Închide meniul

Jannik Sinner, după ce a câştigat Australian Open 2024, primul său turneu de Grand Slam: „Nu e uşor cu mine, sunt încă tânăr”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 28 ianuarie 2024, 14:59

Jannik Sinner, după ce a câştigat Australian Open 2024, primul său turneu de Grand Slam: „Nu e uşor cu mine, sunt încă tânăr

Jannik Sinner, după ce a câştigat Australian Open 2024

Jannik Sinner sărbătoreşte victoria de la Australian Open 2024 - Profimedia Images

Jannik Sinner a avut o primă reacţie după ce a câştigat Australian Open 2024, primul turneu de Grand Slam pentru elevul lui Darren Cahill. Jucătorul de 22 de ani s-a impus la Melbourne după o finală epică cu Daniil Medvedev.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italianul a fost condus cu 2-0 la seturi, dar a avut o revenire uriaşă, impunându-se cu 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, la capătul unei finale în care în setul decisiv rusul a acuzat oboseala celor peste 24 de ore petrecute pe teren la această ediţie.

Sinner este primul jucător din afara Top 3 (Djokovic, Nadal, Federer) care câştigă Australian Open după 10 ani. Jannik a devenit şi primul italian care câştigă un Grand Slam, după o pauză de 48 de ani, de la performanţa lui Adiano Panatta (Roland Garros 1976). El este şi primul italian campion la AO.

Jannik Sinner, după ce a câştigat Australian Open 2024

„În primul rând, vreau să îl felicit pe Daniil pentru turneul fantastic pe care l-a făcut. În fiecare meci găsesc un jucător care să mă facă mai bun, iar tu mă inspiri. Este remarcabil cum ai luptat pentru fiecare minge şi sunt sigur că acest trofeu va ajunge al tău la un moment dat. Îţi doresc succes pentru tot restul sezonului.

Este un turneu uriaş pentru mine şi vreau să le mulţumesc tuturor că aţi făcut acest Grand Slam special. Pentru cei din tabăra mea, vrem să devenim din ce în ce mai buni. Nu e uşor cu mine, sunt încă tânăr. Vă mulţumesc pentru ajutor.

Reclamă

Fanii m-au ajutat pe tot parcursul turneului. Au părut mai mult de 15.000 de oameni în tribune. Le-aş dori tuturor să aibă părinţi ca ai mei, m-au lăsat să aleg ce să fac în viaţă şi nu au pus presiune pe mine. Nu mai ştiu ce să spun. Ne vedem anul viitor, voi fi aici”, a spus Sinner, la Eurosport.

Jannik Sinner l-a învins pe Daniil Medvedev şi a câştigat Australian Open

Jannik Sinner, cap de serie numărul 4, a câştigat primul Grand Slam din carieră, după ce s-a impus, duminică, la Australian Open, în faţa rusului Daniil Medvedev, favorit 3.

În vârstă de 22 de ani şi antrenat de Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, Sinner a fost condus cu 2-0 la seturi, dar a revenit şi s-a impus, scor 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

Reclamă 4 / 0/3

Medvedev a mai jucat finala la Australian Open în 2021 şi 2022. La finala din 2022, el a fost învins de Rafael Nadal tot după ce a condus cu 2-0 la seturi. El are în palmares un titlu de Grand Slam la US Open, în 2021.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și