Închide meniul

Ilie Năstase crede că Sorana Cîrstea poate ajunge în Top 10 WTA: „Nu este târziu, cred că asta vrea!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 27 martie 2023, 16:28

Ilie Năstase crede că Sorana Cîrstea poate ajunge în Top 10 WTA: „Nu este târziu, cred că asta vrea!

Ilie Năstase crede că Sorana Cîrstea poate ajunge în Top 10 WTA

Ilie Năstase/As.ro

Ilie Năstase crede că Sorana Cîrstea poate ajunge în Top 10 WTA. Primul număr 1 ATP din istorie este încântat de jocul Soranei Cîrstea. „Sori” se luptă cu Marketa Vondrousova pentru un loc în sferturile de finală ale turneului de la Miami.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ilie Năstase e de părere că Sorana Cîrstea şi-a propus să intre în primele 10 jucătoare ale lumii, iar jocul etalat de româncă îi dă motive să creadă că poate reuşi asta.

Ilie Năstase crede că Sorana Cîrstea poate ajunge în Top 10 WTA

Are rezultate foarte bune în acest an, deşi nu am văzut multe meciuri. Cred că vrea să meargă spre top 10, să vedem dacă poate să urce aşa mult. Nu este târziu, la vârsta ei are o mare experienţă, a jucat multe turnee, totul este posibil.

Sunt foarte multe jucătoare din circuit foarte bune, s-au echilibrat valorile în partea superioară, după părerea mea. Măcar să bată din alea primele câteva şi uşor-uşor o să urce în clasament, dacă o ţine tot aşa”, a spus Ilie Năstase pentru fanatik.ro.

Sorana Cîrstea, salt impresionant în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea a început turneul de la Miami pe locul 74 WTA, dar cele trei victorii au adus-o pe 58, un loc mai jos decât se află Ana Bogdan. Dacă va trece de Marketa Vondrouseva, Sori va urca până pe poziția 51, la doar 200 de puncte de Irina Begu.

Reclamă

Sorana Cîrstea o poate chiar depăși și pe Simona Halep, devenind cea mai bine clasată jucătoare din țara noastră. Pentru asta, ar trebui să câștige turneul de la Miami. Șansele pentru rocada între Simona și Sorana sunt mari ținând cont că se apropie sezonul de zgură, unde Halep nu-și va putea apăra sfertul de la Madrid, din 2022.

Simona Halep, care este suspendată provizoriu din circuit, unde a fost prezentă ultima oară la US Open 2022, a căzut până pe locul 25, o poziție pe care nu o mai atinsese din 2012, înainte de a-și face un nume în tenisul mondial.

Sorana a mai avut șansa de a trece în fața Simonei, înainte de ultima întâlnire directă dintre cele două, la Indian Wells 2022. Dacă s-ar fi impus Cîrstea, ar fi întrecut-o pe rivala ei cu doar opt puncte. Nu a fost cazul, după ce Halep a învins-o cu un autoritar 6-1, 6-4.

Reclamă 4 / 0/3

Sorana Cîrstea, victorie cu Muchova

Cîrstea a învins-o în 16-imi pe sportiva din Cehia Karolina Muchova, numărul 55 mondial, scor 7-5, 6-1, într-o oră şi jumătate. În primul set, Muchova a condus cu 3-1 şi cu 5-3.

Prin calificarea în optimi, Cîrstea şi-a asigurat un premiu de 96.955 de dolari şi 120 de puncte.

Recomandări
  • Ilie Năstase crede că Sorana Cîrstea poate ajunge în Top 10 WTA
  • Sorana Cîrstea face spectacol la Miami

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:40 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele de start 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și