Închide meniul

Ilie Năstase a pus-o la punct pe Sorana Cîrstea pentru că absentează de la Billie Jean King Cup. „Eu și Țiriac nu am refuzat niciodată România!”

Alexandru Ivan Publicat: 20 martie 2022, 10:26

Ilie Năstase a pus-o la punct pe Sorana Cîrstea pentru că absentează de la Billie Jean King Cup. „Eu și Țiriac nu am refuzat niciodată România!

Ilie Nastase si Ion Tiriac au jucat pentru România la Cupa Davis

Hepta

  • Sorana Cîrstea pentru că absentează de la Billie Jean King Cup
  • Ilie Năstase a pus-o la punct

FR Tenis a anunțat lotul României pentru confruntarea cu Polonia de la Billie Jean King Cup, iar Sorana Cîrstea nu se găsește nici de această dată printre jucătoarele convocate. Ilie Năstase e nervos pe decizia lui Sori de a refuza să joace pentru România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ilie Năstase a explicat că atât el, cât și Ion Țiriac, nu refuzau niciodată să participe la meciurile României. „Nasty” e de părere că performanțele individuale nu se compară cu convocarea sub tricolor.

Ilie Năstase a pus-o la punct pe Sorana Cîrstea

”Asta e decizia ei! Eu niciodată nu am refuzat să joc pentru România și domnul Țiriac la fel. Eu aș juca pentru că e singura dată când poți juca pentru echipa națională.

Reclamă

Când ești la individuale, nu joci pentru echipa națională.

Am făcut trei finale și la noi era dificil, pentru că la noi era challenge. Cel care câștiga cu un an înainte, stătea până jucam noi șapte meciuri, să jucăm cu ei în finală”, a declarat Ilie Năstase, potrivit Fanatik.

Reclamă

Cîrstea s-a retras din echipa României în urmă cu aproape patru ani. Nici noul căpitan Horia Tecău nu a convins-o să revină asupra deciziei.

Sorana Cîrstea a jucat primul meci la FED Cup la 16 ani și 14 zile, fiind și astăzi cea mai tânăra debutantă din istoria țarii noastre. Cîrstea are în total în 29 de meciuri la FED Cup, la simplu și la dublu, bifând 16 victorii și 13 înfrângeri.

Billie Jean King Cup | Simona Halep, convocată la România – Polonia

Simona Halep, locul 26 WTA, Elena Gabriela Ruse, locul 57 WTA, Irina-Camelia Begu, locul 72 WTA, şi Monica Niculescu, locul 46 WTA la dublu, fac parte din echipa României pentru întâlnirea cu Polonia din Calificările Billie Jean King Cup 2022, a anunţat, vineri, FR Tenis.

Reclamă 4 / 0/3

Pe lângă Sorana Cîrstea, din echipă lipseşte și Jaquelin Cristian, locul 65 WTA, accidentată.

Meciul Polonia – România va avea loc în 15 şi 16 aprilie 2022, în deplasare, la Radomskie Centrum Sportu, din Radom, iar echipa câştigătoare va merge la Turneul Final 2022, printre cele mai bune 12 echipe din lume. Echipa învinsă va juca un baraj de rămânere în Grupa Mondială.

Pentru Horia Tecău, fostul mare jucător de tenis al României, meciul cu Polonia reprezintă debutul său în postura de căpitan-nejucător al echipei României.

Sorana Cîrstea, învinsă de Simona Halep la Indian Wells 2022

Recent, Sorana Cîrstea a participat la Indian Wells, unde a ajuns până în faza sferturilor. „Sori” a fost eliminată chiar de Simona Halep, scor 1-6, 4-6. În prezent, Sorana ocupă locul 27 WTA, fiind a doua cea mai bine clasată jucătoare a României în ierarhia mondială.

În urma succesului cu Sorana Cîrstea, Simona a ajuns la 18 victorii în faţa adversarelor din România. În 2010, Sorana Cîrstea o învingea pe Simona Halep, în calificările de la Cincinnati şi trecea la conducere la directe, 2-1.

Cel mai des a întâlnit-o în ultima perioadă pe Elena Ruse, pe care a bătut-o de trei ori, fără să piardă niciun set, la Cluj Napoca 2021, Melbourne Summer Set 1 2022 şi Dubai 2022.

O altă jucătoare din România care a făcut cunoştinţă cu forţa Simonei este Irina Begu. Simo o conduce cu 8-0 la directe, şi a pierdut un singur set, 0-6, la Madrid 2016.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Suporter.as.ro • 21:37
Alimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari
Serie B • 13:25
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară
Echipa naţională • 9:10
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!”