Închide meniul

Novak Djokovic, în formă înaintea debutului la Roma: „Totul merge bine!” Ce spune despre posibila absenţă a lui Rafael Nadal de la Roland Garros

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 12 mai 2023, 12:31

Novak Djokovic, în formă înaintea debutului la Roma: „Totul merge bine! Ce spune despre posibila absenţă a lui Rafael Nadal de la Roland Garros

Novak Djokovic, în formă înaintea debutului la Roma

Novak Djokovic/ Profimedia

Novak Djokovic a declarat că este în formă înaintea debutului la turneul de 1000 de puncte ATP de la Roma. Sârbul susţine că se simte bine din punct de vedere fizic, după accidentarea care nu i-a permis să participe la turneul Masters de la Madrid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic a oferit declaraţii şi despre posibilitatea ca Rafael Nadal să rateze participarea la Grand Slam-ul de la Roland Garros. Nole susţine că absenţa campionului iberic de la turneul francez ar reprezenta o mare pierdere pentru tenis.

Novak Djokovic, în formă înaintea debutului la Roma

„Totul merge bine. Sunt întotdeauna mici lucruri, pe ici, pe colo, care te jenează, dar este ceva normal. Şi apoi, când nu mai ai 25 de ani, eu cred că resimţi altfel lucrurile. Trebuie mai mult timp pentru recuperare. Dar mă simt bine. Competiţia îmi lipseşte. Istoric vorbind, Roma este un turneu care mi-a reuşit bine, am obţinut victorii frumoase, am jucat multe finale. Este turneul cel mai important pe zgură înainte de Roland Garros. Sper că şi anul ăsta îmi va servi drept trambulină pentru Paris”, a spus jucătorul sârb, conform agerpres.ro.

Novak Djokovic a vorbit şi despre poziţia de lider mondial. Acesta va fi detronat de Carlos Alcaraz de pe locul 1 ATP, după turneul de la Roma. Sârbul a avut doar cuvinte de laudă la adresa tânărului jucător iberic, despre care susţine că merită să fie lider mondial.

Voi schimba locul de număr 1 mondial cu Alcaraz după turneul de la Roma, indiferent ce se întâmplă acolo. Este oarecum suprinzător, pentru că nu am mai jucat împreună de peste un an, dar acest lucru se datorează unor circumstanţe, atât la el, cât şi la mine. Şi, în plus, merită. El joacă un tenis impresionant. Dar este un jucător de învins pe această suprafaţă, fără îndoială. Însă, evident, totul depinde de prezenţa sau nu a lui Nadal la Roland Garros. Dar Alcaraz este unul din principalii favoriţi, fără îndoială. Şi dacă ne vom întâlni aici, va fi doar în finală. Sperăm să ajungem amândoi în finală”, a adăugat actualul lider mondial.

Reclamă

„În privinţa lui Nadal, o absenţă a lui la Roland Garros nu va schimba cu nimic pregătirea mea. Şi fac totul pentru a juca la cel mai bun nivel al meu. Dar, în mod evident, absenţa sa de la Roland Garros ar fi o pierdere pentru tenis şi pentru istoria acestui turneu, pentru ce a reuşit în cariera lui şi pentru impactul pe care îl are asupra sportului. Dar eu sunt convins că va face totul pentru a fi acolo”, a conchis Djokovic.

Novak Djokovic este direct calificat în turul secund la turneul de la Roma. Sârbul se va duela cu argentinianul Tomas Martin Etchevery, locul 61 ATP.

Novak Djokovic are drept de joc la US Open! Americanii renunță la obligativitatea vaccinării

Novak Djokovic are drept de joc la US Open! SUA au anunţat, luni, că se pune capăt obligativităţii vaccinării împotriva Covid-19 pentru călătorii din străinătate, astfel că sârbul, nevaccinat, poate reveni la turneele americane, inclusiv US Open, între 28 august şi 10 septembrie.

Reclamă 4 / 0/3

Din 12 mai, Novak Djokovic va putea juca din nou în Statele Unite. Casa Albă a anunţat luni că îşi relaxează politica împotriva Covid-19, permiţând intrarea în ţară a călătorilor străini nevaccinaţi.

Sârbul, care a ratat multe turnee din cauza statutului său de nevaccinat, a fost nevoit să se retragă de la Masters 1000 de la Indian Wells din cauza acestor restricţii.

Numărul 1 mondial va putea acum să joace la turneele americane, inclusiv la US Open (28 august – 10 septembrie).

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano Vezi toate știrile
Citește și