Închide meniul

Carlos Alcaraz, primul jucător din afara Big 4 care e cap de serie 1 la Roland Garros, în ultimii 20 de ani

Dan Roșu Publicat: 14 mai 2023, 11:31

Reclamă
Carlos Alcaraz, primul jucător din afara Big 4 care e cap de serie 1 la Roland Garros, în ultimii 20 de ani

Carlos Alcaraz, primul jucător din afara Big 4 care e cap de serie 1 la Roland Garros, în ultimii 20 de ani

Carlos Alcaraz, la turneul de la Roma / Profimedia

Carlos Alcaraz e primul jucător din afara Big 4 care e cap de serie 1 la Roland Garros, în ultimii 20 de ani. El a redevenit numărul unu mondial în timpul turneului de la Roma.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alcaraz va fi favoritul principal la Openul francez și sfârșește o dominație de 20 de ani a celor 4, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer și Andy Murray.

Carlos Alcaraz, primul jucător din afara Big 4 care e cap de serie 1 la Roland Garros

Ultimul jucător care era cap de serie 1 în afară de cei patru a fost Lleyton Hewitt. În 2003, australianul era însă învins de Tommy Robredo, în turul al treilea, iar turneul era câștigat de Juan Carlos Ferrero.

Alcaraz vine la Paris după un sezon de zgură excelent, în care și-a trecut deja în cont două titluri, la Barcelona și Madrid. Spaniolul care de-abia a împlinit 20 de ani evoluează acum la Mastersul de la Roma.

Alcaraz, favoritul bookmakerilor la Roland Garros

Și bookmakerii îl consideră tot pe Carlos Alcaraz principalul favorit la Roland Garros. El are o cotă de 2.20 să se impună la Paris, acolo unde nu știm încă dacă îl vom vedea pe cel mai bun jucător din istorie pe suprafața portocale, Rafael Nadal.

Reclamă

Novak Djokovic e cotat cu șansa a doua, având o cotă de 3.50, iar Stefanos Tsitsipas (8), Casper Ruud (12), Holger Rune (15) și Jannik Sinner (15) se află și ei pe lista favoriților.

Carlos Alcaraz, despre revenirea lui Rafael Nadal, la Roland Garros

La începutul acestei luni, Carlos Alcaraz a vorbit despre revenirea lui Rafael Nadal, la turneul de la Roland Garros. Rafa nu a mai evoluat în circuit de la Australian Open şi lipsa ritmului ar putea să îi dăuneze pe zgura pariziană, unde s-a impus de 14 ori.

În lipsa lui Rafael Nadal, Carlos Alcaraz s-a impus la Barcelona şi la Madrid. În capitala Spaniei, au avut loc cele două întâlniri între Nadal şi Alcaraz, pe zgură şi victoriile au fost împărţite. Rafa s-a mai impus şi pe hard, la Indian Wells, în 2022.

Reclamă 4 / 0/3

„Revenirea lui Rafa este întotdeauna o veste bună, este unul dintre cei mai buni din istorie și vrem să-l vedem la fiecare turneu. Spun asta ca jucător și ca fan al tenisului, îmi place să-l văd concurând și să învăț de la el. Este păcat că nu l-am putut vedea în competiție în ultimele luni.

Sper să fie prezent la Roma, apoi la Roland Garros, unde va fi un rival de învins. Chiar dacă nu a mai jucat din Australia, un om care a câștigat un turneu de 14 ori va fi totuși greu de învins în acest turneu, chiar dacă sosește fără ritm de joc.

Pentru el va fi și complicat, tenisul cere un ritm competitiv, dar Rafa este Rafa, chiar dacă vine fără multe meciuri, cu siguranță va da dovadă de un nivel spectaculos”, a spus Alcaraz, citat de eurosport.ro.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:51 LIVE TEXTCFR Cluj – Rapid 3-2. Burmaz, gol fabulos din lovitură liberă! Otele și Bîrligea, spectacol la debutul lui Dan Petrescu 22:40 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami e ACUM, pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY 22:31 „Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte 22:24 Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt 22:05 LIVE VIDEOFamalicao – Benfica, ACUM, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Spectacol în Liga Portugal 21:44 Singurul mesaj afișat de fanii de la Rapid, la meciul cu CFR Cluj! Ce le-au transmis jucătorilor 21:34 Marius Șumudică și-a pierdut răbdarea! Cât timp mai are la dispoziție Dan Șucu să-l aducă la Rapid: „Până atunci mai aștept!” 21:16 Dan Petrescu, primă uriașă la CFR Cluj după doar 3 meciuri! Modul prin care „Bursucul” își poate umple conturile 20:48 Paul Pogba devine actor după ce a fost suspendat pentru 4 ani din fotbal! Anunțul făcut în presa din Franța 20:42 Radu Drăgușin, sfătuit de fani să plece de urgență de la Tottenham, după eșecul cu Liverpool: „Trebuie să scape imediat!” Vezi toate știrile
Citește și