Închide meniul

Avocatul Simonei Halep: „Dacă lua o singură pastilă de Roxadustat, concentrația trebuia să fie de 10.000 ori mai mare”

Bogdan Stănescu Publicat: 19 septembrie 2023, 9:24

Reclamă
Avocatul Simonei Halep: „Dacă lua o singură pastilă de Roxadustat, concentrația trebuia să fie de 10.000 ori mai mare

Avocatul Simonei Halep despre cazul de dopaj

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimedia Images

Avocatul Simonei Halep, Bogdan Stoica, a susţinut că tenismena din România nu s-a dopat intenţionat. El a subliniat că este vorba despre un caz de contaminare, nu de dopaj în sensul clasic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bogdan Stoica a declarat că, în cazul în care Simona Halep ar fi luat o singură pastilă de Roxadustat, concentraţia ar fi trebuit să fie de 10.000 de ori mai mare.

Avocatul Simonei Halep: „Dacă lua o singură pastilă de Roxadustat, concentrația trebuia să fie de 10.000 ori mai mare”

Nu poate fi vorba despre niciun caz de dopaj în sensul clasic al cuvântului în acest dosar. Nu este altceva decât un caz pur de contaminare cu un supliment alimentar. Dacă Simona ar fi luat o singură pastilă cu Roxadustat de 100 mg, concentrația care ar fi apărut pe această probă de urină ar fi fost de 10.000 de ori mai mare.

Cazul clasic este al unui atlet public care a luat o tabletă de Roxadustat la fiecare două zile, vreme de 19 zile, după ultima zi de ingerare făcea o probă de urină și nivelul concentrației era de 18.000 de nanograme/mililitru, care înseamnă în esență de aproape de 90.000 de ori mai mult decât concentrația găsită în proba Simonei”, a declarat Bogdan Stoica pentru euronews.ro.

Simona Halep a deschis un proces civil! Cere despăgubiri de la compania care produce suplimentul pe care l-a luat!

Simona Halep a deschis un proces civil! Românca a anunţat, într-un interviu pentru jurnaliştii americani de la Front Office Sports, că a dat în judecată compania care produce suplimentul Keto MCT.

Reclamă
Reclamă 4

A fost foarte bine că am reuşit să aflăm de unde a venit Roxadustatul, pentru că e foarte greu când nu ştii ce se întâmplă”, a declarat Simona Halep în interviul pentru Front Office Sports. Ulterior a precizat că a dat în judecată firma care produce suplimentul pe care l-a luat.

Simona Halep le-a prezentat americanilor dovada care ar fi trebuit să o scape de suspendare: „Lucra împotriva mea!”

Simona Halep le-a prezentat americanilor dovada care ar fi trebuit să o scape de suspendare. Fostul lider WTA nu îşi poate explica de ce a primit pedeapsa maximă, de patru ani, în condiţiile în care le-ar fi demonstrat judecătorilor că nu a avut nicio intenţie de a se dopa cu Roxadustat.

Halep a oferit un interviu pentru jurnaliştii americani de la Front Office Sports şi a explicat ce s-a întâmplat la audieri. Fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros a anunţat modul prin care a descoperit că substanţa interzisă i-a intrat în corp.

Reclamă

La audierea care a avut loc la tribunalul Sport Resolutions de la Londra, Halep şi echipa ei de avocaţi au arătat că suplimentul Keto MCT a fost sursa „contaminării”. Experţii unul laborator au analizat suplimente sigilate din acelaşi lot consumat de Halep. Pe eticheta suplimentelor nu apărea Roxadustatul printre ingrediente.

O mostră de păr prelevată de la Halep a arătat mici urme de Roxadustat, dar nu în doze suficient de mari pentru a îi îmbunătăţi performanţa sportivă.

„Nu avea sens să îl iau, nu m-ar fi ajutat”

Din moment ce pe 26 august 2022 Halep a fost testată negativ, iar substanţa interzisă a fost descoperită 3 zile mai târziu, s-a ajuns la concluzia experţilor că a fost vorba de o concentraţie foarte mică. Mai mult, Simona a venit cu o dovadă care a crezut că va conta decisiv în ridicarea suspendării.

Simona Halep a explicat de ce ar fi exclus din start să ia Roxadustat. Ea ar avea, de mai mulţi ani, o problemă cu tiroida şi ia o medicamentaţie aprobat. Roxadustatul mai tare i-ar fi dăunat sănătăţii, potrivit unui studiu al Agenţiei Europene.

Pentru mine nu avea sens să îl iau, ar fi lucrat împotriva mea, nu m-ar fi ajutat”, a declarat Halep.

Recomandări

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:29

Thomas Muller şi-a anunţat retragerea din naţională, după ce Germania a fost eliminată de la EURO 2024! Mesajul ferm transmis

0:18

Kylian Mbappe a ieşit de pe teren înainte de a se încheia meciul cu Portugalia! Starul francez, înlocuit cu Barcola

23:55 5 iul.

Adrian Mititelu, discurs incendiar de 30 de minute! Îndemn războinic pentru Becali şi Rotaru: „Fraţilor, cereţi ce vreţi!”

23:50 5 iul.

Franţa a învins Portugalia la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele EURO 2024! Ronaldo a părăsit competiţia!

23:43 5 iul.

Jannik Sinner, calificare de senzaţie în optimile de la Wimbledon după o oră şi jumătate de joc! Emma Răducanu e şi ea în optimi

23:41 5 iul.

„Dureros!” Julian Nagelsmann, la pământ după ce Germania a fost eliminată de la EURO 2024! Concluziile după meciul cu Spania

1 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 2 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 3 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 4 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 5 FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024 6 VIDEOGabriel Bortoleto a câştigat cursa de Formula 2 din Austria, LIVE în AntenaPLAY! Victorie uriaşă pentru brazilian
Citește și