Închide meniul

Iga Swiatek, după eliminarea de la US Open 2023: „Brusc mi-am pierdut tot controlul”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 4 septembrie 2023, 12:39

Iga Swiatek, după eliminarea de la US Open 2023: „Brusc mi-am pierdut tot controlul

Iga Swiatek, după eliminarea de la US Open 2023

Iga Swiatek, la US Open 2023 / Profimedia Images

Iga Swiatek a oferit prima reacţie după eliminarea de la US Open 2023. Sportiva din Polonia a fost învinsă de Jelena Ostapenko, meci în urma căruia a pierdut şi primul loc al clasamentului WTA, ce va fi ocupat începând de săptămâna viitoare de Aryna Sabalenka.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Ea joacă bine împotriva mea. Întotdeauna a făcut-o. Dar sunt surprinsă că nivelul meu s-a schimbat atât de mult în timpul meciului. De obicei, când joc prost, joc prost la început şi apoi revin sau rezolv problema.

Iga Swiatek, după eliminarea de la US Open 2023

De data aceasta, s-a întâmplat exact opusul. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar brusc mi-am pierdut tot controlul. Nu ştiu de ce am început să fac atât de multe greşeli.

De obicei ştiu ce trebuie să fac în astfel de situaţii, simt ce greşesc. De data aceasta, nu înţeleg… greşelile mele au fost atât de mari. Nu am nici cea mai mică idee de ce”, a spus Swiatek.

Swiatek, 75 de săptămâni pe locul 1 mondial

Ea a vorbit şi despre cum au fost cele 75 de săptămâni ca lider mondial, dar şi cum se simte „detronarea” din fruntea WTA.

Reclamă

„A fost foarte important. A fost grozav. Dar, pe de altă parte, a devenit obositor. Trebuie să reuşesc să fac ceea ce îmi spune echipa mea şi ceea ce vorbesc marii jucători precum Roger (Federer), Novak (Djokovic) şi Rafa (Nadal): să mă concentrez pe turnee şi nu pe clasamente. De obicei nu acord atenţie statisticilor, dar de fapt îmi plac.

Mi-ar fi plăcut să rămân numărul 1 pentru mai mult timp. Când eram mică, îmi doream să bat recorduri. Am făcut deja acest lucru, deoarece am devenit prima poloneză care a câştigat un turneu de Grand Slam (Roland Garros 2020). Evident, să fii nr. 1 este grozav, dar când cobori, eşti trist.

Marii jucători pe care i-am menţionat ştiu că poţi reveni atâta timp cât munceşti din greu, te concentrezi pe obiectivele corecte şi pur şi simplu te dezvolţi ca jucător. Şi, lăsând la o parte acest meci ciudat, simt că fac progrese. Sunt capabilă să fac mai multe lucruri. Acest sezon, a cărui parte cea mai grea s-a încheiat, a fost foarte greu şi intens. Mă bucur să mă odihnesc puţin”, a mai spus Swiatek.

Reclamă 4 / 0/3

Iga Swiatek, eliminată de la US Open 2023

Iga Swiatek, locul 1 mondial şi deţinătoarea titlului, a fost învinsă, luni dimineaţă, de letona Jelena Ostapenko, în optimi la US Open, ultimul grand slam al anului.

Ostapenko, locul 21 mondial şi favorită 20, s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 6-1, după un meci care a durat o oră şi 48 de minute.

În urma acestui rezultat, poloneza va pierde primul loc WTA, care îi va reveni belarusei Aryna Sabalenka.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și