Închide meniul

Indian Wells | Simona Halep – Sorana Cîrstea 6-1, 6-4. Simo a câştigat duelul românesc din optimi şi s-a calificat în sferturile turneului din California

Dan Roșu Publicat: 15 martie 2022, 21:30

Indian Wells | Simona Halep – Sorana Cîrstea 6-1, 6-4. Simo a câştigat duelul românesc din optimi şi s-a calificat în sferturile turneului din California

Simona Halep - Sorana Cîrstea, în optimile Indian Wells

Colaj Profimedia

  • Simona Halep – Sorana Cîrstea 6-1, 6-4
  • Simo, calificată în sferturile Indian Wells

LIVE TEXT Simona Halep – Sorana Cîrstea 6-1, 6-4

FINAL. Simona Halep – Sorana Cîrstea 6-1, 6-4! Simo a câștigat duelul românesc din optimi și s-a calificat în sferturile Indian Wells. Halep nu mai ajunsese în această fază a competiției din California din 2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update 21.23. Simona face 5-4 și are nevoie de break pentru calificarea în sferturi.

Reclamă

Update 21.21. Continuă echilibrul în setul al doilea. Ambele jucătoare și-au făcut ultimele două servicii.

Update 21.14. Simona serveşte foarte bine şi câştigă game-ul.

Reclamă

Update 21.11. Sorana îşi face serviciul, iar scorul este 3-3 în setul secund.

INFO: Până acum, Sorana Cîrstea a avut 10 erori neforţate, iar Simona Halep 5.

Update 21.05. Simona Halep revine de la 0-2 în setul al doilea.

Reclamă 4 / 0/3

Update 20.59. Break Simona Halep! Simo restabilește egalitatea în setul al doilea.

Update 20.54. Simona nu mai greșește pe propriul serviciu și reduce din diferența din setul secund.

Update 20.48. Sorana continuă jocul solid din setul al doilea și conduce cu 2-0.

Update 20.45. Sorana începe cu break setul al doilea!

Update 20.39. SET Simona Halep! Simo câștigă categoric primul set, scor 6-1, în duelul românesc cu Sorana Cîrstea, după 32 de minute.

Reclamă

Update 20.35. Simona îşi face din nou serviciul, fără să piardă vreun punct, şi se apropie la un singur game de câştigarea primului set.

Update 20.31. Sorana Cîrstea sparge „gheaţa” şi câştigă primul game al meciului.

Update 20.25. Simona îşi face din nou serviciul şi se apropie de câştigarea primului set.

Update 20.17. Simona Halep dictează jocul în debutul partidei şi conduce cu 3-0, după un break la 0.

Update 20.15. Sorana a avut minge de rebreak, dar Simona a revenit și a câștigat primul game pe propriul serviciu.

Update 20.10. Simona Halep face break-ul în debutul partidei.

Update 20.07. A început meciul dintre cele două românce, cu Sorana la serviciu.

Update 19:00. În ziua duelului românesc de la Indian Wells, WTA Insider a postat o statistică impresionantă reușită de Simona Halep.

Indian Wells a devenit turneul la care Simo a bifat cele mai multe apariții (36), exceptând turneele de Grand Slam.

Știrea inițială

Meciul este primul programat pe Terenul 1 şi reprezintă a patra întâlnire directă dintre cele două rivale. Sorana este cea care conduce la acest capitol, cu 2-1. Sori e şi ultima româncă în faţa careia Simona a pierdut un meci, la Cincinnati, în calificări, în 2010.

De atunci, în ultimii 12 ani, Halep a disputat 17 întâlniri împotriva jucătoarelor din ţara noastră, fără să piardă niciuna. Irina Begu este cea care a pierdut cele mai multe dispute în faţa Simonei (8). Elena Ruse a fost şi ea învinsă de 3 ori în ultimele luni.

LIVE TEXT Simona Halep – Sorana Cîrstea | Sorana o poate depăşi în clasament pe Simona

Miza partidei este una uriaşă şi când vine vorba de situaţia din clasamentul WTA. Înaintea duelului din optimile Indian Wells, Simona Halep se află pe locul 22, cu 1952 de puncte, și este cea mai bine clasată româncă din ierarhia WTA. De cealaltă parte, Sorana Cîrstea se află 4 poziții mai jos, cu 1865 de puncte.

Așadar, rezultatul meciului direct va cântări enorm în contextul poziției de lider al României în clasamentul WTA. Dacă Simona va câștiga, se va menține pe primul loc pe plan local, cu 2047 de puncte.

Același lucru se aplică și în cazul Soranei. Dacă o va învinge pe Simona la Indian Wells, Cîrstea va deveni cea mai bună jucătoare româncă din clasamentul WTA, cu 1960 de puncte, cu un avans de 8 puncte față de compatrioata sa.

LIVE TEXT Simona Halep – Sorana Cîrstea | Duel 100% românesc în optimile Indian Wells

Simona Halep a vorbit despre duelul cu conaționala Sorana Cîrstea, despre care a spus că este „o jucătoare grozavă”.

”Va fi o mare provocare pentru mine, dar este doar un alt meci. Sunt obișnuită să joc cu româncele. Desigur, va fi un meci greu pentru că este o jucătoare grozavă. Aștept cu nerăbdare ziua liberă și după mă voi gândi la partida următoare”, a spus Simona Halep.

În turul precedent, Simo a învins-o pe Cori Gauff, scor 6-3, 6-4 în timp ce Sorana a eliminat-o pe Anna Kalinskaya, scor 5-7, 6-1, 6-0.

Indian Wells | Simona Halep – Sorana Cîrstea. Meciurile directe

LIVE TEXT Simona Halep – Sorana Cîrstea | „Gândește-te cum a fost în 2006, la Steaua – Rapid”

Artemon Apostu-Efremov, fostul antrenor al Simonei Halep şi al Soranei Cîrstea, a prefaţat duelul de cinci stele din optimile de finală de la Indian Wells.

„E un lucru bun. Una avansează sigur, deci avem o sfertfinalistă (râde). O să fie interesant, sunt sigur. Puteau să se întâlnească în finală. Vezi cum e românul? (râde). Gândește-te cum a fost în 2006, la Steaua – Rapid. Acum dacă ajungem în primăvara europeană e bine.

Sorana este pe un val bun, am fost împreună la St. Petersburg, a jucat bine. A plecat la timp, înainte de război. Acolo vaccinul nostru nu era recunoscut, doar Sputnik-ul. O dată la două zile ne testau.

Eu cred că da, calitate are și oricând poate să câștige. Pentru asta e nevoie de 3 lucruri. 1 – să fii în formă în săptămânile respective. Tu încerci, dar nu tot timpul îți iese. 2 – tabloul să ți se potrivească. Și 3- condițiile de la turneu să ți se potrivească. De exemplu, când s-a jucat Roland Garros în toamnă, Simona juca foarte bine.

Câștigase 17-18 meciuri la rând, la Roma, la Praga. Dar a jucat cu Swiatek (n.r. – la Roland Garros) pe 8 grade, pe un teren mocirlos, iar poloneza lovea foarte tare. Mingile s-au îngreunat, iar Swiatek nu greșea nimic”, a declarat Artemon Apostu-Efremov, în exclusivitate, la AS.ro LIVE.

Citește și:

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:44 Cristiano Bergodi a făcut „revoluţie” la Rapid, pentru meciul cu Sepsi! Trei titulari, OUT din lotul giuleştenilor 19:36 Rafael Nadal a vorbit din nou de retragere după ce va reveni pe teren la Barcelona: „Cred că e ultimul an” 19:28 Adrian Porumboiu a început să râdă atunci când a aflat de visul suprem al lui Gigi Becali: „Să-i ceară sfatul lui Cristi Borcea!” 19:16 FotoSe dezmembrează Bayer Leverkusen după primul titlu din istorie? Anunţul directorului sportiv al echipei 19:08 Rapid – Sepsi, LIVE TEXT, 20:30! Giuleştenii luptă pentru prima victorie din play-off. Echipele de start 19:07 Xavi ştie cum poate Barcelona să o elimine pe PSG, din Champions League! Anunţul făcut înaintea returului „de foc” 18:52 Rezultatele analizelor jucătorului din Liga 1, depistat pozitiv la testul anti-drog! Reacţia de ultim moment a clubului 18:38 Mihai Stoica, uluit după CFR Cluj – FCSB 0-1! Detaliul scos în evidenţă după victoria roş-albaştrilor: „Imposibil de imaginat!” 18:09 „Mă duc cu Mustaţă în peluză” Dănuţ Lupu, anunţ uluitor despre derby-ul FCSB – Rapid, ce poate decide matematic titlul! 18:06 „Te-au sunat Mititelu şi Rotaru?” Răspunsul oferit imediat de Adrian Mutu! „Briliantul” şi-a decis viitorul Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea rămâne în Top 30! Pe ce locuri sunt Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian
WTA • 10:00
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea rămâne în Top 30! Pe ce locuri sunt Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian
Sorana Cîrstea şi-a aflat prima adversară de la Stuttgart! Traseu dificil pentru româncă
WTA • 14 apr., 18:41
Sorana Cîrstea şi-a aflat prima adversară de la Stuttgart! Traseu dificil pentru româncă
Ion Ţiriac, declaraţie uluitoare despre Simona Halep: "A fost accidentată la cap şi cineva s-a jucat cu ea"
Extra • 13 apr., 22:51
Ion Ţiriac, declaraţie uluitoare despre Simona Halep: „A fost accidentată la cap şi cineva s-a jucat cu ea”
Nadia Comăneci are încredere în Simona Halep
Tenis • 13 apr., 18:22
Nadia Comăneci are încredere în Simona Halep! Mesaj superb pentru „Simo”: „Abia aștept să o văd la Madrid sau Roland Garros”
"Mai iei suplimente?" Simona Halep a dat cărţile pe faţă! Cu ce i-a surprins fostul lider WTA pe jurnaliştii americani
WTA • 13 apr., 11:50
„Mai iei suplimente?” Simona Halep a dat cărţile pe faţă! Cu ce i-a surprins fostul lider WTA pe jurnaliştii americani