Închide meniul

Novak Djokovic duce Serbia în semifinalele Cupei Davis! Liderul mondial l-a învins clar pe Cameron Norrie

Bogdan Stănescu Publicat: 24 noiembrie 2023, 8:05

Reclamă
Novak Djokovic duce Serbia în semifinalele Cupei Davis! Liderul mondial l-a învins clar pe Cameron Norrie

Novak Djokovic duce Serbia în semifinalele Cupei Davis!

Novak Djokovic, după un meci la Cupa Davis / Profimediaimages

Novak Djokovic a calificat Serbia în semifinalele Cupei Davis cu o victorie fără probleme, 6-4, 6-4 cu britanicul Cameron Norrie. Serbia a câştigat astfel cu 2-0 înfruntarea cu Marea Britanie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Liderul ATP, în vârstă de 36 de ani, încearcă să încheie un an remarcabil ajutându-şi ţara să câştige pentru a doua oară Cupa Davis, relatează news.ro.

Novak Djokovic duce Serbia în semifinalele Cupei Davis!

Marea Britanie, fără Andy Murray şi Dan Evans, accidentaţi, a mizat pe o victorie a lui Jack Draper în meciul de simplu împotriva sârbului Miomir Kecmanovic şi pe puternicul parteneriat de dublu format din Joe Salisbury şi Neal Skupski.

Dar Kecmanovic, numărul 55 mondial, a avut o prestaţie strălucită şi l-a învins pe Draper cu 7-6(2), 7-6(6). Sâmbătă, Serbia va înfrunta Italia. În prima semifinală, vineri, Finlanda va întâlni Australia.

Novak Djokovic şi-a stabilit obiectivele pentru 2024: „Nu vreau să fiu arogant, dar ştiu că sunt capabil să o fac”

Novak Djokovic şi-a stabilit obiectivele pentru 2024. Sârbul este proaspătul câştigător al Turneului Campionilor, acolo unde a stabilit un nou record, cu şapte titluri în palmares, după ce l-a depăşit pe Roger Federer.

Reclamă

În 2023, Nole mai are de disputat doar meciurile din Cupa Davis cu Serbia. Cu toate acestea, sârbul se gândeşte deja la 2024, an în care vom avea şi Jocurile Olimpice de la Paris.

Novak Djokovic are din nou şansa de a realiza Golden Slam, performanţă realizată doar de Steffi Graf, în 1988, atunci când a câştigat toate cele patru turnee de Grand Slam şi medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Seul.

Mi-ar plăcea să bat recordul lui Jimmy Connors de titluri câştigate”

Sârbul nu a câştigat niciodată aurul olimpic, el având în palmares o singură medalie de bronz, în 2008, la Beijing. Nole este convins că are armele necesare pentru a realiza această performanţă istorică în tenisul masculin şi, de ce nu, să bată şi recordul de titluri ale lui Jimmy Connors. Americanul a câştigt 109 titluri în cariera sa, în timp ce Djokovic are 98 în acest moment.

Reclamă 4 / 0/3

„Sunt pregătit pentru această provocare. Mă gândesc numai la faptul de a ajunge acolo sănătătos (n.r. la Jocurile Olimpice de la Paris).

Mă cunosc foarte bine. Nu vreau să fiu arogant, dar ştiu că dacă sunt bine din punct de vedere fizic şi psihic, sunt capabil să o fac. Sună ireal faptul că am câştigat trei turnee de Grand Slam anul acesta. Mi-ar plăcea să bat recordul lui Jimmy Connors de titluri câştigate”, a spus Novak Djokovic, potrivit puntodebreak.com.

Novak Djokovic, emoţionat până la lacrimi, după ce a câştigat Turneul Campionilor!

Novak Djokovic a fost emoţionat până la lacrimi, după ce a câştigat Turneul Campionilor! Sârbul a cucerit al şaptelea titlu la ATP Finals şi a scris istorie, devenind cel mai titrat jucător din această competiţie. Succesul lui Nole a fost urmărit din tribune şi de copiii săi, Stefan şi Tara.

Djokovic a făcut partida perfectă în faţa lui Sinner şi şi-a luat revanşa în faţa italianului, pentru înfrângerea din faza grupelor. „Nole” s-a impus cu un dublu 6-3, după o oră şi 44 de minute de joc.

Novak Djokovic a dezvăluit că a avut parte de o săptămână fenomenală la Torino. Alături de el a fost prezentă şi familia, iar sârbul a vorbit emoţionat despre prezenţa copiilor la finala Turneului Campionilor. Djokovic, ajuns la 36 de ani, este fericit că a reuşit să ajungă să joace în faţa lor la o vârstă la care Stefan şi Tara înţeleg fenomenul:

„Pentru mine a fost o săptămână fenomenală, per total. În ultimele două zile copiii mei au venit să mă vadă jucând. Întotdeauna am vrut să joc în fața lor. Au deja vârsta la care înțeleg ce se întâmplă. Sunt atât de încântat să fiu tatăl a doi copii superbi. Îmi dau putere”, a declarat Novak Djokovic, după finala câştigată în faţa lui Sinner, potrivit eurosport.ro.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și