Închide meniul

Scandal în Olimp! Pippen: ”E degradant ce a făcut Jordan!” vs ”Gura, să fii bucuros că ai jucat cu el!”

Cătălin Oprișan Publicat: 4 noiembrie 2021, 14:20

Scandal în Olimp! Pippen: ”E degradant ce a făcut Jordan!” vs ”Gura, să fii bucuros că ai jucat cu el!”

33 și 23. Ceea ce părea cea mai frumoasă legătură din lume, pare că a funcționat doar pe parchet...

Hepta

  • ”Pip” și ”Air” au șase titluri de campioni în NBA, cu Chicago. Toată lumea îl știa pe Scottie drept ”scutierul” lui Jordan
  • Autobiogafia lui Pippen, ”Unguarded”, apare pe 9 noiembrie. Să vezi, atunci, săgeți!

În mod normal, la cât de mari au fost împreună și la ce au făcut pe parchet, acest scandal ar fi trebuit ignorat. Scottie Pippen, cel pe care toată lumea l-a considerat ”scutierul” lui Michael Jordan în perioada de glorie de la Chicago Bulls, s-a arătat supărat de ceea ce a apărut în documentarul ”The Last Dance”, lansat anul trecut. Dar s-au aruncat cuvinte grele, săbiile au fost scoase din teacă, iar taberele s-au împărțit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Pippen și Horace Grant au debutat în aceeași zi în NBA, 7 noiembrie 1987

”Ultimele episoade l-au glorificat pe Michael Jordan fără ca eu sau ceilalți colegi de la Chicago să mai fim amintiți. Și Michael are o mare parte din vină. Producătorii i-au acordat control editorial asupra a ceea ce s-a publicat. Cine a mai auzit ca el să fie și protagonist și cel care judecă scenele?”, s-a întrebat Scottie Pippen. Tipul de șase ori campion NBA cu ”taurii” e de părere că Jordan a întregistrat ”The Last Dance” doar pentru a demonstra că este cel mai mare jucător de baschet din toate timpurile. ”Chiar mai mare ca LeBron James, un baschetbalist considerat nu numai egalul lui Michael, ci poate mult mai bun ca el”.

”Pe Jordan l-aun urcat pe un piedestal. Iar noi, ceilalți, am fost mititei!”

”Jur că nu am putut crede ceea ce am văzut! Chiar și în cel de-al doilea episod, când s-a vorbit despre mine și despre drumul meu la începuturile NBA, atenția s-a mutat, rapid, asupra dorinței de a câștiga a lui MJ. Eu am fost doar un accesoriu. Îmi spunea <<cel mai bun coleg din toate timpurile>>. Doamne, nu putea fi mai condescendent decât atât nici dacă făcea un efort mai mare”, a mai adăugat Pippen, coechipier cu ”Air” între 1987 și 1993 și, mai apoi, între 1995 și 1998.

Reclamă

”Acum, la cei 50 de ani ai mei, la 17 de la ultimul joc, văd cum relația noastră se degradează tot mai mult. Filmul m-a insultat din prima: în fiecare episod Michael era suit pe un piedestal, iar noi, colegii săi, deveneam personaje secundare, așa, mititei. Cum să fim tratați astfel după toate câte am făcut pentru el? Michael Jordan n-ar fi fost Michael Jordan fără mine, fără Horace Grant, fără Toni Kukoc, John Paxson, Steve Kerr, Denis Rodman, Bill Cartwright, Ron Harper, BJ Armstrong, Luc Longley, Will Perdue și Bill Wennington. Cer iertare celor pe care i-am uitat”, a completat ”Pip”, inclus, recent, pe lista celor mai mari 50 de jucători din istoria baschetului profesionsit nord-american.

Nici nu se răciseră bine vorbele lui Pippen, că apărătorii lui ”Air” Jordan și îmbrăcaseră roba și se prezentaseră la bară. ”Lui Scottie Pippen ar trebui să-i fie rușine de sine însuși! Zice că nu e băgat în seamă și lumea tocmai l-a ales printre cei mai buni 50 de jucători. După 30 de ani vine cu prostiile astea! A întrecut măsura. Îl acuză pe Jordan că încearcă să-l evite. Păi cine era Michael Jordan înainte de sosirea lui Scottie Pippen?”, s-a întrebat Skip Bayless, unul dintre cei mai cunoscuți comentatori americani. ”Gura! Trebuie să fie bucuros că a putut juca alături de Jordan”…

Reclamă

Lucrurile sunt, însă, departe de a fi ajuns în punctul culminant. Peste câteva zile, pe 9 noiembrie, ”Unguarded”, autobiografia lui ”Pip”, va fi lansată. ”În carte se spune clar că el și Michael Jordan nu au fost și nici nu vor fi vreodată prieteni. Pippen lasă să se înțeleagă că Jordan nu ar fi ajuns niciodată atât de mare pe cât a fost fără ajutorul său”, spun jurnaliștii care au făcut recenzia lucrării. 9 noiembrie e peste câteva zile. Să vezi atunci flăcări!

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:15 „Este ultima mea zi!” Lovitură primită de Max Verstappen! S-a anunțat plecarea momentului de la Red Bull 16:49 Benfica – Chaves (20:00) și Estrela – Sporting (22:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul etapei cu numărul 27 din Liga Portugal 16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali Vezi toate știrile
Pe același subiect
Scandal pe teren, în derby-ul Dinamo - FCSB
Liga 1 • 26 nov., 22:17
Scandal pe teren, în derby-ul Dinamo – FCSB! Se putea lăsa cu o bătaie generală. Fanii au aruncat cu torţe în jucători
Karim Benzema şi-a redeschis contul de Instagram şi a făcut o declaraţie surprinzătoare
Extra • 18 oct., 18:55
Karim Benzema, în centrul unui scandal de proporţii. În Franţa se cere să i se retragă Balonul de Aur!
Scandal uriaş după FC Voluntari - Universitatea Craiova 0-0
Liga 1 • 7 oct., 21:30
Scandal uriaş după FC Voluntari – Universitatea Craiova 0-0! S-a lăsat cu bătaie la vestiare. Imagini incredibile
Michael Jordan a vândut Charlotte Hornets
Baschet • 4 aug., 10:29
Michael Jordan a vândut Charlotte Hornets! Tranzacţie de 3 miliarde de dolari
Chef Laurenţiu Neamţu, dezvăluiri spectaculoase de la nunta lui Michael Jordan
Extra • 13 iul., 11:00
Chef Laurenţiu Neamţu, dezvăluiri spectaculoase de la nunta lui Michael Jordan: „Evenimentul a costat 10 milioane de dolari”