Închide meniul

Simona Halep a deschis un proces civil! Cui îi cere despăgubiri pentru cazul de dopaj care i-ar putea încheia cariera!

Bogdan Stănescu Publicat: 19 septembrie 2023, 9:04

Reclamă
Simona Halep a deschis un proces civil! Cui îi cere despăgubiri pentru cazul de dopaj care i-ar putea încheia cariera!

Simona Halep a deschis un proces civil!

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia Images

Simona Halep a deschis un proces civil! Românca a anunţat, într-un interviu pentru jurnaliştii americani de la Front Office Sports, că a dat în judecată compania care produce suplimentul Keto MCT.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Şi avocatul Simonei Halep, Bogdan Stoica, a vorbit despre procesul pe care tenismena din România i l-a intentat companiei canadiene.

Simona Halep a deschis un proces civil!

A fost foarte bine că am reuşit să aflăm de unde a venit Roxadustatul, pentru că e foarte greu când nu ştii ce se întâmplă”, a declarat Simona Halep în interviul pentru Front Office Sports. Ulterior a precizat că a dat în judecată firma care produce suplimentul pe care l-a luat.

Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă, nu poate să aibă niciun un fel de influență în dosarul sportiv”, a declarat şi avocatul Simonei Halep, pentru euronews.ro.

Avocatul Simonei Halep, Bogdan Stoica, a subliniat şi faptul că tenismena a uitat să menţioneze că a luat suplimentul respectiv. „Trebuie să înțelegem că faptul că nu a menționat aceste suplimente nu are niciun fel de însemnătate juridică”, a precizat avocatul Bogdan Stoica.

Reclamă
Reclamă 4

Simona Halep le-a prezentat americanilor dovada care ar fi trebuit să o scape de suspendare: „Lucra împotriva mea!”

Simona Halep le-a prezentat americanilor dovada care ar fi trebuit să o scape de suspendare. Fostul lider WTA nu îşi poate explica de ce a primit pedeapsa maximă, de patru ani, în condiţiile în care le-ar fi demonstrat judecătorilor că nu a avut nicio intenţie de a se dopa cu Roxadustat.

Halep a oferit un interviu pentru jurnaliştii americani de la Front Office Sports şi a explicat ce s-a întâmplat la audieri. Fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros a anunţat modul prin care a descoperit că substanţa interzisă i-a intrat în corp.

La audierea care a avut loc la tribunalul Sport Resolutions de la Londra, Halep şi echipa ei de avocaţi au arătat că suplimentul Keto MCT a fost sursa „contaminării”. Experţii unul laborator au analizat suplimente sigilate din acelaşi lot consumat de Halep. Pe eticheta suplimentelor nu apărea Roxadustatul printre ingrediente.

Reclamă

O mostră de păr prelevată de la Halep a arătat mici urme de Roxadustat, dar nu în doze suficient de mari pentru a îi îmbunătăţi performanţa sportivă.

„Nu avea sens să îl iau, nu m-ar fi ajutat”

Din moment ce pe 26 august 2022 Halep a fost testată negativ, iar substanţa interzisă a fost descoperită 3 zile mai târziu, s-a ajuns la concluzia experţilor că a fost vorba de o concentraţie foarte mică. Mai mult, Simona a venit cu o dovadă care a crezut că va conta decisiv în ridicarea suspendării.

Simona Halep a explicat de ce ar fi exclus din start să ia Roxadustat. Ea ar avea, de mai mulţi ani, o problemă cu tiroida şi ia o medicamentaţie aprobat. Roxadustatul mai tare i-ar fi dăunat sănătăţii, potrivit unui studiu al Agenţiei Europene.

Pentru mine nu avea sens să îl iau, ar fi lucrat împotriva mea, nu m-ar fi ajutat”, a declarat Halep.

Recomandări

Sunt suficiente transferurile făcute până acum de Gigi Becali pentru grupele Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:50

Germania – Scoţia LIVE TEXT (22:00)! Se dă startul la EURO 2024. Echipele probabile la meciul de debut al turneului final

23:45

Franţa, antrenament cu 4000 de fani, înainte de EURO 2024! Ce s-a întâmplat cu Kylian Mbappe la ultima şedinţă de pregătire

23:33

Virgil Van Djik ar putea deveni cel mai bine plătit fundaș din lume! Al-Nassr vrea să îl facă coleg cu Cristiano Rolando

23:30

VideoReportaj special cu românii din Wurzburg. E sărbătoare în oraşul care a devenit „casa” tricolorilor pe durata EURO 2024!

22:58

Jaqueline Cristian a semnat cu CS Dinamo! Lovitură reușită de clubul din Ștefan cel Mare! Prima reacție a jucătoarei

22:52

Rivalul lui David Popovici, probleme înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris: „Mi s-au administrat patru injecţii cu cortizon”

1 VIDEOGeorge Russell va pleca din pole-position în Marele Premiu al Canadei! Cursa e duminică (20:45, Antena Stars şi AntenaPLAY) 2 VIDEO & FOTOLarisa Iordache s-a cununat civil cu Cristian Chiriţa: „Mi-am păstrat şi numele, soţul meu a vrut să fie totul legal”! 3 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 4 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 5 FotoRomânia – Liechtenstein 0-0. Rezultat ruşinos pentru naţionala lui Edi Iordănescu, chiar înainte de EURO 6 FotoGafă la CSA Steaua! Clubul Armatei a premiat un fost jucător al „roş-albaştrilor” ce susţine că FCSB e Steaua: „Ce caută acolo?”
Citește și