care se retrage. Admirația pentru Federer m-a făcut să fiu foarte emotiv.

Sunt o persoană sensibilă, când vezi pe cineva pe care îl apreciezi să-și ia rămas-bun e greu să nu te emoționezi. Mi-a scăpat puțin de sub control, a fost greu să nu se întâmple din cauza a tot ceea ce s-a trăit în acea noapte”, a declarat Rafael Nadal, într-un interviu pentru cope.es.

Reclamă

Roger Federer și Rafael Nadal au izbucnit în lacrimi după ultimul meci al campionului elvețian

La finalul duelului de la Londra, cei doi mari campioni ai tenisului și-au dat frâu liber emoțiilor. Roger Federer și Rafael Nadal au plâns cot la cot la festivitatea de premiere. La rândul lor, Novak Djokovic și Andy Murray s-au bucurat alături de Federer de ultimele momente din cariera sa.

A urmat apoi un discurs fabulos din partea lui Federer, care a vorbit printre lacrimi despre cariera sa grandioasă, adversarii transformați în prieteni și familia care i-a fost mereu alături.

„O să trecem cumva prin interviul ăsta. A fost o zi minunată. Le-am spus băieților că sunt foarte fericit, nu sunt trist. Mă simt fantastic să fiu aici. M-am bucurat enorm pentru că tot ce am făcut aici a fost pentru ultima dată. Să-i am alături pe toți acești băieți minunați, familia mea, mă gândeam că se va întâmpla ceva neprevăzut din punct de vedere fizic, dar totul a mers foarte bine. A fost incredibil că am putut juca alături de Rafa, în fața lui Rod Laver, lui Stefan Edberg.

Reclamă 4 / 0/3

E incredibil. Nu am vrut să mă simt singur pe teren, dar să spun adio tenisului în echipă a fost mereu ceea ce mi-am dorit. Fiind în echipă cu Novak, Casper, Rafa, Matteo, Stefanos, băieții din echipa Lumii, a fost o mare plăcere. Se simte ca o sărbătoare pentru mine, e exact ce mi-am dorit. Nu ar fi trebuit ca, cariera mea să fie așa, nu mă gândeam că voi ajunge să fiu cine sunt. Eu doar mă bucuram că joc tenis. A fost o poveste fantastică, aș repeta-o oricând. A fost incredibil, a fost distractiv. Înseamnă enorm să vă am alături și nu numai pe voi, pe toți fanii din toată lumea.

Chiar trebuie să vorbim de echipa mea? Măcar pot să vorbesc. În viziunile mele nu puteam să vorbesc din cauza emoțiilor. I-am avut alături în ultimii 30 de ani, toată lumea e aici, fetele, băieții, soția mea. Mirka putea să îmi spună să mă opresc cu mult timp în urmă, dar m-a ajutat să continui, să am o carieră atât de lungă. Îți mulțumesc! Le mulțumesc părinților mei, a fost o noapte fantastică, vă mulțumesc!”, a spus Roger Federer, potrivit Eurosport.

Recomandări
  • Rafael Nadal, răspuns în privinţa retragerii
  • Spaniolul a plâns alături de Roger Federer, la retragerea elveţianului

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și