Închide meniul

Ucraineanul Alexsandr Dolgopolov, reacţie plină de furie după ce jucătorii ruşi au fost primiţi la Roland Garros: „Organizatorilor le lipseşte curajul! ATP are o poziţie laşă!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 22 martie 2022, 8:36

Ucraineanul Alexsandr Dolgopolov, reacţie plină de furie după ce jucătorii ruşi au fost primiţi la Roland Garros: „Organizatorilor le lipseşte curajul! ATP are o poziţie laşă!

Aleksandr Dolgopolov, reacţie plină de furie după ce jucătorii ruşi au fost primiţi la Roland Garros

Twitter Aleksandr Dolgopolov

Alexsandr Dolgopolov (33 de ani), fostul jucător de tenis din Ucraina, a răbufnit după ce sportivii din Rusia şi Belarus au primit acceptul de a participa la Roland Garros. Acesta i-a criticat în termeni duri pe organizatorii turneului de Grand Slam din Franţa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dolgopolov a declarat, într-un interviu acordat RTL, că organizatorii de la Roland Garros nu ar trebui să permită jucătorilor ruşi să participe la turneu. „Nu este suficient să spunem că suntem împotriva războiului„, a fost semnalul de alarmă tras de cel care, în urmă cu un deceniu, ocupa locul 13 ATP.

Alexsandr Dolgopolov, mesaj dur pentru organizatorii de la Roland Garros

Organizatorilor de la Roland Garros le lipseşte curajul. Sincer, nu este suficient să spunem că suntem împotriva războiului. Este un război împotriva naţiunii noastre, care ne afectează civilii”, a spus ucraineanul în vârstă de 33 de ani, care s-a întors la Kiev la jumătatea lunii martie pentru a-şi apăra ţara.

Federaţia Franceză de Tenis (FFT) a indicat miercurea trecută că la Roland-Garros (22 mai – 5 iunie) nu va le va fi interzisă prezenţa jucătorilor ruşi, printre care Daniil Medvedev (nr. 2 mondial) şi belaruşi. „Impunem neutralitate strictă jucătorilor ruşi şi belarusi”, a declarat miercuri directorul general FFT, Amélie Oudéa-Castéra, în timpul unei conferinţe de presă, potrivit news.ro.

Un sportiv individual este interzis doar dacă a fost selectat de ţara sa. Acesta este cadrul în care lucrăm, rămânem de el„, a spus ea. „Deocamdată„, a adăugat preşedintele FFT Gilles Moretton.

Reclamă

Dolgopolov i-a atacat şi pe liderii mondiali ai tenisului. „Am spus ATP: tenisul are o poziţie laşă. Cred că lumea tenisului ia decizii lipsite de curaj. Rusia trebuie interzisă din ceea ce este condus de lumea liberă. Sportivii lor trebuie să-şi condamne guvernul, să recunoască faptul că acestea sunt crime în masă„.

Fostul jucător le-a cerut tenismenilor ruşi să-şi afirme ferm opoziţia faţă de război. „Sunt destul de sigur că sunt împotriva acestui război. Dar dacă iau o poziţie neutră, de genul „Sunt împotriva războiului”, parcă ne spun „Lasă-mă în pace, îmi trăiesc viaţa în colţul meu, nu vreau să mă implic, vreau doar să joc tenis”. Această poziţie nu este valabilă astăzi, îmi pare rău”, a adăugat Dolgopolov.

Ucraineanul s-a înarmat până în dinţi şi s-a dus la Kiev să se lupte cu ruşii

Alexandr Dolgopolov (33 de ani) a scris istorie pentru Ucraina şi acum este pregătit să o apere cu arma în mână. Fostul mare jucător de tenis a dezvăluit că s-a întors la Kiev pentru a se lupta cu armata lui Vladimir Putin. Nu a fugit de război şi anunţă că îi ajută deja pe conaţionalii săi.

Reclamă 4 / 0/3

Eram în Turcia atunci când a început războiul. Am ajuns acolo cu o zi înainte şi mi-am obligat mama și sora să vină aici. De ce? În ciuda faptului că toți negau și ironizau informațiile furnizate de Statele Unite, eu am înțeles că este posibilă o invazie asupra Kievului.

Mi-am făcut un plan în minte, cum aș putea fi util în primele zile. Am ajuns la concluzia că atacul va provoca panică și că cea mai mare contribuție aș putea să o aduc profitând de notorietatea mea internațională, de numărul mare de urmăritori de pe Twitter. Știam că aș putea transmite lumii adevărul, că pot strânge fonduri pentru a sprijini armata. Ei au fost nevoiți să ia totul în piept. Câteva zile mai târziu, frumoasa mea Ucraina a fost devastată. Lumea a înțeles ce se întâmplă, nu mai era nevoie ca eu să spun adevărul”, a declarat Alexandr Dolgopolov pentru sport.ua.

Alexandr Dolgopolov: „În 3 din 5 încercări pot ținti capul adversarului

Dlogopolov a fost antrenat de un militar turc şi este acum în prima linie. Se luptă, cu arma în mână, pentru apărarea Kievului.

Am început să mă pregătesc cu arme reale. Am avut noroc că eram pe teritoriul Turciei și că un fost militar de meserie m-a ajutat. A fost deschis, mi-a înțeles problemele. Sigur, nu te transformi într-un războinic perfect în 5-7 zile, dar deja mă descurc bine, mă simt confortabil cu armele. În 3 din 5 încercări pot ținti capul adversarului de la o distanță de 25 de metri.

Am plănuit atent revenirea acasă. Am găsit câțiva oameni care zburau din Statele Unite. Fiecare a strâns cât de multe arme a putut. Ne-am întâlnit în Zagreb, de unde am mai cumpărat niște aparate cu scanare termală, alte arme și chestii necesare defensivei. Acum, după atât de mult timp și cu ajutorul multor oameni, am trecut granița din Polonia. Am ajuns în Kiev și sunt gata să îmi apar țara! E patria mea și voi face tot ce pot pentru ea. Adevărul e de partea noastră, ne vom apăra și vom câștiga. Eu voi fi în Kiev acum și pentru totdeauna”, a mai spus fostul mare jucător de tenis.

Reclamă
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
Vezi toate știrile
Citește și