Închide meniul

Nick Kyrgios crede că este singurul jucător care îl poate învinge pe Novak Djokovic la Wimbledon

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 18 iunie 2023, 14:02

Nick Kyrgios crede că este singurul jucător care îl poate învinge pe Novak Djokovic la Wimbledon

Nick Kyrgios crede că este singurul jucător care îl poate învinge pe Novak Djokovic la Wimbledon

Novak Djokovic şi Nick Kyrgios au disputat finala anul trecut la Wimbledon / Profimedia Images

Tenismanul australian Nick Kyrgios a declarat, pentru Sky Sports, că este singurul care îl poate învinge pe Novak Djokovic la Wimbledon, turneul de Mare Şlem care va avea loc între 3 şi 16 iulie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Întrebat dacă este în formă şi ce şanse are la turneul de la Londra, Kyrgios a dat un răspuns la jumătatea drumului între glumă şi aroganţă: „Dacă eu nu reuşesc să-l opresc pe Djokovic la Wimbledon, atunci nimeni nu o poate face”, relatează agerpres.ro.

Nick Kyrgios crede că este singurul jucător care îl poate învinge pe Novak Djokovic la Wimbledon

Australianul, acum locul 25 mondial, nu mai pierduse niciun meci oficial de la finala turneului de la Toyko în octombrie 2022, pierdută prin forfait în faţa americanului Taylor Fritz. Revenit în circuitul ATP în această săptămână, la Stuttgart, Kyrgios a pierdut primul său meci după o pauză de opt luni, fiind învins în două seturi de chinezul Yibing Wu (7-5, 6-3).

Deşi această revenire în competiţie nu a fost una reuşită, Kyrgios are mare încredere în el şi crede că este singurul contracandidat serios al lui Djokovic la Wimbledon. Învins anul trecut în patru seturi în finala de la Wimbledon de Djokovic, care de atunci a devenit prietenul său în circuitul ATP şi în afara lui, Kyrgios îşi propune să atingă şi în acest an finala.

Sper să-mi gestionez mai bine emoţiile, dar ştiu că am fost foarte aproape. Cred că dacă aş fi servit aşa cum am făcut în ziua aceea împotriva altcuiva decât Djokovic, aş fi câştigat”, a spus australianul.

Reclamă

Novak Djokovic şi Nick Kyrgios, schimb de replici genial! Ce a transmis australianul şi cum a răspuns Nole

Novak Djokovic şi Nick Kyrgios, schimb de replici genial! Sârbul s-a impus duminică la Roland Garros şi a cucerit al 23-lea titlu de Grand Slam al carierei.

Cu victoria de pe Philippe Chatrier, Nole l-a depăşit pe Rafael Nadal şi a devenit jucătorul cu cele mai multe turnee de Grand Slam câştigate în tenisul masculin.

După succesul lui Djokovic în faţa lui Ruud, Nick Kyrgios a ţinut să îl felicite pe cel care l-a învins în finala de la Wimbledon 2022. Australianul a postat o fotografie de la un antrenament cu sârbul pe zgură şi s-a ţinut de glume, spunând că sfaturile sale l-au ajutat să câştige al treilea titlu de pe zgura pariziană.

Reclamă 4 / 0/3

Felicitări Novak Djokovic. De la sfaturile pe care mi le-ai cerut pe zgură, până la un nou titlu la Roland Garros. Sunt mândru de tine, prietene, şi voi fi mereu aici. Cu drag, antrenorul Kygs”, a scris australianul pe Instagram.

Răspunsul lui Djokovic nu a întârziat să apară: „La fel, frate. Dacă ai nevoie de sfaturi pe iarbă, sunt chiar aici”.

Novak Djokovic şi Nick Kyrgios s-au întâlnit până acum de trei ori, iar australianul conduce cu 2-1 întâlnirile directe. Kyrgios a câştigat duelurile de la Acapulco şi Indian Wells din 2017 fără să piardă set, dar nu a reuşit să se impună şi în finala de anul trecut de la Wimbledon, câştigată de Djokovic în patru seturi.

Novak Djokovic a dezvăluit următoarea provocare a carierei: „Abia aştept să revin acolo”

Pentru Djokovic urmează acum turneul de la Wimbledon. Campionul din Serbia a declarat că nu va mai participa la alte turnee înainte de al treilea Grand Slam al anului, dar se va pregăti la Londra.

Campion al ultimelor patru turnee de la All England Club, Nole speră din nou la Marele Şlam. Sârbul a fost la un pas de a obţine această realizare în 2021, dar a pierdut ultimul act de la US Open în faţa lui Daniil Medvedev.

„Mi-ar plăcea să am o nouă şansă la New York. Mi-ar plăcea să câştig şi la Wimbledon, ceea ce e diferit, dar faptul că am câştigat ultimele patru ediţii îmi dă multă încredere. A fost mereu turneul de vis pentru mine.

Dacă se va întâmpla asta şi este un mare dacă, mi-ar plăcea să am din nou şansa de a scrie istorie la New York. Nu am putut face asta în urmă cu câţiva ani, contra lui Medvedev, dar am simţit mereu dragostea oamenilor din New York şi în ziua respectivă m-am simţit altfel. Dragostea oferită de ei m-a copleşit. Abia aştept să revin acolo”, a declarat Novak Djokovic, pentru Tennis Channel.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:38 Jaqueline Cristian, calificare de senzaţie în turul 3 de la Madrid! Victorie în set decisiv cu Barbora Krejcikova 20:36 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și