Închide meniul

Dumitru Dragomir, anunț categoric după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj: „Ei sunt vinovați!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 22 octombrie 2022, 20:07

Dumitru Dragomir, anunț categoric după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj: „Ei sunt vinovați!

Dumitru Dragomir, derapaj după umilinţa FCSB-ului

Dumitru Dragomir, în timpul unui meci / Hepta

Dumitru Dragomir a făcut un anunț categoric, după ce Simona Halep a fost suspendată din tenis pentru dopaj. Fostul președinte al LPF consideră că doctorii sunt principalii vinovați pentru ce a pățit campioana noastră. Dragomir este convins că „Simo” nu a luat „cu bună știință” substanța interzisă de regulamentul WADA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dragomir sare în apărarea Simonei Halep și anunță că doctorii care s-au ocupat de medicamentația dublei câștigătoare de Grand Slam sunt cei responsabili pentru scandalul momentului din tenisul mondial.

Dumitru Dragomir, anunț categoric după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj

Simona Halep a fost depistată cu Roxadustat, substanță interzisă de regulamentul WADA care îi poate aduce o suspendare de până la 4 ani.

„În cazul Simonei Halep e ceva ce-mi scapă. Eu nu cred că a luat cu bună știința pastiluța. Un sportiv nici nu are de unde să știe toate medicamentele. Acolo trebuie să ai doctor care să-ți verifice și apa. Dacă e apa desfăcută să nu o bei. Așa le recomand tuturor sportivilor: să nu bea nimic desfăcut.

Erau multe cazuri de doping și în fotbalul nostru, dar eu n-am crezut în ele. Oricum, cea mai ciudată a fost a lui Mutu, care a fost și dovedită. Restul, de la halterofili la alții, eu n-am crezut.

Reclamă

Mai ales când i s-a luat titlul Andreei Răducanu mi s-a părut o nedreptate incredibilă. Și vinovați sunt doctorii. Dacă apa nu e îmbuteliată nu are voie să bea. Nu știi cine îți bagă ceva”, a spus Dumitru Dragomir, pentru Prosport.

Cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”. Sportiva noastră a fost suspendată din tenis pe motivul că s-a dopat cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA.

Simona Halep e decisă să îşi caute dreptate, după ce a fost găsită dopată. Are la dispoziţie 21 de zile de la data la care i-a fost comunicată sentinţa.

Reclamă 4 / 0/3

„Singurul lucru pe care îl poate face este să conteste punerea ei sub acuzare. Apoi să stabilească o strategie de apărare. Ea trebuie să conteste la Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv. Termenul la TAS este de 21 de zile de la data la care i-a fost comunicat documentul. Poate a avut o prescripție de la medic.

Am înțeles că a avut și ceva probleme de sănătate și poate un medic i-a recomandat medicamentul respectiv. Rămâne de văzut dacă a avut scutire de uz terapeutic sau nu a avut scutire de uz terapeutic. Ea asta trebuie să demonstreze: lipsa vinovăției sau a neglijenței semnificative!”, a declarat Cristian Jura, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Tatăl Simonei Halep, anunț de ultimă oră: „Nu e vinovată!”

Tatăl Simonei Halep a făcut un anunț de ultimă oră, după ce campioana noastră a fost suspendată din tenis pe motivul că s-a dopat cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA. Stere Halep susține clar și răspicat că Simona „nu este vinovată cu absolut nimic”.

Tatăl Simonei a dezvăluit că sportiva din Constanța va face apel la Tribunalul de Aritraj Sportiv de la Lausanne (TAS), în încercarea de a-și demonstra nevinovăția și a anula suspendarea.

„Este o situație prin care nu e ușor să trecem. Dar cu credință și ajutorul Domnului, se vor rezolva toate. Iar organele competente sper să facă dreptate. Deci Simona nu e vinovată cu absolut nimic. Ea a luat (n.r. – medicamente) pentru glande, dar nu știm nimic. Cine să prescrie așa ceva? Simona nici n-are medic personal, n-a avut niciodată. Dacă o sticlă de apă era începută, ea nu bea până nu desigila sticla.

E acasă. La București, acasă la ea. Nu bănuim pe absolut nimeni pentru că bănuiala e cel mai mare păcat. Trădare? Nu știu despre cine e vorba. Se simte trădată de ceea ce se întâmplă, nu neapărat de cineva. Noi suntem o familie care nu bănuiește pe cineva până nu se află adevărul pur. (A trimis probe la TAS?) Sigur că da, se ocupă. Așa îmi spune, în mare, că se ocupă. E și normal că trebuie să scoată nevinovăția.

(N.r. – Va face contestație împotriva suspendării?) Normal că trebuie să se facă. Trebuie să se ajungă undeva ca organele competente să verifice din nou. Și sperăm să se facă dreptate. (N.r. – Cum se simte Simona?) E foarte bine, dar nu cred că e atât de bine cum ar trebui să fie în situația în care se află”, a spus Stere Halep, pentru observatornews.ro.

Reclamă
Recomandări
  • Dumitru Dragomir, semnal de alarmă după ce Simona Halep a fost suspendată
  • Anunțul făcut de fostul șef LPF

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray 9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek Vezi toate știrile
Citește și